19.02.2017,  20:32:08 | 0 comentarii | 3953 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La aniversarea poetului Nicolae Crepcia
de Ziarul Vaii Jiului
La mijlocul lunii februarie 2017, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, a fost organizat un eveniment cultural dedicat poetului Nicolae Crepcia la împlinirea vârstei de 65 de ani. Cu acest prilej Biblioteca Judeţeană i-a oferit biobibliografia intitulată Nicolae Crepcia – o viaţă sub semnul poeziei.
În viaţa literară a judeţului Hunedoara, dar nu numai, poetul Nicolae Crepcia ocupă un loc aparte, un loc cucerit prin talent, sensibilitate şi originalitate a mesajului liric din întreaga lui creaţie. Dăruit cu har poetic, a făcut din poezie o pasiune de o viaţă, versurile pe care le-a scris încă din fragedă tinereţe fiind remarcate şi apreciate atât de cititori, cât şi de criticii literari şi de confraţii întru poezie. Acum, la vârsta deplinei maturităţi, poetul Nicolae Crepcia se prezintă cu o operă poetică impresionantă, cu volume care îi vădesc talentul cu totul remarcabil.  
Nicolae Crepcia, „poetul de la Brotuna”, unde s-a născut la 16 februarie 1952, este un autor care îşi află un binemeritat loc în pleiada de poeţi hunedoreni remarcabili: Dan Constantinescu, Iv Martinovici, Neculai Chirica, Sânziana Batişte, Valeriu Bârgău, Eugen Evu, Ioan Evu, Gligor Haşa, Radu Igna, Mariana Pândaru, Paulina Popa, Aurelian Sârbu şi mulţi alţii. 
De-a lungul carierei sale poetice, Nicolae Crepcia a primit numeroase premii, a fost menţionat în cronici literare elogioase semnate de nume prestigioase ale literaturii române. A fost şi este, însă, o prezenţă discretă, neostentativă în viaţa culturală, lăsând ca paginile de literatură pe care le scrie să vorbească de la sine. 
Într-adevăr, cine va citi această biobibliografie va vedea foarte limpede că întreaga viaţă a lui Nicolae Crepcia a stat numai sub semnul poeziei, a unei poezii sensibile, inspirate, şlefuite parcă cu tot sufletul, o poezie care prin fiecare vers pune în lumină talentul deosebit al autorului. 
Toate cele peste 20 de volume semnate Nicolae Crepcia s-au bucurat de la bun început de o foarte bună primire atât din partea iubitorilor de poezie, care au recunoscut imediat talentul deosebit al poetului, cât şi din partea confraţilor într-ale poeziei şi din partea criticilor literari. În textele pe care scriitori precum Gligor Haşa, Ladislau Daradici, Dumitru Hurubă, Miron Ţic, Constantin Stancu şi nu doar ei le-au dedicat creaţiei poetice a lui Nicolae Crepcia se subliniază fără excepţie calităţile cu totul deosebite ale operei, originalitatea liricii lui Nicolae Crepcia, sensibilitatea şi sinceritatea cu care poetul îşi exprimă trăirile în vers. Nicolae Crepcia mărturiseşte, cu inima deschisă, că îşi iubeşte cititorii, că ne iubeşte pe toţi. La acest emoţionant eveniment, l-am încredinţat pe poet că şi noi îl iubim, că îi preţuim întreaga creaţie literară, că îi iubim poezia, că ne bucurăm de fiecare nou volum pe care ni-l oferă, că suntem onoraţi de prietenia pe care ne-o poartă. 
Lansarea biobibliografiei poetului Nicolae Crepcia a fost un bun prilej pentru publicul iubitor de poezie să se întâlnească cu acest remarcabil poet, tot mai apreciat de cei care înţeleg valoarea poeziei adevărate. 
La ceas aniversar, i-am urat din tot sufletul poetului Nicolae Crepcia viaţă lungă, împliniri în creaţia literară, inspiraţie şi acelaşi impresionant talent cu care şi-a scris până acum poeziile. 
În semn de preţuire, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-a oferit poetului o Diplomă de Excelenţă pentru contribuţia remarcabilă la afirmarea literaturii hunedorene.
Ioan Sebastian BARA

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter