02.04.2017, 16:37:00 | 0 comentarii | 914 vizualizari
Lupeniul şi Uricaniul / Au trecut cu bine controlul comisiei de verificare
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Cursurile de apă şi rigolele de pe marginea drumurilor publice din Lupeni şi Uricani au fost inspectate de către comisii formate din specialişti de la SHI Petroşani, Garda de Mediu Hunedoara şi ISU Hunedoara, neconstatându-se mari neregului.
Urmează Vulcan şi Aninoasa. Apoi - Petroşani şi Petrila.
În urma unei adrese a Ministerului Apelor şi Pădurilor cu privire la „Programul de acţiune şi verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost întreţinute şanţurile şi rigolele din localităţi pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari”, în perioada 15 martie - 28 aprilie 2017, Administraţia Naţională Apele Române a emis o adresă privind componenţa comisiilor de verificare ce vor fi coordonate de către prefectul fiecărui judeţ, cu sprijinul „Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”.
În Valea Jiului aceste comisii de control de care vorbim sunt alcătuite din reprezentanţi ai Sistemului Hidrotehnic Petroşani, ai Gărzii de Mediu Hunedoara şi Gărzii Forestiere Hunedoara, precum şi din reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ISU Hunedoara, însoţiţi cu toţii, fireşte, de reprezentanţi ai primăriilor din cele şase localităţi ale noastre în momentul efectuării controlului propriu-zis.
De la şeful SHI Petroşani, inginerul Sorin Corici, am aflat că deja primele două localităţi din Valea Jiului inspectate de comisiile de verificare au fost cele din vest, respectiv Uricani şi municipiul Lupeni. Urmează ca în această săptămână să vină rândul municipiului Vulcan şi oraşului Aninoasei.
„Acţiunile de verificare de către comisiile de control s-au desfăşurat în data de 28 martie, la Uricani şi în 30 martie la Lupeni. Zonele inspectate în Uricani au fost cursurile de apă, respectiv Jiul de Vest, Pârâul Balomir, Pârâul Ţiganilor, Valea Şerpilor şi Pârâul Bilugu. Lucru îmbucurător, pe cursul acestor ape n-au fost semnalate depozite necontrolate de deşeuri menajere, material lemnos – atât pe malurile apei, cât şi în albii. La Lupeni, zonele inspectate au fost albiile Jiului de Vest, Pârâului Vacii, Pârâului Tusu, Pârâului Mierleasa, Pârâului Boncii şi Pârâului Junincii, neconstatându-se nici aici mari nereguli. În ambele localităţi s-au impus de către oficialii din comisie măsuri stricte privind curăţarea pe viitor mai bine şi întreţinerea la zi a rigolelor şi şanţurilor marginale ale drumurilor publice de interes local în vederea asigurării preluării apelor pluviale şi a scurgerilor de pe versanţi. Să nu uităm că în ultimii ani nici Valea Jiului n-a fost scutită de fenomene extreme, soldate uneori cu inundaţii mai mici sau mai mari în mai multe localităţi. De mai multe ori inundaţiile s-au produs şi din această cauză, în sensul că aceste canale de scurgere şi rigole de la drumurile publice n-au fost curăţate la timp şi apa, căzută din abundenţă la aceste furtuni n-a avut pe unde să treacă pe anumite tronsoane, ieşind apoi pe străzi, prin curţi şi gospodării sau terenuri agricole sau publice. Vom fi atenţi la aceste lucruri şi când vom inspecta celelalte localităţi rămase, dar şi după aceea, urmărind periodic, împreună cu celelalte instituţii abilitate, să vedem cum fiecare administraţie locală îşi întreţine aceste şanturi şi rigole pe tot parcursul anului”, a declarat Sorin Corici, pentru ZVJ.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|