29.10.2011,  16:53:19 | 0 comentarii | 686 vizualizari
Având încredere în factorii responsabili de mediu şi de sănătate publică, / Primarul Ilie Păducel vrea la Petrila şi deponeu ecologic şi incinerator de deşeuri. Aşa, în paralel...
de Corneliu BRAN

Astăzi, la Primăria Petrila, va avea loc o nouă discuţie despre chestiunea gunoiului menajer din Valea Jiului. Primarul Ilie Păducel a convocat pentru ora 13:00 toţi primarii din Valea Jiului, pentru a sta de vorbă cu un investitor german, pentru crearea pe raza localităţii Petrila a unui incinerator. După cum vedeţi, nu vorbim aici de atât de mult discutatul deponeu ecologic şi nici de incineratorul aprobat de Consiliu Local Petrila (proiect neagreat de Consiliul Judeţean Hunedoara). Vorbim de o cu totul şi cu totul altă investiţie, care s-ar dori, dacă primarii vor ajunge la un consens şi dacă Consiliul Local Petrila va aproba această investiţie (care ar fi a treia de care se tot vorbeşte în ultimul an!).

 

Circuitul gunoiului în natura petrileană...

Primarul Ilie Păducel ne-a declarat că este de acord cu crearea la Petrila atât a unui deponeu ecologic (cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara), cât şi a unui incinerator, care să funcţioneze în paralel: „Miercuri (astăzi - n.r.) am iniţiat o întâlnire cu toţi primarii din Valea Jiului pentru o discuţie cu un investitor din Germania, care ne propune -  ne-a trimis o scrisoare de intenţie - să facă, tot pe linia gestionării deşeurilor, un complex de prelucrare a deşeurilor. Mai pe româneşte, un incinerator. Am discutat şi cu specialiştii de la mediu. Nu are nimeni nimic împotrivă. Ba mai mult decât atât, acest incinerator se va compensa cu deponeul, cele două putând funcţiona foarte bine pe raza oraşului. Gunoaiele din deponeu vor arde în incinerator, iar cenuşa rezultată din incinerator va fi depusă în deponeu. Acest investitor nu mai împrumută bani de la bancă, nu mai afectează bugetele primăriilor în niciun fel, va fi altceva decât proiectul cu celălalt incinerator”.

 

„I-am spus domnului preşedinte Moloţ că problema nu e în ograda noastră”

În legătură cu deponeul ecologic şi cu cele discutate la adunarea generală a A.D.I. de la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Ilie Păducel îi dă dreptate preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ, care a criticat aspru decizia consilierilor din Petrila, dar susţine că vina nu-i aparţine nici dumnealui, nici consilierilor democrat-liberali din Consiliul Local Petrila, ci, exclusiv, doar celor opt consilieri locali social-democraţi petrileni: 

„Am participat vineri la Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de la Deva, condusă de domnul preşedinte Moloţ. Pe bună dreptate, s-au adus învinuiri celor din Petrila pentru neaprobarea amplasamentului aferent deponeului ecologic. Dar dacă dăm paginile înapoi, se poate vedea că, personal, m-am implicat de peste 10 ani în ceea ce priveşte amenajarea acestui deponeu. Am aprobat amplasament, am ajuns cu firma Swietelski până la nivelul eliberării autorizaţiei de construire. Nu s-a mai putut cu firma respectivă face ceva din cauza faptului că a crescut foarte mult preţul, atât la gunoi cât şi la valoarea proiectului. A venit preşedintele Moloţ, pe bună dreptate, cu propunerea să facem, din fondurile de mediu de la Uniunea Europeană, un deponeu ecologic. Am iniţiat un proiect de hotărâre. S-a discutat de două ori în consiliul local, cu participarea inclusiv a preşedintelui Moloţ. Nu este problema în ograda lui Păducel. Am vrut să pun pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de luni din nou acest proiect, dar am fost sunat de dimineaţă de domnul vicepreşedinte Rus, de la PSD, să mai lăsăm câteva zile, până ce se va discuta la partidul dumnealor această problemă. Eu cred şi sper că colegii noştri din consiliu vor avea înţelepciunea necesară să aprobe acest proiect. Când mi se spune de la judeţ, de la dumnealor, eu convoc o şedinţă de îndată”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter