09.08.2016,  16:25:13 | 1 comentariu | 1156 vizualizari
Aşa o fi… Adrian JURCA, liderul Sindicatului „Noroc Bun”: „Administraţia CEH şi Ministerul Energiei, împreună cu Sindicatul Muntele, fac un joc împotriva oamenilor, dar şi a zăcămintelor de huilă din Valea Jiului”
de Marian BOBOC
Tribunalul Hunedoara a motivat Sentinţa 78/ 23 iunie 2016, prin care a admis cererea de intrare în insolvenţă a CEH, sentinţă la care Sindicatul „Noroc Bun” a făcut apel. L-am rugat pe ing. Adrian Jurca, preşedintele Sindicatului „Noroc Bun”, să ne prezinte punctul de vedere al Sindicatului „Noroc Bun”, singurul sindicat vertical din mineritul Văii Jiului, care nu s-a vândut şmecherilor politici sau lui Petre Nica.
 
„În opinia noastră, avem mari şanse să câştigăm acest apel din următoarele motive:
 1. Instanţa de judecată, respectiv Tribunalul Hunedoara, nu a ţinut cont de dispoziţiile date de către Curtea de Apel Alba Iulia. Dispoziţiile prevedeau verificarea stării minelor din punct de vedere economic, prezentarea în acest sens a unei situaţii economice de către administraţia CEH şi asumarea responsabilităţii de către Ministerul Energiei ca for tutelar şi administrator de drept al CEH.
2. Simpla declarare de către administraţia CEH că nu are de gând să închidă minele, ci doar să reorganizeze activitatea şi ulterior eventual să vadă ce va face cu ele, este o declaraţie lipsită de seriozitate. 
3. Ministerul Energiei a înfiinţat aşa zisa Comisie pentru Huilă, din care au făcut sau fac parte încă cei din administraţia CEH. Concluzia acestei comisii a fost că cel puţin două mine vor trece pe închidere.
Cu alte cuvinte, administraţia CEH şi Ministerul Energiei, împreună cu Sindicatul Muntele, fac un joc împotriva oamenilor, dar şi a zăcămintelor de huilă din Valea Jiului. Adică, vor să închidă aceste mine fără subvenţie de la stat. Iată cum: trecerea CEH în faliment (a se citi raportul administratorului judiciar în acest sens, care spune clar că CEH e în faliment); închiderea minelor să se facă, apoi, cu firme private care vor angaja minerii care vor fi obligaţi să accepte salarii de mizerie pentru a-şi realiza cei 20 de ani de subteran. 
Noi, Sindicatul Noroc Bun, nu putem fi de acord cu asemenea mod de abordare a problemelor grave cu care se confrunta CEH.
Ce vrem noi este simplu: administraţia CEH şi Ministerul Energiei să-şi asume situaţia minelor din cadrul CEH, iar dacă situaţia o impune, atunci închiderea lor să se facă, conform Legii Minelor, cu ajutor de stat şi protecţie socială, aşa cum se face la SNÎMVJ.
Legat de Contractul Colectiv de Muncă, acesta este încă o abureală a lui Nica Petre şi a celor din CEH, sub umbrela administratorului special, pentru că nu există Buget de Venituri şi Cheltuieli aprobat. În plus, formula sub care se negociază este una făcută după mintea lui Nica Petre (atâta câtă e…), care nu respectă Legea Dialogului Social. Nu ne-am propus să spunem nimic despre acest CCM, care nu cred că poate primi avizul administratorului judiciar atâta timp cât el nu respectă legile în vigoare. 
Practic, acest CCM a fost negociat doar pentru a-şi regăsi locul în grilele de salarizare inspectorii sociali şi delegaţii sindicali, adică liderii cu condiţii de pensionare de la Sindicatul Muntele.
Dacă un miner de la Petrila, Uricani sau Paroşeni a fost sau este dat afară a primit sau va primi plăţi compensatorii de peste 300 milioane de lei vechi. De la CEH dacă un angajat este dat afară acesta nu primeşte nimic. De ce? CEH a fost condus spre dezastru de către Andronache, Niculescu, Jujan, cu largul concurs al lui Nica Petre, Păduraru Vasile sau Darius Cîmpean. Adică, de Sindicatul Muntele, care a negociat cu o reprezentativitate obţinută în urma unui fals în declaraţii a lui Nica Petre”.

Comentarii articol (1 )

#1 nica09.08.2016,  22:52:05
pensionabili sa plece ,poate asa mai are valea o sansa


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter