31.05.2017,  09:05:16 | 0 comentarii | 4306 vizualizari
Lucian Resmeriță: „Copiii sunt comoara cea mai de preț a unei familii, dar și a unei comunități”
de Ziarul Vaii Jiului

„Copiii sunt comoara cea mai de preț a unei familii, dar și a unei comunități. Am învățat acest lucru atât ca tată, dar și ca dascăl, două calități pe care am bucuria să le împart de câțiva ani cu familia mea și cu școala în care mi-am început cariera profesională. Tocmai de aceea, având în spate această frumoasă experiență acumulată din viața trăită zi de zi alături de copii și tineri, cred că am învățat să-i înțeleg mai bine, să le cunosc dorințele și așteptările pe care le au și sunt pregătit să abordez cu seriozitate nevoile pe care le au copiii și tinerii din comunitatea noastră locală”, spune Lucian Resmeriță, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Lupeni.

Drept argument stau acțiunile pe care Lucian Resmeriță le-a susținut în ultima vreme, atât ca și consilier local, cât și ca membru al Organizației PSD Lupeni. Alături de fratele său, senatorul Cristian Resmeriță, fost primar al municipiului Lupeni, dar și de alți tineri din echipa social-democrată a Consiliului Local de la Lupeni, Lucian Resmeriță a fost inițiator al proiectului prin care, în iarna anului 2016, Lupeniul a avut șansa de a avea unul dintre cele mai frumoase sisteme de iluminat festiv din România, spre bucuria miilor de copii din Lupeni și nu numai.

Tot de numele consilierului local Lucian Resmeriță se leagă și încurajarea și susținerea copiilor talentați de la unitățile locale de învățământ din Lupeni, în derularea unor acțiuni cultural-educaționale care au avut loc în ultimul an și care s-au bucurat de un succes binemeritat.

Și tot de numele lui Lucian Resmeriță se leagă organizarea unui eveniment de excepție care a fost găzduit, de curând, în Parcul Copiilor din Bărbăteni, eveniment care s-a bucurat de interesul miilor de copii și tineri din Lupeni care au venit să participe la un inedit concurs de kendama, dar și la o frumoasă întâlnire cu artistul CRBL.

Ca viitor primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță își propune să acorde și mai multă atenție problemelor, nevoilor și dorințelor exprimate de copiii și tinerii din comunitatea locală a Lupeniului. „Copiii noștri merită toată atenția administrației locale, merită condiții bune și foarte bune de educație în școli, merită întreaga susținere de care au nevoie pentru a se putea dezvolta armonios, prin sport, cultură, educație și distracție. De aceea, în programul meu, am evidențiat toate aceste aspecte, pe care doresc să le abordez cu cea mai mare responsabilitate”, spune Lucian Resmeriță.

În acest sens, candidatul de primar al PSD Lupeni arată că, în perioada mandatului 2017-2020, va acționa pentru  reabilitarea și modernizarea grădinițelor din municipiul Lupeni;  reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale nr. 3, a Liceului Tehnologic și a Școlii gimnaziale nr. 3; reabilitarea și modernizarea bazelor sportive școlare; amenajarea de noi locuri de joacă pentru copii, modernizarea parcurilor și achiziționarea de mobilier specific pentru parcuri; acordarea de burse școlare pentru sprijinirea elevilor cu probleme sociale, dar și acordarea de burse de merit și burse de performanță, pentru încurajarea evoluției educaționale a copiilor din municipiul Lupeni; susținerea și promovarea copiilor și tinerilor talentați, prin organizarea de spectacole, festivaluri, concerte, concursuri dedicate acestora; organizarea unor manifestări speciale de Ziua Copiilor, de Crăciun, de Paște etc. având în centrul atenției copiii și tinerii din municipiul Lupeni.

„Iar pentru că astăzi este 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului, gândurile mele cele mai curate și cele mai frumoase se îndreaptă spre toți copiii din orașul nostru, cărora le doresc să fie fericiți și veseli, să crească în sănătate și pace și să fie siguri că vor avea în mine nu doar un primar preocupat și de nevoile lor, ci și același bun prieten. La mulți ani, dragi copii!”, a mai precizat Lucian Resmeriță.


Modernizarea și dotarea Spitalului Municipal, în atenția candidatului de primar al PSD Lupeni, Lucian Resmeriță

 

„Cuvântul <> trebuie să fie pentru noi, cetățenii din municipiul Lupeni, mai mult decât o simplă și frumoasă urare transmisă celor dragi. Când vorbim despre sănătate, trebuie să abordăm cu maximă seriozitate prezentul și viitorul Spitalului Municipal Lupeni”, spune Lucian Resmeriță.

Candidatul propus de PSD Lupeni pentru funcția de primar al municipiului Lupeni consideră că Spitalul Municipal din Lupeni este una din cele mai importante instituții publice din zona de vest a Văii Jiului și, în acest context, își propune să acorde o atenție aparte dezvoltării infrastructurii și dotării acestuia, dar și dezvoltării de noi specializări medicale și creșterii calității actului medical.

„S-au făcut pași importanți, în ultimii ani, și în ceea ce privește modernizarea Spitalului Municipal Lupeni. Este acum de datoria noastră, iar eu ca primar îmi voi asuma acest lucru, să punem în valoare această unitate medicală, cu medicii pe care-i avem, prin atragerea de noi cadre medicale și deschiderea de specializări noi, prin punerea în funcțiune a aparaturii moderne care a fost deja achiziționată și prin achiziția de noi aparate medicale performante. Voi avea în vedere toate aceste lucruri”, spune Lucian Resmeriță.

Ambițiile lui Lucian Resmeriță în ceea ce privește dezvoltarea unității medicale de la Lupeni sunt și mai mari. Acesta dorește să implementeze un nou proiect de investiții care va avea ca scop modernizarea corpului vechi al Spitalului Municipal Lupeni. Mai mult, având în vedere că Lupeniul este deja o stațiune montată extrem de căutată în sezonul de iarnă, ca primar, Lucian Resmeriță își propune să realizeze un proiect de extindere și modernizare a sediului Salvamont din stațiunea Straja și să demareze un proiect de amenajare, în vecinătatea Spitalului Municipal, a unui heliport destinat intervențiilor de urgență cu elicoptere SMURD, în caz de necesitate.

„Toate aceste lucruri care țin de preocupările administrației locale pentru sănătate sunt chestiuni de la care nu voi face rabat. Oamenii din Lupeni au nevoie de servicii medicale de calitate, de echipamente medicale de ultimă generație, de certitudinea că aici, la spitalul din Lupeni, pot beneficia de tratamente pentru sănătate la fel ca în orice mare oraș al țării. Iar eu, ca primar, voi face tot ceea ce pot pentru a le asigura acest lucru”, a declarat Lucian Resmeriță.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter