03.11.2011,  09:21:13 | 0 comentarii | 734 vizualizari
Sport. Ultima oră.


de Loredana JUGLEA

Tragedie după tragedie la Minerul Lupeni

După ce antrenorul secund de la Minerul Lupeni  Iosif Rus a decedat duminică seara în Portugalia în urma unui atac de cord, portarul Adrian Pascal şi-a pierdut ambii părinţi în decurs de cinci luni.

Antrenorul principal al echipei Minerul Lupeni Ionel Augustin are mult de lucru la psihicul jucătorilor săi după ce veştile tragice au căzut una după alata în vestiarul grupării din Liga a doua. Astfel după ce antrenorul secund Iosif Rus a decedat, duminică seara, în Portugalia, în urma unui atac de cord încă o dramă s-a abătut peste « mineri ». La antrenamentul de luni seara portarul Minerului Adrian Pascal a fost luat deoparte de Ionel Augustin. „ Eşti tare Adriane? A murit mama ta „, au fost cuvintele spuse de tehnician. În urmă cu cinci luni  Pascal şi-a îngropat tatăl, iar acum mama. „Este ceva de neimaginat prin ce trecem. Lovitură după lovitură. Suntem cu toţii debusolaţi şi pierduţi. Nici nu ştim ce ar mai fi de spus în asemenea momente”, au declarat oficialii lupeneni.

 

Amicalul cu Pandurii Târgu Jiu se va juca

În ciuda dramei prin care echipa de fotbal Minerul Lupeni trece, amicalul prevăzut miercuri, de la ora 18:00 cu Pandurii Târgu Jiu se va juca. „Nu avem încotro trebuie să jucăm pentru că i-am promis lui Condescu, cel care a ţinut morţiş ca acest amical să se joace înaintea plecării lor în stagiul de pregătire din Austria. Sincer numai de amicale nu mai avem acum chef cu toate cele întâmplate. Echipa este debusolată. Vom juca cu banderole negre şi vom ţine un moment de reculegere”, a declarat managerul sportiv.

 

Se îngroaşă gluma la Jiul

„Minerii” nu au fost programaţi în prima fază a cupei României din cauza datoriilor neachitate către foştii jucători.

Oficialii echipei de fotbal Jiul Petroşani nu dau semne că ar putea plăti datoria de peste 150.000 de euro către foştii jucători care au câştigat litigiile cu gruparea petroşeneană. Prima măsură drastică pentru Jiul a venit cu neprogramarea în prima fază a Cupei României, acolo unde Jiul nu se regăseşte. „Era normal să nu fim programaţi din moment ce nu am plătit datoriile. Teoretic nu vom fi programaţi nici în prima etapă din Liga a treia. Sincer nu ştiu ce vom face în continuare. Zile acestea probabil că vom lua o decizie în acest sens pentru că trebuie să ştim şi noi ori la bal, ori la spital. Sincer nu cred că ne permitem să ne plătim datoriile”, a declarat vicepreşedintele George Boboc. Conducătorii Jiului au declarat în nenumărate rânduri că au încercat să negocieze cu foştii jucători ca aceştia să mai renunţe la o anumită parte din bani sau să primească suma respectivă eşalonat. „Prin ziare s-au spart toţi cu declaraţii că renunţă la o parte din bani, ba că sunt dispuşi să revină la echipă şi când am discutat cu ei nimeni nu renunţă la nimic. Toţi îşi vor banii. E foarte greu în condiţiile în care Alin Simota este de unul singur. Nimeni nu îl ajută cu nimic. Este foarte clar că mai are nevoie de un om potent financiar care să se implice la echipă. Deocamdată situaţia nu este una deloc roză”, au declarat oficialii. „Minerii” mai spuneau că sunt tentaţi şi de varianta cumpărării unui loc în Liga a treia, variantă mai convenabilă din punct de vedere financiar ceea ce înseamnă că i-ar costa mai puţin de 150.000 de euro atât cât se ridică datoria spre jucători. „Îmi pare rău că trecem prin momente aşa grele, dar până la urmă o scoatem cumva la capăt”, a mai opinat Boboc.

 

Daria şi-a revenit şi a cucerit bronzul european

Șahista Daria Vişănescu intrată la un moment dat într-un corn de umbră a câştigat medalia de bronz la categoria 14 ani, în cadrul Campionatelor Europene pentru juniori la şah rapid, care s-au încheiat la Subotica (Serbia).

Șahista din Petrila, care are dublă legitimare la Clubul de Șah Deva şi CS Medicina Timişoara, a urcat pe podium, deşi nu s-a pregătit special pentru acest campionat de şah activ (rapid). Daria a câştigat primele trei runde în faţa unor adversare din Serbia şi România, după care a remizat cu rusoaica Daria Krotiuk. A făcut un pas greşit în runda a V-a, în care Daria a fost învinsă de Sara Jovanovic, din Bosnia Herţegovina care, de altfel, a şi câştigat turneul cu opt puncte din nouă posibile. Sportiva din Vale şi-a revenit însă şi a obţinut alte trei victorii. Putea încheia campionatul pe locul secund, însă, în ultima rundă a pierdut în faţa sârboaicei Adela Velikic, jucătoare mult mai slab cotată. Românca a strâns astfel doar 6,5 puncte din nouă posibile şi a fost devansată de Sara Jovanovic din Bosnia Herţegovina, cu 8 puncte, şi rusoaica Daria Krotiuk cu 7,5 puncte. „Clubul Medicina Timişoara nu a prea fost de acord ca Daria să meargă la aceste Europene, însă, până la urmă, a acceptat la insistenţele jucătoarei. De altfel, înainte de turneu, Daria nu s-a pregătit special pentru şah rapid, ci a exersat deschideri şi a lucrat la partea teoretică cu marele maestru Szabo Gergely”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Șah Deva. „Medalia nu e o surpriză, întrucât Daria e campioană naţională la şah rapid, la blitz şi la dezlegări. Performanţa putea fi mai strălucitoare, dacă nu pierdea copilăreşte în ultima rundă cu o jucătoare din Serbia, mult mai slab cotată. Rezultatul e totuşi mulţumitor, pentru că Daria nu s-a pregătit special pentru şah rapid şi blitz, ci în ultima săptămână, a exersat deschideri şi a lucrat la partea teoretică. Clubul Medicina Timişoara nu a prea vrut să o lase la acest Campionat European, însă pentru că Daria şi-a dorit foarte mult să meargă, au fost de acord. Oricum, obiectivul ei major în acest an este obţinerea de medalii la campionatele Europene şi Mondiale, care vor avea loc în toamnă”, a mai precizat Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de şah Deva.

La Campionatele Europene pentru juniori la şah rapid sportivii români au obţinut 10 medalii: trei de aur, patru de argint şi trei de bronz. Medaliile de aur au fost cucerite de Mihnea Costachi (băieţi 10 ani), Alexandru Dragomirescu (B18), Codruţa Copilu (F10). Cele patru de argint au fost cucerite de Mircea Tălu (B8), Radu Toma (B12), Vlad Stegariu (B16) şi Adrian Petrişor (B18), iar cele trei de bronz, de Marian Sandu (B10), Ștefan Tomici (B14) şi Daria Vişănescu (F14).

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter