06.11.2011,  13:33:59 | 0 comentarii | 963 vizualizari
Ziarul Văii Jiului - (primele) 200 de ediţii fără buletin de mogul
de Ziarul Vaii Jiului

Cu ajutorul lui Dumnezeu, „Ziarul Văii Jiului” editează astăzi ediţia cu numărul 200. Lui trebuie să îi mulţumim, în primul rând, pentru că ne-a arătat şi ocrotit calea către ziua de astăzi. 

Îmi amintesc cu mândrie ziua de 8 august 2008. Am decis atunci, într-o clipă, că singura variantă de progres putea fi cea de a prelua, în propriile mâini şi buzunare (deloc avute), responsabilitatea de a edita un nou coti­dian al Văii Jiului. Era, în primul rând, un mare test. Plecam la un drum plin de incertitudini şi trebuia să ştiu pe cine şi pe ce mă pot baza. Atunci am înţeles că n-am greşit aproape deloc. În majoritate, cei pe care-i ştiam cu sufletul alături de mine au spus DA. Echipa pe care o conduceam mi-a demonstrat că oamenii adevăraţi pun omul înaintea interesului şi a banilor. Aşa am pornit un proiect care nu oferea certitudini de ordin material, ci numai satisfacţia morală de a face parte dintr-o echipă care a ştiut să lupte cu greutăţile, dar şi să primească şi să trăiască bucuria fiecărui succes. Ziarele nu înseamnă doar nume de ziarişti care, preţ de un articol sau mai multe, pot fi geniali. Ci un întreg mecanism, a cărui forţă de a se pune în mişcare o dă echipa. Acesta este, consider eu, secretul impunerii cotidianului nostru în peisajul media al Văii Jiului: echipa. În faţa unei tarabe pline cu titluri colorate, echipa a făcut şi continuă să facă dife­renţa. Echipei, în totalitatea sa, i se datorează fiecare exemplar vândut şi fiecare click pe ediţia digitală. Fiecare dovadă de interes şi încredere din partea Văii Jiului pentru „Ziarul Văii Jiului”.

Al doilea test a fost cel al pieţei de publicitate. Și, o spun cu sinceră recunoştinţă, faptul că - în marea lor majoritate - beneficiarii serviciilor de publicitate ne-au rămas alături a constituit în primul rând o dovadă  de încredere şi abia apoi o soluţie strict financiară necesară ca ziarul să apară în fiecare zi. Nu gestionăm contracte ori bugete importante. Gestionăm însă încrederea unor clienţi, cuvântul dat având o valoare ce nu poate fi cuantificată, o valoare ce trece dincolo de orice monedă de schimb.

Oficial, ne merge bine. Neoficial însă, trăim aceleaşi sentimente cu întreg mediul de afaceri. O perioadă grea în care resursele puţine au făcut să pierdem oameni va­loroşi şi ocazii importante. Dar ne-am străduit să dăm valoare fiecărei ediţii, punând în fiecare rând şi câte puţin din sufletul nostru.

Zâmbim cu compasiune la gândul că, anul trecut, mulţi erau cei ce ne tot cântau sfârşitul. Ba joi, ba marţi, ba după campania electorală, ba sigur-sigur prin ianua­rie. Le suntem recunoscători că, prin speranţele lor deşarte, n-au făcut decât să ne ajute să le demonstrăm că putem fi mai buni. Au încercat să ne oprească cu toate metodele convenţionale şi neconvenţionale: cu scrisul, cu intimidarea, cu poliţia, cu controlul „dedicat” sau prin constrângerea clienţilor. Din fericire, viaţa a mers mână-n mână cu proverbul acela plin de însemnătate despre cel ce sapă groapa altuia...

Celor ce nu înţeleg diferenţa, le dăm o sugestie. Să se caute de buletin şi să-l consulte. Aici stă totul. În faptul că noi am demonstrat că se poate pe cont propriu, că „Ziarul Văii Jiului” nu se bazează şi nici nu înseamnă buletinul ori conturile vreunui mogul roşu, albastru sau portocaliu. Ci doar munca unei echipe care, la rândul său, este răsplătită modest dar cinstit cu încrederea fiecărui cititor. Încredere pe care, se ştie, nu o vor putea cumpăra vreodată nici o mie de moguli la un loc.

Fie că drumul pe care l-am ales se va opri peste o zi, o lună, un an ori niciodată, am câştigat cel mai de preţ lucru: am dovedit că se poate, că puterea stă în noi şi nu într-un buletin de mogul. Pentru asta, şi multe alte lucruri, ne înclinăm în faţa Măriei Sale Cititorul şi îi mulţumim. Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter