28.06.2016,  20:57:25 | 0 comentarii | 832 vizualizari
Pe şantierele DN 76, Deva - Oradea / Monitorizarea dinamizează lucrul
de Alina PIPAN
Procesul de monitorizare şi control al şantierelor, demarat de conducerea CNADNR SA, are efectul scontat. În prezent, situaţia lucrărilor de reabilitare a drumului naţional DN 76, Deva – Oradea, se prezintă bine.
 
Cătălin Homor,
şeful CNADNR, a menţionat că s-a mai dat o şansă antreprenorilor cu realizări insuficiente pentru a se evita o nouă procedură de achiziţii, care ar fi trenat finalizarea lucrărilor, dar monitorizarea se realizează în permanenţă. 
 
Pe tronsonul Şoimuş - Brad,
km 0+000 – km 30+436, Lot 1, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la realizarea a 60%. Proiectantul lucrării a transmis proiectul de amenajare a intersecţiilor şi planul de semnalizare şi marcaje rutiere, forma revizuită, solicitată de beneficiar, aceasta aflându-se în prezent în analiză în cadrul CNADNR SA. Antreprenorul are pe şantier un număr de 220 de muncitori şi 40 de utilaje.
 
Pe tronsonul Brad - Ioneşti,
km 35+432 – km 55+425, Lotul 2, stadiul lucrărilor a ajuns la proporţia de 95%. Lucrările executate pe acest lot se desfăşoară conform graficului de execuţie. Aflându-se într-un stadiu avansat al execuţiei, pe şantier se află un număr de 46 de muncitori, fiind folosite utilaje şi instalaţii de tipul: excavatoare, compactor, buldoexcavator, autobasculante. Termenul estimativ de finalizare pentru acest lot este luna iulie 2016.
 
Pe tronsonul Ioneşti - Vârfurile,
km 55+425 – km 69+350, Lotul 3, contractul a fost reziliat din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor. În perioada scursă între momentul rezilierii şi începutul lunii mai 2016, s-a constatat necesitatea actualizării proiectului, fiind luate în considerare problemele intervenite pe parcursul derulării lucrărilor, respectiv: completarea proiectului de relocare utilităţi cu cele care nu au fost prevăzute iniţial, modificarea platformei pe sectorul de drum din localitatea Hălmagiu, precum şi realizarea unor sondaje geo pentru stabilirea cantităţilor de lucrări necesare execuţiei lucrărilor de lărgire, având în vedere toate dispoziţiile de şantier anterioare. În acest moment se fac demersurile necesare în vederea realizării Proiectului Tehnic şi demarării procedurii de achiziţie publică, care va avea  loc în cursul lunii octombrie 2016. Semnarea contractului este estimată pentru luna februarie 2017, iar din luna martie a aceluiaşi an să fie începute efectiv lucrările de execuţie.
 
Pe tronsonul Vârfurile - Ştei,
km 69+350 – km 102+660, Lotul 4, stadiul fizic al lucrărilor este de 47,20%. Lucrările de reabilitare pentru acest lot au fost reluate, pe şantier aflându-se 47 de muncitori şi 23 de utilaje. Pe acest lot, CNADNR SA a fost pe punctul de a rezilia contractul, notificând antreprenorul în data de 27 mai 2016.
 
Pe tronsonul Ştei - Beiuş,
km 102+660 – km 133+660, Lotul 5, stadiul fizic al lucrărilor este realizat în proporţie de 51,19%. Pe şantier se lucrează cu un număr de 64 de muncitori, fiind folosite 24 de utilaje. Şi în acest caz, CNADNR a fost la un pas de a rezilia contractul, notificând antreprenorul în luna mai.
 
Pe tronsonul Beiuş - Oradea,
lotul 6, km 133+660 - km 184+390, contractul semnat între CNADNR SA şi Asocierea SC CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara SRL/CO.GE.FA S.p.A/S.IM.CO SRL a fost reziliat din cauza slabei mobilizări şi a situaţiei financiare precare a antreprenorului, acesta neputând să susţină financiar execuţia lucrărilor. Pentru finalizarea lucrărilor au început demersurile necesare pentru elaborarea documentaţiilor tehnice (Proiect Tehnic şi Caiet de Sarcini) în vederea demarării procedurii de achiziţie publică. Proiectul de Reabilitare a drumului naţional DN 76, Deva – Oradea, km 0+000 – km 184+390 a fost fazat şi sursa de finanţare a acestor lucrări este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter