06.11.2011,  19:26:19 | 0 comentarii | 685 vizualizari
În caz că primarul se încăpăţânează şi refuză, în continuare, finanţarea C.S. Vulcan, / Sportivii vor protesta în stradă împotriva lui Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU

E clar ca bună ziua. Pe primarul Gheorghe Ile îl doare la banană de tot ce înseamnă sport în Vulcan. Chestiuni de genul celor cu diplome acordate cu ocazia nedeii, cu poze făcute împreună cu băieţii şi fetele care au adus medalii de la competiţiile la care au participat sunt doar de ochii lumii. Propagandă electorală. Cum, de fapt, sunt şi laudele în materie de sprijinire a activităţii sportive pe care nu uită să le scrie pe pliantele pe care le împrăştie în oraş cu ocazia fiecărui bilanţ anual.

În 16 august a.c.,
ing. Tudorel Cărăşel, vicepreşedintele Clubului Sportiv Vulcan, a intrat în poseria sentinţei definitive privind situaţia juridică a clubului. Căruia, din acest moment, chiar că nu i se mai poate găsi vreun cusur din punct de vedere al legalităţii. Primarul Gheorghe Ile se apăra zicând că nu poate da bani pentru sport, fiindcă situaţia juridică a clubului era neclară. Aşa spune el că i-au zis juriştii lui. Numai că de ce, oare, aceiaşi jurişti nu i-au spus asta şi acum un an? Când acelaşi domn primar catapulta, către secţia de fotbal a aceluiaşi C.S. Vulcan, sute de milioane de lei. Lunar. Vă spun eu de ce. De fapt, din martie încoace, răspunsul l-ar putea da oricine dintre cei care sunt la curent cu schimbările survenite brusc la club. Primarul nu se uita la bani şi-i dribla la fotbal, pentru că acolo era unul pe nume Ioan Dragoş. Ale cărui ghiduşii financiare cu iz penal au fost luate la cotrobăit de către ofiţerii din compartimentul fraude al Poliţiei Vulcan. Unii cetăţeni din  localitate au intrat deja la bănuieli şi spun că operaţiunea s-a întins prea mult. Pentru că dosarul ar fi trebuit să fie, deja, de multişor pe biroul procurorului. Ba, mai mult, oamenii încep să creadă că nu se va întâmpla nimic, iar Ioan Dragoş, omul lui Ile, va fi scos basma curată.

Cu sentinţa definitivă în mână,
vicepreşedintele clubului a pus la punct ordinea de zi a şedinţei Consiliului Director al C.S. Vulcan, programată pentru vinerea trecută. Membrii consiliului ştiau de şedinţa aceasta, ceea ce se aştepta cu interes fiind prezenţa primarului Gheorghe Ile. Căruia Tudorel Cărăşel îi făcuse o invitaţie în acest sens. Nu una verbală, pe care vântul ar fi putut s-o sufle pe turla primăriei şi, de acolo, s-o ducă în cele patru zări. Ci una scrisă şi înregistrată la registratura Primăriei municipiului Vulcan. Pe invitaţie, al cărei număr de înregistrare este 25015/20.08.2009, scrie aşa: “Domnule Primar, Subsemnatul Cărăşel Tudorel în calitate de vicepreşe­dinte al C.S.Vulcan, în numele Consiliului Director vă invit să luaţi parte la şedinţa acestui for, ce va avea loc în data de 21 august 2009, ora 18.00 în sala de consiliu a Primăriei Vulcan. Ordinea de zi cuprinde următoarele puncte:
1) Situaţia economică actuală a C.S. Vulcan;
2) Constituirea programului de activităţi al C.S. Vulcan de la data prezentei până la 31.12.2009;
3) Probleme organizatorice;
4) Diverse.
Prezenţa dumneavoastră se impune, întrucât trebuie clarificată poziţia oficială a administraţiei, privind finanţarea acti­-vităţilor sportive hotărâte prin HCL. Vă mulţumim!”.
 
Credeţi că primarul a dat curs invitaţiei?
Sigur că nu. Bun, să admitem că a trebuit să fie la Petroşani, la întâlnirea cu ministrul Videanu. Numai că demnitarul venise cu treabă la C.N.H., nu ca să se vadă cu primarii. Și, chiar dacă i s-a fi făcut dor de ministrul Economiei, tot ar fi putut ca, până la şase după-amiază, să ajungă înapoi la Vulcan. Nu e taină că primarul are bunul obicei de a rămâne peste program în primărie. Destul de des, se vorbeşte. Nu singur, normal, ci cu viceprimăriţa Angela Stoica. Împreună cu care se căzneşte să găsească soluţii la problemele fierbinţi ale Vulcanului. Vinerea trecută, nu era. Se prea poate ca treburi mult mai importante să-l fi determinat să ajungă la porcăria, devenită proprietatea lui, de pe drumul spre Cabana Vâlcan. Ale cărei clădiri se demolează şi unde Ile merge zilnic, pe la şase seara. Deplasare pe care - au observat foarte mulţi vulcăneni - îi face plăcere să o efectueze cu “Nubira”. Maşina de serviciu a primăriei.

Cum poate fi numit gestul primarului Gheorghe Ile?
Nepăsare? Sfidare? Nesimţire? Nu m-aş opri la una anume, ci le-aş pune pe toate la un loc. Membrii Consiliului Director şi-au ţinut, totuşi, şedinţa. Au discutat tot ce aveau de discutat, mai puţin chestiunea privitoare la clarificarea poziţiei primarului vizavi de actuala conducere a C.S. Vulcan şi de finanţare a acţiunilor sportive. Pe care, să fie clar, Ile nu o face din banii lui de acasă, ci din cei de la buget. Alocaţi în mod special acestui scop printr-o hotărâre de consiliu. În şedinţa de vineri s-a stabilit un plan al acţiunilor care se vor întreprinde în caz că Gheorghe Ile nu revine la sentimente mai bune vizavi de sportul vulcănean. Azi, luni, 24 august, membrii Consiliului Director şi-au propus să-l viziteze pe Gheorghe Ile la locul de muncă. Nu cred că primarul va face pe nebunul şi nu o să discute cu ei. Va vorbi, dar, mai întâi, le va flutura ziarul şi le va zice voi veniţi la mine, dar nu vedeţi ce scrie Olteanu ăla? Oameni verticali cum îi văd eu pe cei din consiliu, cred că se va găsi unul dintre ei care să-i dea replica: dar ce, nu-i adevărat, domnule primar? Gest  care, spuneţi şi dumneavoastră, nu poate fi catalogat ca impoliteţe. Poate - şi eu sper asta - că, fiind faţă în faţă cu băieţii, lui Gheorghe Ile să-i vină mintea la cap şi să discute cu ei omeneşte. Asta, în caz că nu-i vine vreunul dintre accesele de furie caracteristice. Să strige, încât să audă şi să se îngrozească toată primăria, că el nu mai dă niciun ban la sport, că s-a săturat de tot ce se petrece acolo! Asta cu “cu ce se petrece pe acolo” fiindu-i băgat în cap de nişte unii - Stoenescu şi Orban, doi dintre ei - care au încercat, fără rezultat, să desfiinţeze C.S. Vulcan. Apropo de domnul Justin Stoenescu. Nu mai este vicepreşedinte al clubului. Membrii consiliului au hotărât asta în şedinţa de vineri. În privinţa mea, să fie liniştit. Eu nu am drept de vot. Am fost acolo ca simplu membru. Să nu uite, însă, că, dacă, în martie a.c., subsemnatul nu l-ar fi propus şi votat în funcţia de vicepreşedinte, cei de acum nu mai aveau pe cine da jos.

Pe bune, sper ca primarul să scăpe de oftica asta
pe care o are pe băieţii de la conducerea C.S. Vulcan. Care - nu cred să nu-şi fi dat seama - sunt cu câteva clase deasupra lui Ioan Dragoş. În materie de sport, precizez, nu de driblat banii  publici. Fiecare dintre cei de acum le are cu sportul, fiindcă îl practică în prezent. Nu din amintiri, de pe banca de rezerve, ca gogoşarul de Dragoş. Dacă, luni, va face prostia să nu stea de vorbă cu ei, va avea surprize mari. Prima va fi chiar în joia din această săptămână. Când, în aceeaşi formulă, oamenii vor veni la şedinţa de consiliu local, ca să spună ce şi cum. După care va urma un miting. Organizat, conform Legii nr. 60, cu tot ce scrie la carte. La care vor participa sportivii clubului, prietenii lor, părinţii copiilor şi juniorilor înscrişi la C.S. Vulcan şi oricare vulcănean care iubeşte şi vrea activităţi sportive în oraşul său. Nu, asta nu trebuie luată ca pe o ameninţare, cum sigur cred că o va face Gheorghe Ile. E o acţiune perfect legală, menită să-l mai trezească din somnul dulce al puterii care l-a cam luat în ultima vreme. E un protest public, diferit de acţiunea judecătorească ce se va relua în septembrie. Despre al cărei deznodământ unii deja vorbesc că va avea un efect moral dezastruos asupra lui Gheorghe Ile.
 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter