29.10.2011,  16:52:26 | 0 comentarii | 588 vizualizari
Cărţile au fost făcute la minister, iar de ieri e clar că / Soarta spitalelor din Vulcan, Petrila şi Lupeni a fost pecetluită
de Gheorghe OLTEANU

Se vede că împotrivirea consiliilor locale în problema comasării spitalelor din Valea Jiului nu le-a căzut prea bine la ficaţii celor care, de la nivel de minister şi până la direcţia judeţeană de specialitate, vor înfăptuirea reformei sistemului de sănătate. Aşa cum o văd ei reforma aceasta, desigur.

 

La Vulcan, 

ca, de fapt, toţi primarii portocalii, Gheorghe Ile simte cel mai al naibii de rău cum, în chestiunea spitalului, pe capul lui apasă presiunea pe care mai marii din Ministerul Sănătăţii o exercită prin intermediul doamnei dr. Dumitra Ștefan, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara.

 

Rezultatul discuţiei 

purtate în consiliul local la sfârşitul şedinţei din 18 ianuarie a.c. nu fost ceea ce se aştepta doamna director executiv. În sensul că, fiind doar o propunere venită de la Direcţia de Sănătate Publică şi făcută primarului, consilierii locali vulcăneni au tratat-o ca atare. În sensul că au subscris ideii ca spitalul din Vulcan, ajuns la venerabila vârstă de 110 ani, să rămână acolo unde e, cu denumirea de acum şi cu secţiile pe care le mai are. 

 

Vă înşelaţi dacă

credeaţi cumva că, odată cu asta, chestiunea comasării spitalului din Vulcan cu cel din Petroşani a fost dată la spate. La sfârşitul şedinţei de consiliu din 27 ianuarie 2011, primarul Gheorghe Ile le-a făcut cunoscut aleşilor locali că foarte curând se vor revedea într-o şedinţă extraordinară. La care, mai mult ca sigur, va fi prezentă, ca invitată, şi doamna dr. Dumitra Ștefan. Și la care va trebui să fie adoptată o hotărâre de consiliu local cu privire la viitorul spitalului din Vulcan. Rămâne aşa cum e acum sau acesta se va comasa cu cel din Petroşani.

 

În şedinţa din 27 ianuarie

s-a auzit voce care se întreba că pe baza cărui document oficial va trebui să fie adoptată hotărârea aceasta? Fiindcă, neexistând aşa ceva, se va ajunge la discuţii asemănătoare acelora care s-au purtat pe marginea vechii propuneri venite de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara. Ora fiind târzie şi toată lumea pe picior de plecare, întrebarea a rămas fără răspuns. Nici măcar primarul Gheorghe Ile, în locul căruia nu cred că şi-ar dori cineva să fie într-o astfel de situaţie, nu s-a grăbit cu o explicaţie. Asta, fiindcă, după cum pusese problema necesităţii adoptării unei hotărâri de consiliu în ceea ce priveşte spitalul, părea că el ştie sau că aşteaptă ceva mai mult, decât ceea ce dăduse pe gură.

 

Bănuiala aceasta

mi s-a confirmat ieri, luni, 31 ianuarie, când, pe www.ms.ro, a apărut comunicatul de presă “Ministerul Sănătăţii a început procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc”. Care cuprinde şi lista unităţilor sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de Hotărâre de Guvern privind dezvoltarea reţelei. Deschizi lista, butonezi până ajungi la judeţul Hunedoara (vezi foto) şi dai pe spate: comasarea-i deja făcută. Spitalul Municipal Vulcan, Spitalul de Boli Cronice Petrila şi Spitalul Municipal Lupeni sunt lipite la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. 

 

Acestea fiind zise, 

sunt curios ce discuţii se vor mai purta la şedinţa extraordinară de consiliu pe care a anunţat-o primarul Gheorghe Ile. Pentru că nu ştiu ce va mai fi de spus, din moment ce cărţile au fost făcute şi tăiate de către cei de sus. Nu credeţi? Citiţi ce se spune în comunicatul de presă (vezi poza): “Comasarea sau reprofilarea celor 182 de unităţi sanitare este rezultatul unei evaluări pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale timp de mai multe luni de zile”. Vreţi ceva mai mult? Este naiv cel care crede că, în condiţiile astea, spitalul din Vulcan, ca şi oricare dintre cele două aflate în aceeaşi situaţie, mai are vreo şansă să supravieţuiască aşa cum este el acum. Iar în privinţa a ce înseamnă comasare pentru personalul medical mediu, nici nu vreau să mă gândesc, darămite să fiu în pielea şi în halatul oricărei doamne sau domnişoare asistent medical. 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter