11.12.2016,  19:48:18 | 1 comentariu | 1466 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Bucuria de a ajuta are un nume: Caritas


de Ziarul Vaii Jiului
• Ce înseamnă pentru tine voluntariatul şi cum te-ai simţit la evenimentul organizat de Caritas Petroşani cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor?
 
Mălina BOBOC:
„Am început să fac voluntariat din dorinţa de a ajuta şi cu speranţa că pot schimba ceva, sătulă de oameni care îşi doresc schimbarea, dar nu fac nimic pentru a o înfăptui. Nu am realizat la momentul respectiv cât de mult mă voi ajuta pe mine, ajutându-i pe alţii. 
Vineri, 9 decembrie, am sărbătorit, alături de membrii echipei Caritas, Ziua Internaţionala a Voluntarilor. Şi, deşi cred că acesta e genul de efort pentru care răsplata cea mai mare nu este de natură materială, trebuie să recunosc că m-am bucurat de fiecare moment. Am râs ca un copil atunci când am primit un cadou frumos împachetat din partea voluntarilor germani, am cunoscut oameni noi şi am consolidat relaţii vechi, ne-am reamintit cu drag de toate proiectele frumoase desfăşurate anul acesta, am zâmbit, am vorbit despre educaţie, credinţă  şi despre cum viaţa merită trăită din plin, una dintre principalele lecţii pe care le-am învăţat prin voluntariat. Tot prin voluntariat, am întâlnit oameni minunaţi, adevărate modele, de la care am învăţat şi de la care mai am încă foarte multe de învăţat. Am aflat valoarea adevăratei dăruiri, atunci când te dedici trup şi suflet unei cauze şi cât de fericit te poate face să o vezi împlinită. Cât de fericit te poate face fericirea din ochii celorlalţi. 
Aşadar, dragi voluntari, continuaţi să fiţi schimbarea pe care vreţi să o vedeţi în lume şi să nu uitaţi niciodată: Ce facem pentru noi înşine moare odată cu noi; ce facem pentru alţii şi pentru lumea întreagă rămâne şi este nemuritor”. 
 
Ioana COSTEA:
„Deseori, lumea mă întreabă de ce am vrut să fac voluntariat, iar eu tot timpul răspund cu aceleaşi cuvinte: pentru că îmi place să fac oamenii fericiţi. Pentru mine, voluntariatul înseamnă să fac un lucru bun pentru cineva, în speranţa că acest lucru, oricât de mic ar fi el, va face o diferenţă în bine pentru persoana respectivă. Mi se pare cel mai minunat lucru din lume să primeşti un zâmbet sincer de la un prieten sau chiar de la un necunoscut, căruia i-ai oferit puţin ajutor.
În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, în afara activităţilor de voluntariat, asociaţia Caritas organizează un eveniment cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, în care se întâlnesc toţi voluntarii şi se prezintă cele mai importante activităţi realizate pe parcursul anului, dar şi întâmplări haioase. Am urmărit cu deosebit interes filmuleţul de prezentare, în care am fost surprinşi în diferite ipostaze în timpul activităţilor desfăşurate. Acest lucru m-a făcut să mă simt mândră că fac parte dintr-o echipă de tineri entuziaşti, plini de viaţă şi cu multă dăruire de sine. Voluntariatul te ajută să vezi în oameni ceea ce este mai bun”. 
 
Amalia JITEA:
„Voluntariatul... pot să spun că acest cuvânt înseamnă binefacere, o oportunitate pentru fiecare dintre noi de a oferi, în funcţie de posibilităţi, un ajutor persoanelor cu o situaţie mai puţin plăcută. Este modul prin care împărtăşeşti în acelaşi timp starea de bine cu persoane cu care, poate, nu ai avut contact până acum, şi de unde înveţi că viaţa ţi-a oferit extrem de multe şanse, care în subconştientul nostru sunt obişnuite şi care pentru ei sunt un lucru măreţ şi ocazional, starea de bine fiind definită ca o urmare a unui act de caritate şi nu numai. În 9 decembrie am participat la evenimentul organizat de Caritas cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, unde am avut ocazia să întâlnesc persoane din generaţii diferite şi să ascult opiniile lor cu foarte mare interes şi respect. A fost o seară incredibil de interesantă şi de frumoasă, în care ne-am unit ca o familie toţi cei prezenţi, unde am vizionat cu mare plăcere, dar şi amuzament filmuleţul ce cuprindea poze de la activităţile desfăşurate anul acesta şi unde, de asemenea, am dezvoltat diferite subiecte cu un impact puternic, de la care am putut învăţa câte puţin. Mă bucur foarte mult că fac parte dintr-o comunitate aşa mare de oameni frumoşi ce ne învaţă că viaţa devine mult mai frumoasă odată ce oferi celorlalţi diferite momente frumoase de care se pot bucura”. 
 
Dana PONYICZKY:
„Mă bucur că am ajuns să pot răspunde la această întrebare din suflet. În primele mele zile de voluntariat, aş fi răspuns foarte scurt cu definiţia din dicţionar. Astăzi, după trecerea încă unui an, aleg să dau acest răspuns: Voluntariatul este modul încântător prin care un grup de tineri ca noi poate răspândi cea mai valoroasă resursă sufletească: fericirea. Este un leac pentru inimile neîncrezătoare în posibilitatea schimbării unei comunităţi în bine. Ziua Voluntarului m-a ajutat să pun în perspectivă tot ce am reuşit să realizăm în acest an şi să mă facă nerăbdătoare pentru ceea ce va urma. Momentul prezentării activităţilor din 2016 a fost un carusel de emoţii. Fiecare imagine care ne-a fost arătată nu reprezenta doar un proiect reuşit, ci şi o amintire frumoasă. Ceea ce face aceste amintiri şi mai frumoase este că le împart cu atât de mulţi oameni, fie ei voluntari sau beneficiari. Cu toate că anul acesta trece, activităţile noastre vor continua. Voluntariatul dă dependenţă!”.
 
Denisa ZAHARIEA:
„Pentru mine voluntariatul este o activitate plăcută, unde mereu fac lucruri noi, alături de oameni minunaţi. Am ocazia să ajut şi să fac oamenii să zâmbească, ceea ce îmi place foarte mult. M-am simţit foarte bine la evenimentul organizat de Caritas cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor. Am petrecut timp frumos alături de oameni de calitate”. 
 
Lidia CRUCERU:
„Fără îndoială că un grup mic, dar dedicat şi gânditor de cetăţeni, poate schimba lumea. De fapt, este singurul lucru care a schimbat lumea până acum. Cred că pentru a face ceva frumos cu viaţa ta, trebuie să faci ceva frumos şi bun pentru alţii. Voluntariatul te ajută să realizezi acest lucru. 
Voluntariatul mi-a întărit ideea că persoanele cu suflet frumos înfrumuseţează viaţa altora şi le oferă oamenilor speranţa care-i îndeamnă să continue pentru că nu sunt singuri, nu au fost şi nu vor fi, întotdeauna găsindu-se acel grup care-i va susţine pe toate planurile. 
De când fac voluntariat la Caritas am realizat că şi eu, un om ca toţi ceilalţi, pot aduce o schimbare, un surâs, un licăr de fericire în ochii unui copil, bătrân ori ai unei alte persoane. Nu credeam niciodată că acţiunile mele pot aduce atâtea schimbări. Acţiuni coordonate de oameni minunaţi, realizate cu oameni care mi-au devenit prieteni. Atât coordonatorii, cât şi voluntarii Caritas reprezintă o familie mare şi muncitoare care duce la bun sfârşit multe proiecte ample şi importante pentru comunitate. 
Într-un cadru festiv şi plăcut am sărbătorit ca o mare familie ce suntem Ziua Internaţională a Voluntarilor. Din nou această zi m-a făcut să mă bucur că m-am alăturat echipei Caritas. Toată lumea a simţit aprecierea pentru faptele sale. Ne-am amintit diferite întâmplări amuzante, dar şi multe impresionante. Am făcut poze pentru a nu uita cât de norocoşi suntem să ne avem unii pe alţii. 
Această zi dedicată voluntarilor, petrecută într-un mod superb alături de Alex, Ramona, Tatiana, Dana şi mulţi alţii din această echipă m-a făcut să realizez încă o dată că a ajuta şi a face oamenii fericiţi reprezintă adevăratul câştig în viaţă, şi majoritatea nu este indiferentă la ce faci bun. 
Cred cu tărie că tot ce se realizează în cadrul Caritas se naşte din iubire şi cu multă trudă, rând pe rând se încălzesc inimi şi se dezvoltă o comunitate sănătoasă”.
Pagină realizată de Mălina Patricia BOBOC

Comentarii articol (1 )

#1 Irina Boboc13.12.2016,  09:58:28
Poate ca asa incepe adevarata schimbare si copiii nostri vor putea cu adevarat sa o infaptuiasca.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter