29.10.2011,  17:48:36 | 0 comentarii | 1008 vizualizari
Primarul Gheorghe Ile nu a minţit zicând că vor fi create / Noi locuri de muncă la telegondola din Vulcan. Dar pentru cine sunt ele?
Booking.com
de Gheorghe OLTEANU

Odată ce inaugurarea primului tronson al telegondolei din Vulcan a fost amânată pentru o zi de la jumătatea primei luni a anului 2011, normal că nu a mai fost nevoie de o şedinţă extraordinară de consiliu care să stabilească modul în care şi de către cine va fi exploatată noua instalaţie de transport pe cablu din Pasul Vâlcan.

Cu toate astea,
chestiunea trebuia pusă la punct. Aşa că, din câte mi-a fost dat să văd, ea face obiectul unui proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de mâine, joi, 23 decembrie, a Consiliului Local al municipiului Vulcan. Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre pentru modificarea organigramei şi a statutului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Vulcan este întocmită şi semnată de primarul Gheorghe Ile. În cuprinsul notei, dar şi în cel al raportului pentru acelaşi proiect, aflăm ce fel de şi câte posturi sunt necesare la telegondolă. Și, desigur, care posturi din organigramă au fost desfiinţate pentru înfiinţarea acestora noi.
“Având în vedere că a fost
finalizată prima etapă a investiţiei Modernizarea zonei turistice Pasul Vâlcan, este necesară înfiinţarea unei structuri care să cuprindă personal calificat de deservire pentru telegondola nr.1. Propunem, astfel, înfiinţarea unui serviciu în cadrul Direcţiei Tehnice cu denumirea Serviciul administrarea domeniului schiabil, având în componenţă 10 posturi necesare deservirii instalaţiei, posturi care provin din redistribuirea unor posturi vacante din cadrul Primăriei, toate fiind de personal contractual”. Cele de dinainte sunt zise - scrise, mă rog - de Gheorghe Ile în nota de fundamentare pe care şi-a pus iscălitura de primar. Ca să le dea viaţă acestor zece posturi, a fost nevoie să fie rase din organigramă tot atâtea.
Sunteţi curioşi să ştiţi care?
Nicio problemă. Vi le servesc îndată, aşa cum apar ele în raportul pe care-l semnează ec. Mariana Bărdulete. Număraţi odată cu mine! Pentru înfiinţarea posturilor din Serviciul administrarea domeniului schiabil se desfiinţează 1) postul de şef serviciu din cadrul Serviciului public de interes local administraţia pieţelor şi târgurilor; 2) trei posturi de muncitor calificat în cadrul Serviciului public de interes local administraţia pieţelor şi târgurilor; 3) un post de casier din Serviciul public de interes local administraţia pieţelor şi târgurilor; 4) două posturi de paznic din cadrul compartimentului administrarea domeniului public privat, reţele stradale; 5) două posturi de muncitor calificat din cadrul compartimentului administrarea domeniului public şi privat, reţele stradale; 6) un post de muncitor calificat din cadrul compartimentului iluminat public.
Acestea sunt posturile
care sunt propuse spre a fi desfiinţate, în vederea înfiinţării celor zece pentru angajaţii care vor deservi telegondola. Care vor fi: un şef de serviciu, un casier, trei mecanici trolişti, un electrician, doi lăcătuşi şi doi paznici peron. Ies zece? Ies. Nu-mi fac probleme că acest proiect nu va trece. Ce ar fi interesant de urmărit după aceea de către consilierii locali interesaţi ar fi altceva. Acel altceva fiind identitatea persoanelor care vor ocupa aceste posturi.
Într-o discuţie
după şedinţa de consiliu din noiembrie, domnul director Nicolae Fara, cel căruia i se va subordona şi acest Serviciu de administrare a domeniului schiabil, spunea că, iniţial, se vorbea de înfiinţarea a cincisprezece posturi pentru telegondolă. Dar, din cauze care ţin de economie la buget şi de criză, s-a renunţat la cinci dintre ele. Pentru că deja se cunosc cele două persoane care vor lucra ca mecanic trolist - una este, după cum spuneam mai demult, cuscrul primarului Gheorghe Ile, iar cealaltă e cineva foarte apropiat unei doamne consilier local PD-L -, nu-mi ascund interesul pentru cunoaşterea identităţii celei de a treia.
De ce? Foarte simplu de ce.
Ambii domni, amintiţi mai sus, trimişi deja la şcoala de telegondolieri de la Sinaia, ca să se califice în meseria de trolist, sunt trecuţi de cincizeci de ani. Să nu se fi găsit tineri apţi care să fie şcoliţi şi, apoi, să ocupe cele două posturi? Mă îndoiesc. De aceea ziceam că e de văzut cine va fi al treilea trolist de la telegondolă. Dacă e tot o pilă, e posibil ca şi celelalte şapte locuri de muncă să fie ocupate tot de neamuri sau de apropiaţi ai primarului Gheorghe Ile. Care nu a minţit când a spus că, prin darea în folosinţă a telegondolei, se vor crea noi locuri de muncă. A uitat, însă, să spună pentru cine sunt ele create...
 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter