29.03.2017, 17:26:56 | 0 comentarii | 1486 vizualizari
Dintr-un raport al directorului general CEH
Articole de acelasi autor
de Alina PIPAN
Întrebat de câteva ori dacă are ori ba carnet de partid, dacă vrea să-şi facă şi unde, Mihael Melczer - la ora închiderii ediţiei noastre – încă director al Complexului Energetic Hunedoara, a spus nu de fiecare dată, dar parcă nu cu toată gura.
Nu ştim dacă se codea, ori aşa răspunde el, evaziv. Cert este că la întrebarea dacă ar mai vrea să ocupe funcţia de director general răspunde tot cam aşa, dar cu precizarea că se gândeşte serios. Melczer vorbeşte despre blocarea fondurilor, cu popriri de 33,691 milioane lei pentru Transelectrica – pentru servicii de sistem şi OPCOM pentru energia livrată zilnic. Blocarea fondurilor este, într-adevăr, o situaţie limită. Cunoaşte acest lucru orice agent economic care a trecut prin aceste lucruri, situaţia este cu atât mai gravă, când este vorba despre un complex energetic. Însă pentru situaţia datoriilor nu este de vină nici Transelectrica, nici OPCOM, nici executorul. În plus, nici instanţa nu poate fi vinovată pentru că a constatat, printre altele, că intrarea în insolvenţă nu se poate face, din moment ce conducerea CEH a efectuat plăţi. Poate nu ar fi rău ca unele furturi cu notorietate să fie investigate de procurorii DNA.
Melczer ştie că aprilie este un moment de cotitură şi a scos la rampă activitatea CEH în ultimele luni, profitul realizat şi investiţiile pe care le are în vedere (dacă va fi păstrat în funcţie), ceea ce este clar, chiar dacă nu recunoaşte, că îşi doreşte. Dar dacă va fi schimbat, vrea să se asigure că nu i se va reproşa greaua moştenire, aşa cum o reproşează dumnealui pe a altora.
Jugul pare acum mai uşor pentru că CEH a înregistrat profit în luna ianuarie de 15.849.068 lei.
Veniturile au fost de 84.238.730 lei, după ce în decembrie s-a ajuns la un stoc de cărbune de 62.276 tone, pentru a răspunde cerinţelor guvernului, şi cerinţelor de pe piaţa energiei. Toate acestea cu munca asiduă şi continuă a angajaţilor CEH. Vânzarea de energie la preţurile mari impuse de piaţă a generat profit. Cheltuielile în luna ianuarie au fost de 68.389.662 lei. Astfel, pentru prima dată în ultimii doi ani CEH a putut să plătească taxele şi impozitele locale. La 22 martie stocurile de cărbune ajunseseră la 65.991 tone, iar Melczer este de părere, în acest moment, că noiembrie 2017 ar trebui să ajungă la 120.000 de tone, astfel încât pe timpul iernii să poate vinde cât mai mult, pentru a realiza profit.
Aşadar, în situaţie de insolvenţă, CEH poate face profit, bineînţeles, condiţionat, şi adoptând şi alte măsuri benefice, cum ar fi închiderea unui hotel care genera pierderi, tăierea din salariile directorilor neperformanţi propusă de CA, a facturilor de consumabile, producerea în regie proprie a stâlpilor hidraulici etc.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|