01.03.2017,  16:48:31 | 0 comentarii | 857 vizualizari
În privinţa (ne)intrării în faliment a CEH Sindicatul „Noroc Bun” a avut dreptate (I) / Citiţi motivarea Tribunalului Hunedoara faţă de respingerea cererii de intrare în insolvenţă a CEH
de Ziarul Vaii Jiului
ROMÂNIA 
TRIBUNALUL HUNEDOARA 
SECŢIA A II-A CIVILĂ, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL 
SENTINŢA NR. 8/F/CC/2017
DOSAR NR. 5277/97/2016
Şedinţa din Camera de Consiliu din data de 
7 februarie 2017
Preşedinte: Marcu Liviu Marcel - judecător sindic
Barb Andreea Elena - grefier
Pe rol fiind soluţionarea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei prevăzută de Legea nr. 85/2014 formulată de către debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA.
La apelul nominal făcut în şedinţă publică se prezintă cj. Pigui Christiane pentru societatea debitoare, avocat Zdrenghea Nicolae Gabriel pentru creditoarele SC Armor Security SRL - în insolvenţă şi SC Lanţ Minier SRL şi avocat Iştoc Silviu lonuţ pentru creditoarea Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL, lipsă fiind celelalte părţi.
Procedura de citare este legal îndeplinită.
S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care:
S-a constatat că prin serviciul registratură al instanţei creditoarea SC Gamiatricos Com SRL (fosta SC Ginard Com SRL) a depus la dosarul cauzei adresă prin care solicită comunicarea actelor de procedură la adresa indicată, iar Euro Insol SPRL şi Expert Insolvenţă SPRL au depus la dosarul cauzei oferta de preluare a poziţiei de administrator/lichidator judiciar în consorţiu.
Reprezentantul creditoarei Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL depune la dosarul cauzei excepţia nulităţii absolute a cererii debitoarei de deschidere a procedurii insol­venţei conform Legii nr. 85/2014, din care un exemplar se comunică reprezentantei debitoarei.
Reprezentanta societăţii debitoare arată că nu solicită acordarea unui nou termen de judecată pentru studierea excepţiei depuse la dosarul cauzei şi comunicate şi se poate pune în discuţie excepţia invocată.
Judecătorul sindic, având în vedere că nu mai sunt alte cereri de formulat, acordă cuvântul reprezentanţilor părţilor prezente pe excepţia nulităţii absolute a cererii debitoarei de deschidere a procedurii insolvenţei invocată şi depusă la dosarul cauzei de către creditoarea Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL.
Reprezentantul creditoarei Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL solicită admiterea excepţiei invocate, considerând că declanşarea procedurii de insolvenţă a debitoarei nu se poate face deoarece Statul Român care este acţionarul majoritar prin reprezentantul său şi Ministerul Economiei ar trebui să solicite intrarea în faliment şi care nu se regăseşte printre creditori. Astfel, solicită admiterea excepţiei invocate, a se constata lovită de nulitate absolută cererea debitoarei pentru lipsa consimţământului valabil exprimat. Învederează judecătorului sindic că a primit această excepţie doar în cursul acestei zile, fiind doar azi angajat în cauză.
Reprezentanta societăţii debitoare învederează ju­decătorului sindic că atât în legea societăţilor comerciale cât şi în actul constitutiv al societăţii consiliul de administraţie ca organ statutar a hotărât depunerea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei şi există un act constitutiv în acest sens. La întrebarea judecătorului sindic arată că nu cunoaşte dacă este depus sau nu Ia dosarul cauzei actul constitutiv şi nu se află în prezent în posesia acestuia, solicitând un termen de pronunţare în acest sens. 
La întrebarea judecătorului sindic reprezentantul creditoarei Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL arată că nu se opune faţă de acordarea unui termen de pronunţare.
Judecătorul sindic pune în discuţia reprezentanţilor părţilor prezente acordarea unui termen de judecată de maxim 2 zile pentru a se depune la dosarul cauzei actul constitutiv al societăţii debitoare.
Reprezentanta societăţii debitoare învederează judecătorului sindic că şi în cursul acestei zile poate depune la dosarul cauzei actul constitutiv al societăţii.
La întrebarea judecătorului sindic atât reprezentantul creditoarei Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL cât şi reprezentantul creditoarelor SC Armor Security SRL - în insolvenţă şi SC Lanţ Minier SRL arată că nu se opun la a doua strigare a cauzei Ia ora 13,00.
Judecătorul sindic dispune strigarea cauzei la a doua strigare la ora 13,00.
La apelul nominal făcut în şedinţă publică la ora 13,00 se prezintă cj. Pigui Christiane pentru societatea debi­toare, avocat Zdrenghea Nicolae Gabriel pentru creditoarele SC Armor Security SRL - în insolvenţă şi SC Lanţ Minier SRL şi avocat Muntean Viorel pentru creditoarea Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL, lipsă fiind celelalte părţi.
(va urma)

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter