14.07.2016,  20:12:39 | 0 comentarii | 1542 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În staţiunea Parâng: RHYTHM
de Ziarul Vaii Jiului
În perioada 11-17 Iulie 2016, Asociaţia EUROEDUAS Petroşani coordonează activităţile proiectului Erasmus+ intitulat RHYTHM, în staţiunea Parâng, împreună cu alte şase organizaţii partenere: Asociaţia GEYC (Bucureşti), Bulgarian Youth Forum (Bulgaria), Grup Manisa (Turcia), Votsis Youth in Action Club (Grecia), Zagreus Associazione Culturale (Italia) şi Asociacion Egeria Desarrollo Social (Spania).
 
Proiectul Erasmus+, Acţiunea Moblităţi individuale „Schimb de tineri”, RHYTHM (Reunion Healthy Youth through Meals and Movement) are scopul de a creşte gradul de conştientizare a importanţei includerii sportului şi a altor activităţi recreative în aer liber în viaţa tinerilor din comunităţile partenerilor implicaţi, punând accent pe impactul lor pozitiv pentru un stil de viaţă sănătos. În acest sens sunt folosite metode de educaţie nonformală şi activităţi practice, care vor ajuta 32 de tineri şi 8 lideri de grup din ţările participante să înveţe experimentând, în context multicultural.
În scrierea proiectului, am pornit de la faptul că, la nivel european, 36% din grupul de vârstă 15-24 ani şi 54% din cei între 25-39 ani fac foarte rar sau nu fac deloc activităţi recreative sau sporturi. La nivelul ţărilor implicate în proiect, pe grupa de vârstă relevantă pentru proiectul nostru, 18-30 ani, în Romania şi Bulgaria procentul de tineri inactivi este 50%. Sedentarismul este o problemă cu care se confruntă procentaje mari din tinerii ţărilor partenere (Spania, Grecia, Italia, Turcia), acesta putând duce la obezitate, accidente cardio-vasculare, depresie şi alte afecţiuni fizice sau psihice. Împreună cu partenerii, prin proiectul RHYTHM dorim să ajutăm tinerii comunităţilor noastre la conştientizarea că a practica sporturi şi activităţi recreative în aer liber (alergare, hiking, sporturi de aventură) este extrem de benefic pentru sănătatea lor fizică şi mentală.
Metodele de lucru care au stat la baza acestui proiect vin din sfera educaţiei non-formale şi fac parte din următoarele categorii: integrative, care stimulează familiarizarea participanţilor unii cu ceilalţi, coeziunea şi dinamica grupului (teambuilding-uri, jocuri de cunoaştere, jocuri de nume, etc.); creative, care stimulează inventivitatea şi simţul artistic al tinerilor, oferindu-le libertate de exprimare (prezentări artistice, ateliere de gătit); de învăţare interculturală, care ajută participanţii să îşi depăşească barierele culturale, stereotipurile şi prejudecăţile despre alte culturi; de învăţare prin experienţe; de reflecţie şi auto-reflecţie.
În urma acestui proiect, participanţii vor afla mai multe informaţii despre ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi cum pot activităţile recreative în aer liber şi sporturile individuale şi de echipă, practicate regulat, să schimbe viaţa in bine. 40 de participanţi vor conştientiza cât de sănătos sau nesănătos este propriul stil de viaţă şi ce schimbări ar fi indicat să facă. Îşi vor îmbunătăţi totodată stilul de comunicare, nivelul limbii engleze, vor învăţa cum să lucreze într-o echipă multiculturală. În legătură cu impactul internaţional, cel mai important element este parteneriatul obţinut prin derularea proiectului RHYTHM  între cele 7 organizaţii non-guvernamentale care, pe lângă multe diferenţe între ele, au găsit o idee şi un scop comun: inducerea unui stil de viaţă sănătos. Ne dorim ca acest parteneriat să se continue prin  noi proiecte finanţate de Erasmus+ sau alte oportunităţi.
Mihaela TETILEANU 
(vicepreşedinte Asociaţia EUROEDUAS)
Coordonator de proiect
 
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+. Aceasta comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informaţiilor conţinute de această comunicare.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter