04.12.2016,  20:43:20 | 0 comentarii | 710 vizualizari
Zonarea sistemelor de alimentare cu apă
de Mihaela PETROŞAN

În şedinţa din 29 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara şi-a însuşit Protocolul de predare-primire a investiţiei “Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului”.

În urma finalizării unei investiţii finanţate din fonduri publice, respectiv fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, la care plata TVA a fost realizată de la bugetul de stat, a rezultat Proiectul „Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului ”, în valoare totală de 1.456.540,14 lei (fără TVA).

Potrivit raportului de specialitate la proiectul de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, bunurile aferente investiţiei se înregistrează în evidenţa patrimoniului public al Judeţului Hunedoara şi se transmit în administrarea operatorului regional de apă SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, completându-se în mod corespunzător contractul de delegare al serviciilor cu apă şi de canalizare al localităţilor din Valea Jiului.

Conform Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice din 2006, republicată, se prevede că bunurile rezultate din finanţare privată în cadrul unor programe de investiţii asumate de către operator „revin în proprietatea publică, ca bunuri de retur” la expirarea contractului de delegare a gestiunii serviciului. Investiţiile efectuate de către operator din surse proprii se vor amortiza de către acesta, exclusiv pe durata contractului de delegare a gestiunii, urmând să fie transferate în domeniul public după recuperarea amortizării investiţiei, gratuit şi libere de orice sarcini.

Transferul investiţiilor din fonduri publice de la operator către UAT se realizează pe bază de proces-verbal de predare-primire.

Astfel, în 25 octombrie 2016, operatorul regional de apa, SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, a înaintat CJ Hunedoara, Protocolul de predare - primire a investiţiei realizată în cadrul proiectului finanţat prin POS Mediu “Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului”. Acest protocol cuprinde un centralizator ce conţine facturile emise de antreprenor, plătite din fonduri publice, respectiv fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, fonduri aferente contribuţiei naţionale, fonduri aferente contribuţiei publice locale şi la care plata TVA a fost realizată de la bugetul de stat; copii ale facturilor cuprinse în centralizator; copie a Procesului-verbal de recepţie a investiţiei; copie a Procesului-verbal de punere în funcţiune a investiţiei.

Mai trebuie spus că, în acest moment se află în pregătire aplicaţia de finanţare pentru Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului)” -  finanţat prin POIM 2014 – 2020.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter