04.03.2018,  11:50:25 | 0 comentarii | 676 vizualizari
Asociația Culturală „Les Amis de la France” / Festivalul „La fête de la francophonie” - premiza educaţiei non-formale
de Ziarul Vaii Jiului

„Dacă îi vorbești unui om într-o limbă pe care o înțelege, cuvintele tale vor ajunge la mintea lui. Dacă  îi vorbești în propria lui limbă, cuvintele ajung la inima lui”. Pornind de la acest citat din Nelson Mandela am conturat, ca pentru sufletul nostru francofon, un argument care să pună în valoare ideea acestui festival național.

Cred că oportunitățile și sentimentele pe care ni le oferă vorbirea limbii franceze trezesc în noi impulsul creativ. Am propus astfel să ne bucurăm de ceea ce ne oferă diversitatea culturală şi să o punem în valoare, prin realizarea unor lucrări originale prin care să valorificăm potenţialul creativ al copiilor, sub îndrumarea cadrelor didactice sau a mentorilor lor.
Prin aceste demersuri creative ne dezvoltăm noi înșine ca popor francofon, educând totodată tinerele vlăstare spre a-şi dezvolta abilitatea lingvistică, a aprecia şi realiza creaţii artistice. 
Acest festival are ca scop  antrenarea persoanelor participante la acest proiect, părinți, dascăli și copii, conștien­tizarea localizării într-un spațiu francofon, precum și importanța dezvoltării abilităților lingvistice.
Cred că participarea fiecărui copil la Festivalul Național „La fête de la francophonie” aduce un plus pentru edu­cația non-formală. Recitarea unui text în limba franceză în cadrul secțiunii „Voltaire” urmărește o pronunție deosebită a limbii franceze pentru toți participanții, precum și cerce­tarea prealabilă care presupune studierea unui text  al unui scriitor de limbă franceză.
A doua secțiune a festivalului impune o și mai mare rigoare în învățare prin interpretarea unui cântec în limba franceză. Secțiunea se numește „La vie en rose” și s-a construit ca un elogiu dedicat celebrelor cântece franceze ale tuturor timpurilor.
Talentul artistic și creativ poate fi pus în valoare de toți copiii, prin elaborarea de desene, picturi, afișe, în format exclusiv A3, în cadrul celei de-a treia secțiuni, intitulată după celebrul pictor francez „Auguste Renoir”.
Asociația Culturală „Les Amis de la France” își dorește să asigure toți participanții la concurs că jurizarea va fi imparțială și transparentă. De aceea în acest an aducem ca noutate, pentru participanții în concurs, jurizarea cu nota la vedere după fiecare prestație în parte.
Tot pentru imparțialitatea juriului am impus ca nici un profesor, îndrumător care are participanți în concurs să nu fie numit membru al juriului sau să nu-l influențeze în nici un fel. Pentru o mai mare rigurozitate și acuratețe a limbii franceze, notarea se va face și de către un francez 100%, în persoana domnului Michel Pichon, președinte OVR Solidarités Franța. Acesta din urmă este invitatul Asociației Culturale „Les Amis de la France” ca președinte al juriului.
Înscrierea în festival se face conform regulamentului de concurs, afișat pe pagina de facebook a Asociației: https://www.facebook.com/lesamisdelafrance2016/dar și pe site-ul acesteia: ww.lesamisdelafrance.eu/festival.html
Vrem să aducem mulțumiri pentru implicare partenerului nostru, Universitatea din Petroșani, atât în organizarea primei ediții a festivalului, în anul 2017, cât și în organizarea acestei ediții. Mulțumiri deosebite domnului rector prof.dr.ing. Radu Sorin Mihai pentru implicarea sa în organizarea acestui festival.
Asociația Culturală „Les Amis de la France” dorește succes tuturor participanților din acest an și promite să revină cu alte noutăți în edițiile următoare ale „Ziarului Văii Jiului”, partener media al acestui festival.
Prof. Anca Simona MANOLIU


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter