11.09.2016,  20:30:04 | 0 comentarii | 710 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Prin Episcopia Devei şi Hunedoarei, / Ghiozdane pentru elevii din parohiile Protopopiatului Petroşani
Booking.com
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
După cum colega noastră Mihaela Petroşan vă anunţa zilele trecute, ca şi anul trecut, o campanie de sprijin a copiilor hunedoreni aflaţi în dificultate a fost iniţiată de Episcopia Devei şi Hunedoarei şi în acest an, chiar cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, prin oferirea a peste 300 de ghiozdane însoţite de rechizitele necesare elevilor la cursurile şcolilor primare şi gimnaziale. Campania a avut loc la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. 
 
Drept urmare, vineri, 9 septembrie, la şcolile şi centrele de plasament din localităţile Văii Jiului au avut loc acţiuni de distribuire a acestor ghiozdane şi rechizite, pe baza unor tabele întocmite din timp de parohiile Protopopiatului Ortodox Petroşani, preoţii fiind implicaţi activ în această acţiune.
La Lupeni, ca să dăm doar un exemplu, protopopul de Petroşani, Petrache Creţu, împreună cu preotul Cristian Olariu au fost prezenţi vineri dimineaţa la Centrul de Plasament din Cartierul Viitorul, unde au împărţit copiilor de-acolo ghiozdane şi rechizite, absolut necesare acestor încercaţi elevi care au destule probleme de ordin material şi social.
„Astăzi, cu sprijinul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, Sectorul Social, s-au împărţit în Protopopiatul Ortodox Petroşani 100 de ghiozdane cu rechizite: 50 pentru clasele primare şi 50 pentru gimnaziu. Mai exact, copiilor care vor începe peste câteva zile şcoala şi care au mai puţine posibilităţi materiale în familie. Au beneficiat de acest mic dar, oferit din suflet şi cu toată dragostea de Biserica Ortodoxă, copiii de la Centrul de Plasament din Lupeni, de la Centrul de Plasament din Vulcan, precum şi elevi ai şcolilor gimnaziale din Lupeni, Uricani, Vulcan, Petroşani, Petrila şi Pui”, ne-a declarat preotul lupenean Cristian Olariu.
„Am fost prezent împreună cu părintele Cristian la Centrul de Plasament, acolo unde mergem de cel puţin două-trei ori pe lună cu diverse alimente şi pentru a pregăti cu aceşti copii şi dascălii lor activităţi frumoase şi de suflet. Vedeţi dumneavoastră, aceşti copii minunaţi, ca şi alţii ca ei, au nevoie de toată dragostea noastră, creştinească, de căldura sufletească şi de tot sprijinul nostru, al comunităţii, astfel încât ei să poată trece peste momentele mai dificile şi să ajungă, peste ani şi ani, oameni de bază ai comunităţii, cu familii frumoase şi pline de realizări. Acesta este, printre altele, şi rolul nostru, al preoţilor ortodocşi, al Bisericii Neamului, acela de a sprijini aceşti copii şi aceste familii cu proble­me sociale. Tocmai de aceea şi Preasfinţitul Părinte Gurie a luat şi anul acesta această iniţiativă, iar acest gen de acţiuni au fost, sunt şi vor continua. De altfel, întreaga comunitate ortodoxă din judeţul Hunedoara şi din Valea Jiului, ca şi cea din ţară, este angrenată pe mai multe fronturi de sprijin al celor care au nevoie de dragostea şi de căldura noastră, conform idealurilor creştine şi învăţăturilor Fiului lui Dumnezeu, bunul, blândul şi înţeleptul Iisus Hristos, care a venit să ne mântuiască. Referitor la aceşti copii de la Lupeni, de la centrul de plasament, noi, împre­ună cu cea care conduce şi coordonează activitatea acelei instituţii, doam­na Maria Dobârceanu, avem peste an mai multe activităţi comune prin care copiii să aibă ce învăţa sau să poată să se bucure. Printre acestea, se numără excursiile, acţiuni legate de Ziua Copiilor sau de diverse date, dar şi acţiuni duminicale sau în zile de sărbători creştine, când copiii vin la biserică la slujbe sau la acţiunile organizate în cadrul parohiilor noastre, apropiindu-se astfel de învăţăturile lui Dumnezeu şi de Sfânta Biserică Creştin-Ortodoxă”, ne-a declarat, după acţiunea de vineri, părintele protopop Petrache Creţu.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter