21.02.2018,  19:31:05 | 2 comentarii | 4022 vizualizari
Gașca lui Vasilică s-a pus pe jaf. Camera de Conturi Hunedoara a constatat: peste 2,3 miliarde de lei în salarii și sporuri ILEGALE!
de Cătălin DOCEA

În perioada 21 august – 6 octombrie 2017, auditorii Camerei de Conturi Hunedoara au poposit cu folos la Primăria orașului Petrila. Unde, dintr-o privire, au constatat prejudicii în sumă de 4,74 miliarde de lei. Grav este că o bună parte din aceste sume reprezintă sporuri și indemnizații încasate ILEGAL de 9 (nouă) funcționari publici, dar și întreg Consiliul local al orașului Petrila.

Și-au mai tras, din pix, aproape 18 milioane în plus la salariu! 
Au încasat în plus, ilegal, lună de lună. Vorbim despre 9 funcționari angajați la Primăria orașului Petrila. Potrivit constatării celor de la Camera de Conturi Hunedoara, administrația locală a efectuat cheltuieli de personal nelegale, în sumă de 192.000 lei (1,92 miliarde de lei vechi), reprezentând majorarea salariilor pentru un număr de 9 persoane membre în echipa de proiect „Reabilitare și modernizare străzi în orașul Petrila” pe o perioadă de un an după finalizarea acestuia.
Da, ați citit bine! Cei nouă funcționari au continuat să încaseze bani în plus, pe lângă salariu, timp de un an de zile, chiar dacă proiectului finanțat din fonduri comunitare i se pusese deja punct.
Matematic, rezultă că fiecare dintre cei 9 funcționari a beneficiat lunar, timp de un an de zile, de un salariu mai mare cu aproape 18 milioane de lei vechi. În timp ce, în marea lor majoritate, petrilenii nu câștigă lunar, cu familie cu tot, 18 milioane de lei vechi în mână, gașca lui Vasilică și-a tras salariile cu 18 milioane de lei vechi mai mari. Lună de lună!
Pentru ca aleșii locali, reprezentanții petrilenilor în Consiliul local al orașului, să voteze cum le pică mai fain primarului Jurca și viceprimarului Curtean (care, apropos, la vremea când la nivelul CJ Hunedoara și în spațiul public se discutau sumele distribuite bugetelor locale, n-a ieșit cu vreo declarație referitoare la subfinanțarea localității Petrila), cuantumul indemnizației de ședință a consilierilor locali a fost stabilit și acordat eronat inclusiv în mandatul de primar al lui Vasilică Jurca, fiind mai mare decât cel stabilit legal și determinând astfel prejudicierea bugetului local cu suma de 45.000 de lei. Împărțind suma la numărul aleșilor locali din CL, rezultă că nici consilierii n-au încasat în plus, ILEGAL, sume chiar derizorii…
În privința celor două chestiuni prezentate în sinteză mai sus, constatate în urma auditului financiar derulat în perioada 21 august – 6 octombrie 2017, auditorii Camerei de Conturi Hunedoara au dispus administrației locale a orașului Petrila „stabilirea exactă a întinderii prejudiciului creat entității prin plata nelegală către salariați a unor clase suplimentare de salarizare, cu toate că proiectul pentru care desfășurau activități nu era finanțat din fonduri comunitare nerambursabile post-aderare, recuperarea integrală a acestuia, și regularizarea contribuțiilor aferente”, dar și „stabilirea exactă a întinderii prejudiciului creat entității, prin plata nelegală a indemnizațiilor de ședință consilierilor locali, recuperarea integrală a acestuia, precum și regularizarea contribuțiilor aferente”.
Primarul Jurca s-a grăbit să declare că o parte din aceste sume de recuperat la bugetul local provin din mandatul trecut, asigurat de Ilie Păducel. Perfect adevărat. Dar dumnealui, un munte de cinste, corectitudine și moralitate, de ce a permis continuarea prejudicierii bugetului local? Cum de a fost de acord viceprimarul Curtean, un alt munte de cinste, corectitudine și moralitate, cu perpetuarea acestei grave situații, de hăcuire a bugetului local? Era ocupat să propage online informații mult mai „importante”, precum fotografiile care îl înfățișează jucând ping-pong  sau la schi, cum face de obicei?
E rușinos. Aproape la fel de rușinos ca momentul acela în care te prinde nevasta prin camere de hotel, cu dânsa într-însa…
P.S.: Să nu credeți că metodele de hăcuire a bugetului public au fost epuizate. Nicidecum.
 


Comentarii articol (2 )

#1 gudi22.02.2018,  08:42:59
Votati PSD !
#2 cetatean22.02.2018,  16:03:54
Si opozitia unde este? Nimeni nu ia atitudine ca se prejudiciaza bugetul orasului? Probabil ca persoanele nominalizate in continuare se infrupta din bugetul local ca la ei acasa. Asta s-a cercetat? Chiar ca rusine!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter