29.10.2011,  15:35:07 | 0 comentarii | 799 vizualizari
Primarul Ilie Botgros aşteaptă cele 3 milioane de lei promise de Emil Boc / Acest lucru se poate întâmpla foarte simplu: printr-o Hotărâre de Guvern, iar banii pot veni din Fondul de rezervă
de Corneliu BRAN

Marţi, 22 martie, primarul Aninoasei, Ilie Botgros, s-a aflat la Instituţia Prefectului, la prefectul Attila Dezsi, motivul fiind unul foarte clar: să-l roage pe prefect să facă toate demersurile pentru ca una din promisiunile premierului Emil Boc pentru Aninoasa, făcută primarului recent la Bucureşti, să fie pusă în practică cât mai repede.

 

„M-am dus la domnul prefect să cer bani pentru Aninoasa de la premierul Emil Boc. Cu dumnealui am avut o întâlnire săptămâna trecută, pe 16 martie, la Palatul Parlamentului, unde i-am explicat situaţia administraţiei locale aninosene. După ce m-a ascultat, mi-a spus că guvernul va emite o Hotărâre prin care ni se vor aloca 3 milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi) la bugetul local din Fondul de rezervă, pentru funcţionarea primăriei (împrumutul bancar, iluminatul public etc.)”.

Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara, ne-a declarat miercuri că toate demersurile pentru Aninoasa au fost făcute. Rămâne de văzut cât de repede se va mişca premierul Boc, pentru că, nu-i aşa, o promisiune făcută unui primar care administrează destinele unor cetăţeni, fie ei şi doar 5.000, trebuie onorată. Iar situaţia Aninoasei de când s-au închis ambele exploatări miniere de pe raza localităţii nu e deloc una de invidiat. Din contră, trebuie făcut ceva cât mai repede pentru ca localitatea să nu moară. În acest sens n-ar strica nici redirecţionarea unor investitori pe raza oraşului aflat la numai câţiva kilometri de Petroşani, oraş care are destule terenuri care se pretează la activităţi economice de anvergură mică şi mijlocie. Inclusiv finalizarea Muzeului Mineritului şi introducerea lui în circuitul turistic local şi judeţean ar putea fi una din soluţii, combinată fireşte cu refacerea integrală a drumului şi cosmetizarea centrului urban al oraşului şi a traseului pe unde ar putea trece în mod organizat turiştii. Totul trebuind a fi început cu demolarea cât mai urgentă a barăcilor de la Livezeni, o pată ruşinoasă peste întreaga Vale a Jiului. Iar dacă se vorbeşte tot mai des de turism la scară mare, acele cocioabe nu mai pot continua să funcţioneze.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter