28.06.2016,  20:52:17 | 1 comentariu | 1683 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Locul unde până mai ieri erau aruncate gunoaiele - pregătit pentru investitori: La fosta groapă de gunoi din Lupeni încep lucrările de ecologizare
de Ziarul Vaii Jiului
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe învestirea ca primar al Lupeniului, şi una dintre promisiunile electorale ale lui Cristian Resmeriţă a şi devenit realitate, fapt ce constituie o primă dovadă de seriozitate edilitară. Marţi, 28 iunie, s-a încheiat protocolul prin care primarul 
Cristian Resmeriţă a predat amplasamentul în suprafaţă de 27,02 ha, respectiv zona minei Lupeni Sud (fosta groapă de  gunoi), care aparţine Primăriei municipiului Lupeni, către SC CONVERSMIN SA Bucureşti, în vederea finalizării lucrărilor de ecologizare a zonei.
„Este o dorinţă mai veche a mea şi o promisiune electorală preluată de la minunaţii mei concetăţeni lupeneni. Cu vreo 4-5 ani în urmă am făcut demersuri pentru ecologizarea acestei zone şi redarea ei în circuitul economic. Prin finalizarea lucrărilor de ecologizare a acestui amplasament, practic cea mai mare suprafaţă din Valea Jiului, vom crea condiţii pentru atragerea investitorilor în zonă în vederea creării de noi locuri de muncă pentru cetăţeni. Ţin să menţionez că zona beneficiază de acces la DN66, la calea ferată, gaz, curent electric, apă şi canalizare. Mai trebuie precizat faptul că am dorit reabilitarea drumului dintre municipiul Lupeni şi cartierul Sohodol din Vulcan pentru ca astfel investitorii care doresc să vină în zonă să beneficieze de două căi de acces”, a declarat primarul Cristian Resmeriţă.
Sonia LIBERESCU
 
PROTOCOL nr. 7109 /28.06.2016
Privind predarea-primirea amplasamentului aparţinând „Lucrării de închidere şi ecologizare a minei Lupeni Sud, jud. Hunedoara”, în vederea începerii lucrărilor pentru FINALIZAREA OBIECTIVULUI
 
Încheiat azi 28.06.2016 la sediul primăriei municipiului Lupeni, în conformitate cu Legea Minelor nr.85-2003 şi actelor normative apărute ulterior în aplicarea acestora, MECRMA-DGRMDDZL, în baza Ordinului nr. 634/17.06.2016.
Având în vedere solicitarea S Conversmin SA Bucureşti, s-a procedat la constituirea comisiei de predare/preluare a amplasamentului aferent obiectivului minier Lupeni sud, jud. Hunedoara, pe care urmează a fi efectuate lucrările cuprinse în contractul cu nr. 2/10.03.2016 , încheiat între S. Conversmin SA Bucureşti şi SC RAR Construt Prest SRL Satu Mare. Asistenţa tehnică va fi asigurată de către SC ACM Gorj Târgu-Jiu.
În vederea începerii lucrărilor Primăria Municipiului Lupeni predă la MECRMA-DGRMDDZI, cu caracter temporar şi liber de sarcini, amplasamentul în suprafaţă de 32,50 ha, din care se scad 5,48 ha reprezentând suprafaţa ecologizată a Deponeului ecologic.
Tot la data prezentei, MECRMA-DGRMDDZI predă, prin S Conversmin SA Bucureşti, dirigintelui SC ACM Gorj Târgu-Jiu şi constructorului SC RAR Construi Prest SRL Satu Mare amplasamentul în vederea începerii lucrărilor.
Lucrările ce urmează a fi efectuate au Ia bază proiectul tehnic simbol nr. 44-378/PT-R elaborat de ICPM S.A. Petroşani.
După finalizarea şi recepţionarea lucrărilor amplasamentul se va retroceda Primăriei Municipiului Lupeni.
Protocolul s-a încheiat în 6 exemplare, toate originale, azi 28.06.2016.

Comentarii articol (1 )

#1 JEPAN GH.29.06.2016,  03:55:26
FELICITĂRI!ÎNTRUCÂT ÎL CUNOSC BINE PE NOUL PRIMAR ,POT AFIRMA CĂ ESTE UN OM DE CUVÂNT ,ACTIV ŞI ESTE INTERSAT CA MUNICIPIUL SĂ-ŞI MERITE CALITATEA DE MUNICIPIU!ÎI RECOMAND SĂ FACĂ ORDINE ÎN PRIMĂRIE,PENTRUCĂ UNELE COMPARTIMENTE ŞI SERVICII NU SUNT OK!ŞI SUNT SIGUR CĂ O VA FACE!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter