18.09.2017,  18:07:11 | 0 comentarii | 1094 vizualizari
Fotbal • Liga a IV-a
Booking.com
de Loredana JUGLEA

Observatorul Mirel Biriș:
„Nu a existat comunicare între mine şi cei de la Inter Petrila”

Observatorul Mirel Biriș, cel care a luat decizia de a-i da afară din incinta stadionului de la Geogiu pe secretarul clubului Inter Petrila, Daniel Bolog, și pe președintele clubului Eugen Duma, se apără cu regulamentul (regulament pentru echipe profesioniste preluat și de AJF Hunedoara – n.r.) și spune că tot ceea ce a făcut are acoperire.

Delegații pentru ziariști?
Mirel Biriș este un observator cunoscut în fotbalul mic și datorită exigenței și manierei sale impunătoare. Cu toate acestea, observatorul care merge și la meciurile de liga a treia și a doua vorbește despre așa zise delegații pentru reprezentanții mass-media, lucru pe care nu l-am văzut nicăieri în regulamentul ROAF. 

Să recapitulăm
Pentru că au stat aproape de marginea terenul de joc, Mirel Biriș i-a poftit pe Daniel Bolog și Eugen Duma afară din incinta stadionului.
„Faza s-a petrecut în timpul meciului de juniori dintre Geoagiu și Inter. I-am făcut semn să vină să vorbim și să nu stea acolo. Au mai apărut câteva persoane acolo și eu trebuia să fiu atent la meciul de juniori. Regulamentul spune că un reprezentant al mass-media poate filma sau poate face poze dacă are delegație de la club sau de la ziar, în caz contrar nu are voie să stea acolo. Să nu mai spun că în cadrul ședinței tehnice se precizează faptul că pe banca tehnică stau numai oficialii echipei care sunt trecuți pe foaia de joc. Nu am fost rău intenționat, dar nu a existat comunicare între mine și cei de la Petrila. Președintele Duma mi-a spus că sunt mai catolic decât Papa. Dacă venea de la început la mine și președintele și secretarul, altfel ar fi stat lucrurile. Și ce-i dacă vorbim de Liga a IV-a?! Regulamentul ar trebui să fie la fel pentru toate ligile”, s-a apărat Mirel Biriș.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă 
Și cum întotdeauna dreptatea este la mijloc, un lucru nu bate bine. Nu am găsit în regulament nicăieri să se specifice că un ziarist ar avea nevoie de o delegație pentru a sta la marginea terenului. Dar, da, au nevoie de acreditări de teren cameramanii, fotoreporterii. Cum niciodată în istoria acestui eșalon nu s-au emis acreditări, noi jurnaliștii ce ar trebui să facem?! Întrebăm, nu dăm cu parul. Domnul Biriș a specificat faptul că dacă un jurnalist nu este interesat să facă poze sau să filmeze atunci poate lua loc în tribună, iar după meci să vină la conferința de presă. Este de apreciat că un om vrea să aplice corect regulamentul, chiar și într-un exces de zel, dar, domnilor, mă repet, ce facem cu jucătorii care înjură, scuipă, dar cu pumnul, ori cu acei conducători care instigă la violență, pentru că dacă e regulament să fie pentru toată lumea. Nu pentru unii ciumă, și pentru alții mumă.
„Da, poate că greșeala mea este că nu am cerut cu 24 de ore înainte de meci acreditare pentru a face poze și a filma meciul cu telefonul. Dar la cine, unde, cum, când AJF-ul nu a ridicat niciodată problema acreditărilor la acest nivel”, a spus Bolog. 
 
Condiţii pentru activitatea presei, 
conform ROAF: „Cluburile/ asociaţiile sportive sunt obligate să asigure condiţii corespunzătoare pentru desfăşurarea activităţii reprezentanţilor media la jocurile oficiale şi amicale. În acest scop cluburile/asociaţiile sportive vor asigura: un spaţiu adecvat repre­zentanţilor presei, o conferinţă de presă, dacă este cazul, interzicerea accesului reprezentanţilor media la vestiarele echipelor, în suprafaţa tehnică sau pe terenul de joc, înainte, în timpul sau după joc. Reprezentanţii presei trebuie să se conformeze următoarelor principii: personalul şi aparatura trebuie să fie aşezate în teren astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru jucători şi arbitri, terenul de joc fiind menţinut liber de cabluri, personal şi aparatură în orice moment, personalul şi aparatura folosită de acesta nu trebuie să obstrucţioneze vizibilitatea şi mişcarea antrenorilor/instructorilor şi a jucătorilor; fotoreporterii, cameramanii şi camerele TV nu trebuie să obstrucţioneze vizibilitatea spectatorilor către terenul de joc; reprezentanţii presei trebuie să respecte  jucătorii şi antrenorii. Interviurile luate de reprezentanţii posturilor TV care au acest drept, vor avea loc numai în afara terenului de joc  şi a suprafeţei tehnice, în zonele stabilite de clubul/asociaţia sportivă organizator/organizatoare, conform  reglementărilor AJF Hunedoara. Jucătorii şi antrenorii/instructorii nu pot fi abordaţi pentru interviuri în  timpul jocului; să solicite, cu cel puţin 24 de ore înaintea jocurilor oficiale, acreditări pentru: operatorii şi personalul tehnic de deservire a camerelor TV poziţionate la nivelul terenului de joc, fotoreporteri, reporterii care iau interviuri în zona mixtă şi participă la conferinţa de  presă, după joc. Lista cu personalul tehnic implicat în realizarea transmisiei TV va fi remisă clubului/asociaţiei sportive organizator/organizatoare cu cel puţin 24 de ore înaintea jocului. Toţi reprezentanţii media trebuie să manifeste respect pentru activitatea altor colegi. Reprezentanţilor presei care încalcă principiile de conduită arătate anterior li se poate  refuza acreditarea la jocurile clubului/asociaţiei sportive organizator/organizatoare pentru o perioadă de până la şase luni”. 
Acest regulament la noi se aplică de regulă meciurilor aflate sub sigla FRF din Liga I sau Liga a II-a, unde se televizează, nicidecum în Liga a IV-a, unde ziariștii de la meci pot fi numărați pe două degete. Dar dacă vorbim de aplicarea unui regulament corect, atunci să se asigure condiții decente reprezentanților presei, care de multe ori stau pe la garduri sau pe unde apucă. 
 

La Lupeni
11 galbene pentru un egal

Meci frumos, spectaculos la Lupeni, dar și cu o încrâncenare pe măsură. De 11 ori a scos centralul cartonașul galben.

De șase ori le-a arătat gazdelor cartonașul, și de cinci ori - oaspeților. Din fericire, nu a fost niciun cartonaș roșu. Patru goluri și un rezultat de egalitate care o aduce pe Hercules pe locul al treilea în clasament, iar pe Retezatul Hațeg pe locul al cincilea.
„Am pierdut pe mâna noastră două puncte. Am ratat din toate pozițiile, chiar și cu poarta goală. Unele cartonașe s-au acordat ușor, unele cartonașe se dau la comandă. La scorul de 2-1 pentru noi am avut un penalti clar ca lumina zilei”, a declarat antrenorul Dan Voicu. Remus Moldovan și Raul Cișmașiu au marcat pentru Hercules. 

Hercules Lupeni - Retezatul Haţeg: 2-2 (1-1)
ACS Hercules Lupeni: Alexandru Niţu (Adrian Dăneasă) - Mugurel  Ciorîia, Adrian Roşian, Cristian Ionaşc, Cosmin Pop (Alexandru Buţurcă - min. 30), Raul Cismaşiu, Remus  Moldovan (Călin Pîrvulescu - min. 72), Cristian Ciocîrlan (căp.), Petre Băcăran, Andrei Harangozo, Ioan Roşian. Antrenor: Dan Voicu. 
CSO Retezatul Haţeg: Adrian Farcaş - Daniel Laslău, Mihai  Simoneac, Răzvan Drăgoescu, Alexandru Cîrdei, Vasile Pîrvu, Marius Tămăşiloni (Dănuț Belei Dănuţ - min. 45), Ionuț  Ardelean, Ovidiu Popesc (căp.) (Sergiu  Maier - min. 61), Ionuț Gavriluţi (Darius Dăncescu - min. 84), Lucian Arcuşi. Antrenor: Flaviu Itul. 
Arbitri: Daniel Roman (Deva) - Robert Deoancă 
(Crişcior) și Mihai Vurdea (Crişcior).
Observator: Radu Adrian (Deva).

Jiul - CS Hunedoara
Fără comentarii

Jiul a fost un adversar prea mic pentru eterna rivală CS Hunedoara. Hunedorenii i-au spulberat pe jiuliști.

Cinci goluri au marcat oaspeții într-un meci, practic, fără istoric ce o aduce pe Jiul în subsolul clasamentului, iar pe Hunedoara printre favoritele la primul loc. 

CSM Jiul Petroşani - CS Hunedoara: 0-5 (0-2)
CSM Jiul Petroşani: Dragoș Ştefănoaica (căp.) - Alexandru Murar, Codruț Turdean, Cătălin Cora (Bogdan  Erdokozi - min. 80), Andrei Şerban, Marius Tuţă, Nicu Alexandru, Răzvan Petrici, Iulius Stamate, Gheorghe  Grigoraş (Daniel Stoica - min. 46), Gabriel Rujoi. 
Antrenor: Cornel  Irina. 
CS Hunedoara: Andrei Cobliş (căp.) - Teodor  Şumuţiu, Cristian Simionov (Andrei  Scorobete - min. 69), Octavian Apachiţei, Daniel Creciunesc (Cristian Creciunesc - min. 55), Robert Popa (Paul Medrea - min. 55), Cosmin Daisa (Cristian Ţene - min. 64), Erwin Bloj, Liviu Herci, Ovidiu Stan, Bogdan Ionicescu. Antrenor: Mircea Alic jr.
Goluri: Robert Popa (min. 2), Octavian Apachiţei (min. 7 și min. 74), Paul 
Medrea (min. 58), Liviu Herci (min. 76). Arbitri: Florin Anca (Deva) - Claudiu Doarvoaş (Mintia) și Alexandra Rogojină - (Haţeg).
Observator: Remus Azamfirei (Vulcan).

Inter Petrila,
Patru din patru

Liderul campionatului, Inter Petrila, nu se dezminte.

Petrilenii au trecut fără probleme de Universitatea Petroșani, acasă. Din nou, veteranul Kalai și-a făcut datoria și a marcat nu mai puțin de trei goluri, fiind a doua triplă în patru etape. Revenit la echipă, Duma și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Unicul gol al echipei petroșenene a fost reușit de Plăcintă.

Inter Petrila – Universitatea Petroşani: 4-1(3-1)
CS Inter Petrila: Marius Haring - Ionuț Torkoş, Bogdan Matei (căp.), Alin Bocu (Călin Păduraru- min. 50), Robin Perşe (Adrian  Dolha - min. 65), Adrian Agapi, Bogdan Keszeg, Iosif Kalai (Andrei  Cozac - min. 72), Vlad Tăian, Alexandru Dumitru (Daniel Zavracu - min. 72), Cristian Duma. Antrenor: Adrian Cîmpean.
Goluri: Iosif  Kalai (min. 20, min. 28 și min. 44) și  Cristian Duma (min. 69). 
AS Universitatea Petroşani: Bogdan Deliu - Paul Ceru, Claudiu Rus, Mihai Macariu, Cristian Plăcintă, Raul Tuza, Claudiu Matraş, Vlăduț  Tocănel, Cosmin Horobeţ, Viorel Mihăilescu, Adrian Ozarchevici. 
Antrenor: Dan Voicu.
Goluri: Cristian Plăcintă (min. 34).
Arbitri: Andrei Fodor (Deva) - Tiberiu Hajdu (Deva),
Tiberiu Hajdu jr. (Deva). 
 Observator: Grigore Macavei (Deva).

Vulcanul victorios
Scor de forfait 

CSM Vulcan și-a  trecut în cont prima victorie din campionat.

A învins cu 3-0 pe teren propriu, în fața celor de la Cetate Deva II.
Bulimej, Sicoe (autogol) și Mândreci au fost autorii golurilor ce au îndepărtat-o pe trupa din Vulcan de zona de jos a clasamentului. 

Mihai Viteazu Vulcan – Cetate Deva: 3-0 (2-0)
CSM Mihai Viteazu Vulcan: Vasile Şuteu - Ionuț Vişa, Ionuț Bulimej, Cătălin Buduroi, Andrei Şilip (căp.), Ioan Bob (Robert  Vas - min. 83), Florin  Rus (Lucian  Moldovan - min. 69), Dacian Mândreci (Andrei  Vajda -  min. 87), Ionuț Talpă, Silviu Bădărău, Gheorghe Bărcăceanu. Antrenor: Dorel Mârşava. 
Goluri: Ionuț Bulimej (min. 19), Marius Sicoe (autogol - min. 24), Dacian Mândreci (min. 59).
CNS Cetate Deva: Raul Stănici - Timotei Hîrciog, Marius Sicoe, Bogdan Pieptea (căp.), Andrei Stănescu, Marius Lupu, Eduard Ţernă,  Bogdan Valentin (Daniel Avram - min. 56), Alexandru Poenar, Cristian Pap, Vlad  Costea. Antrenor: Daniel Haidiner. 
Arbitri: Herczeg Leopold (Băcia) – Raul Popa 
(Hunedoara), Alexandra Kadaş (Lupeni).
Observator: Cristian Gîţ (Deva).

Rezultate: 
AS Aurul Certej - CSA Aurul Brad: 0-0; ACS Hercules Lupeni - CSO Retezatul Haţeg: 2-2; Mihai Viteazu Vulcan - CNS Cetate II Deva: 3-0; ACS Victoria Călan - Gloria Proinstal Geoagiu: 2-1; CS Inter Petrila - Universitatea Petroşani: 4-1; CSM Dacia Orăştie - ACS Şoimul Băiţa: 2-2; CSM Jiul Petroşani - CS Hunedoara: 0-5. ACS Minerul Uricani a stat.    


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter