28.11.2016,  00:51:02 | 0 comentarii | 1090 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Din nou la Deva / Prozatorul Gherasim Ţic
de Ziarul Vaii Jiului
Iubitorii de literatură din Deva au avut de curând bucuria unei noi întâlniri cu prozatorul Gherasim Ţic, fiu al acestor locuri unde revine de fiecare dată cu mare bucurie şi este întâmpinat cu căldură. De această dată, scriitorul şi-a lansat recentul volum intitulat Vânătorul singuratic, apărut la Editura Orizonturi din Bucureşti, evenimentul fiind organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. 
 
Volumul Vânătorul singuratic cuprinde o serie de schiţe şi nuvele care descriu, cu o deosebită forţă de expresie şi cu talent epic preţios, destine şi întâmplări dintr-un areal familiar scriitorului, cel al aşezărilor de pe Valea Mureşului, aproape de Deva. Este un volum care pune în lumină, încă o dată, talentul viguros al lui Gherasim Ţic, forţa epică pe care o stăpâneşte, talentul deosebit de a contura personaje tipice, de a le studia comportamentul şi trăirile sufleteşti.  
Schiţele şi povestirile lui Gherasim Ţic din acest volum demonstrează încă o dată  capacitatea extraordinară a prozatorului de a creiona personaje din diferite medii sociale, de diferite vârste, cu diverse profesii. Situaţiile în care aceste personaje evoluează îi oferă prozatorului posibilitatea de a le dezvălui caracterele, de a le descrie cu cele mai adecvate mijloace reacţiile, comportamentul, gândurile şi simţirile, de a le surprinde în situaţii dintre cele mai diverse. Însuşi destinul pe care l-a avut Gherasim Ţic, marcat de privaţiuni, de persecuţii cumplite în anii comunismului, i-a dat posibilitatea de a cunoaşte caractere, de a observa cu un ochi de scriitor diferite întâmplări şi situaţii. 
Personajele care evoluează în schiţele şi nuvelele lui Gherasim Ţic sunt personaje vii, autentice, cu trăiri fireşti, dialogurile lor nu au nimic formal, ele se desfăşoară firesc. Toate acestea sunt trăsături care conferă naturaleţe şi sinceritate scriiturii autorului şi sporesc forţa epică a întregului volum. Schiţele şi nuvelele formează un tot unitar, între ele autorul a reuşit să creeze o armonie care face ca volumul să aibă omogenitate, rotunjime şi echilibru interior.  
Cititorii vor putea aprecia ei înşişi frumuseţea scriiturii, talentul cu care autorul pune în pagină situaţii şi eroi. Acest nou volum vine să întărească ceea ce noi ştim deja, anume că Gherasim Ţic este un prozator viguros, la fel de dăruit şi de talentat în romanul de amplă respiraţie, cât şi în proza scurtă, aşa ca în volumul Vânătorul singuratic, pe care l-a lansat acum la Deva, în oraşul tinereţii sale, oraş de care este legat prin firele nevăzute ale amintirilor. 
La finalul lansării a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către prozatorul Gherasim Ţic.
Ioan Sebastian BARA

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter