15.12.2016,  21:41:25 | 3 comentarii | 6273 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Am aflat de ce vor insolvenţa CEH groparul UMIROM-ului şi trădătorul minerilor: Stănescu, preşedintele CA CEH, cere instanţei ca Nica şi Melczer să nu fie schimbaţi din funcţiile plătite gras de director general şi director în perioada de observaţie!!!
de Marian BOBOC
În 28 noiembrie a.c. Consiliul de administraţie (C.A.) al Complexului Energetic Hunedoara, reprezentat de Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu, în conformitate cu C.A. al C.E.H. din 25 noiembrie 2016, hotărăşte introducerea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă. Aceasta este a doua cerere de insolvenţă introdusă de CEH, prima cerere de insolvenţă fiind introdusă la 28 decembrie 2015. Din cererea de insolvenţă am reţinut câteva aspecte.
 
Bani au fost, bani mai sunt încă…
Totalul datoriilor C.E.H. către furnizori este de 220.473.358 lei. Aceşti furnizori au cerut s-au pot cere oricând insolvenţa C.E.H.
Este curios că C.E.H. a făcut, totuşi, plăţi directe către diverşi furnizori de peste 70 milioane de lei, adică aproape o treime din datorii, doar în perioada 25 mai 2016 – 25 noiembrie 2016.
Nu cunoaştem, fiind în curs de documentare, valoarea creanţelor cedate, care înseamnă alte plăţi (indirecte) făcute către furnizori, care ar mări procentul datoriilor plătite. Având o asemenea capacitate de plată este absolut bizară ambiţia (prostească? interesată?) conducerilor C.E.H. de a-l da de-a dura pe toboganul insolvenţei. În plus, un amănunt important:  statul român, care este cel mai mare creditor al CEH, nu a cerut NICIODATĂ insolvenţa CEH.
 
Conducerea neschimbată
Scopul introducerii acestei cereri de insolvenţă, prezentat chiar de conducerea societăţii, frizează un interes personal, vizibil de la o poştă!
I-auziţi, ortaci, doamne şi domniţe de sub/ prin birourile C.E.H.: „În perioada de observaţie, solicităm păstrarea în întregime a conducerii activităţii societăţii, sub supravegherea administratorului judiciar desemnat, urmând a desfăşura toate activităţile specifice obiectului de activitate”.
Perioada de observaţie este perioada cuprinsă între data deschiderii procedurii şi data confirmării planului de reorganizare sau, după caz, a intrării în faliment. Perioada de observaţie poate dura şi jumătate de an din momentul declanşării procedurii de insolvenţă. 
Dacă instanţa va fi de acord cu „păstrarea în întregime a conducerii activităţii societăţii” însemnează că cei din fruntea societăţii nu vor fi schimbaţi, printre aceştia numărându-se şi Nica şi Melczer.
Dar dacă nu se intră în insolvenţă, Nica şi Melczer pot fi schimbaţi oricând. Chiar şi… astăzi. Iată adevăratul motiv al goanei lor după insolvenţă. De aceea, repetăm, astăzi ar trebui schimbate aceste triste şi jalnice figuri ale mineritului Văii Jiului. 
 
Habarniştii huilei
Propunerea referitoare la prezentul şi viitorul mineritu­lui Văii Jiului, din cererea de insolvenţă a CEH, este foarte sumară, vagă, abia schiţată. 
Această superficialitate faţă de mineritul Văii Jiului, de fapt o lipsă de respect faţă de lucrătorii în abataje, derivă şi din faptul că Nica şi Melczer nu au profesat direct în domeniul exploatării cărbunelui. Nica a fost aruncat ca director general adjunct cu lopata de adjunct din funcţia adjunct şef de sector transport, iar Melczer, cu o vechime la C.E.H. doar de un an, a fost numit, Dumnezeule şi Sfânta Varvara!, dintr-un obscur CFL-ist la transportul minei Livezeni ditamai directorul general. Bravo, domnilor şi doamnelor liberale! Asta da numire.
Deci, cu asemenea mapă profesională în domeniul energetic avem tot dreptul să ne îndoim de calitatea informaţiilor furnizate Consiliului de administraţie, care a întocmit cererea de insolvenţă.
 
Adio, licenţă de exploatare!
Mai adăugăm şi un considerent de ordin legislativ, pare-se necunoscut de cei doi din fruntea CEH, şi se pare că şi de consilierii lor, care, la ce sume exorbitante umflă, ar trebui să fie puşi la punct, măcar minimal, cu legislaţia în vigoare. Dar până când vor cumpăra cărţile necesare le spunem noi că Legea Minelor prevede că în cazul insolvenţei (reorganizării societăţii sau falimentului), licenţa de exploatare a minelor se ridică. Adică, bă, Nica, şi bă, Melczer, minerii nu vor mai avea voie să intre în mină. Şi dacă nu vor mai intra în mină, nu vor mai scoate nici cărbune, bă… Şi dacă nu vor mai scoate cărbune, nu vor mai dă ţării lumină! E drept că vor avea tot timpul din lume să verniseze prin curtea C.E.H. expoziţia de fotografii „Dezastrul de la UMIROM – preambul la pacostea de la C.E.H.” - prezentată chiar de autorul M. Melczer.

Comentarii articol (3 )

#1 LUPENI16.12.2016,  20:48:47
Dl.Boboc suntem o tara de nebuni daca nici acum acesti ,,SPECIALISTI,, nu vor fi schimbati.Se vorbea de Dragoi ca e cel mai slab director general,si a ajuns pe functie din postura de adjunct sef sector,....ce spuneti de SPECIALISTII CEH?sau ce spuneati daca petrica nica ajungea senator?
#2 Boboc Marian16.12.2016,  22:45:02
Păi, Drăgoi e parfum de huilă faţă de Melczer. Şi nici nu a fost director general CEH. Sper ca Melczer să se întoarcă CFL-ist la transport la Mina Livezeni, iar Nica să fie pensionat, că de 4-5 ani trebuia să aştepte poştaşul. Faptul că Nica nu a ajuns senator arată că poţi să dai prosteală la popor până la un anumit procent. În cazul lui Nica - insignifiant. Păi, dacă ar fi dat concurs, Nica şi Melczer, ar fi pupat ei funcţiile astea baban retribuite? Niciodată. Sper ca PSD să aibă coaie să scape CEH de asemenea triste figuri. Îţi recomand pe viitor să-ţi dai numele real, ca să arăţi că nu eşti un om normal, nu un fricos.
#3 Bula19.12.2016,  07:20:53
Bai ce tot îi dați ca Nica trebuia sa se pensioneze......găsită soluție sa plece toți. ...da toți pensionabilii.....apoi dacă chiar sunt valoroși îi puteți angaja prin concurs și pe salarii decente. Așa eliminați și suspiciunile ca e favorizat de un partid anume. Odată era stipulat în CCM...ca cai care îndeplinesc condițiile de pensionare vor fi schimbați din funcții. Ce zice darius? Aaaa,da nu îl lasă Nica sa facă așa ceva.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter