25.09.2016, 18:05:20 | 0 comentarii | 1128 vizualizari
GALERIE:
![]()
Primarul Cristian Resmeriţă / Dă şi exteriorului Palatului Cultural „Minerul” strălucirea din interior
![]() Articole de acelasi autor
de Ziarul Vaii Jiului
Reabilitarea Palatului Cultural „Minerul” a reprezentat un proiect în care a mai crezut doar primarul Cornel Resmeriţă şi Cristian Resmeriţă, deputat la acea vreme.
Predat într-o avansată stare de degradare de către Exploatarea Minieră Lupeni la Primăria Lupeni, existau numeroase voci care îl îndemnau pe primarul Cornel Resmeriţă să îl dărâme pentru a nu afecta imaginea oraşului. Inima mare a edilului însă nu a putut renunţa la această clădire încărcată de istorie culturală, emblematică pentru municipiul Lupeni, cu o arhitectură şi o acustică unice în judeţ şi printre puţinele din ţară. Împreună cu specialiştii din Primăria Lupeni şi cu sprijinul deputatului Cristian Resmeriţă, edilul de atunci al Lupeniului a obţinut o finanţare europeană de aproximativ 7 milioane lei, cu care Palatul Cultural „Minerul”, o adevărată bijuterie arhitectonică a Văii Jiului şi a judeţului, a fost reabilitat şi readus la gloria de altădată.
În cele aproape cinci luni de la inaugurare, pe scena Palatului Cultural „Minerul” au urcat, rând pe rând, artişti şi voci de aur începând cu piese de teatru pentru copii puse în scenă de Teatrul „I.D. Sîrbu” din Petroşani, Dan Puric, Victor Socaciu, Cătălin Stepa, Florentin Budea, Dinu Olăraşu, artişti de la Filarmonica din Braşov şi Teatrul de Operetă din Budapesta.
Cu toate aceste realizări, edilii lupeneni mai aveau un of… Însufleţiţi de dorinţa celor însetaţi de cultură, palatul a fost dat în folosinţă, fără a fi finalizate şi lucrările la curtea exterioară, întrucât, al vremea respectivă, primăria nu a dispus de fondurile necesare amenajării acesteia în acelaşi timp cu finalizarea lucrărilor la acest impozant edificiu. Dar energicul primar Cristian Resmeriţă a găsit soluţii şi pentru această lucrare, alocând fondurile necesare pentru amenajarea curţii exterioare a Palatului Cultural „Minerul” din Lupeni. De aproximativ o săptămână zeci de muncitori însoţiţi de utilaje lucrează la implementarea proiectului de amenajare a acesteia.
„Palatul Cultural Minerul din Lupeni este una din cele mai frumoase moşteniri pe care le-am primit de la administraţia precedentă. Având în vedere importanţa acestui edificiu cultural, atât pentru locuitorii municipiului Lupeni, dar şi din întreaga Vale a Jiului, am făcut tot posibilul să găsim resursele necesare pentru amenajarea curţii exterioare din jurul palatului, pentru a spori frumuseţea şi valoarea acestuia. În cel mai scurt timp, în jurul palatului vor fi amenajate parcări pentru maşini şi autocare, alei, va fi pusă în funcţiune o fântână arteziană şi vor fi instalaţi stâlpi de iluminat nocturn moderni”, a declarat primarul Cristian Resmeriţă.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|