12.03.2018,  18:55:36 | 1 comentariu | 3862 vizualizari
Noaptea minții. / Petrila pierde finanţarea Strategiei de Dezvoltare Locală pentru dificultăţi de ordin aritmetic. Gașca lui Jurca a greșit calculele!
de Cătălin DOCEA

Prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/85/5/1-107209), Primăria orașului Petrila a obținut o finanțare de 222.243,64 lei ca „Sprijin pregătitor pentru înființare Grup de Acțiune Locală (GAL) Petrila și realizare Strategie de Dezvoltare Locală (SDL)”.

De banii ăștia, în baza Ghidului Specific privind depunerea și selecția Strategiilor Locale de Dezvoltare Locală, după lecturarea și priceperea criteriilor specifice, Asociația GAL Petrila (președinte - Vasile Jurca) ar fi trebuit să elaboreze și să depună spre finanțare la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene o Strategie de Dezvoltare Locală (SDL). Ceea ce s-a și întâmplat.
Evaluarea preliminară s-a derulat în luna decembrie 2017 și, după cum rezultă și din documentele publicate pe website-ul fonduri-ue.ro, SDL Petrila a fost „declarată respinsă ca urmare a neîndeplinirii criteriilor de eligibilitate”.
Pentru a conștientiza gravitatea situației, redăm întocmai doar unul dintre motivele pentru care SDL Petrila a fost considerată neeligibilă la finanțare: 
„Ca urmare a răspunsului la clarificări din data de 12.12.2017, Solicitantul (GAL Petrila – n. red.) a retransmis Anexa 23 – Planul financiar, în care totalul sumelor aferente intervențiilor POCU este greșit calculat, suma corectă fiind 4.675.000 euro. Prin însumarea sumelor aferente intervențiilor POCU cu totalul sumelor aferente intervențiilor POR (2.400.000 euro), rezultă un buget total al SDL de 7.075.000 euro, depășind astfel plafonul de 7.000.000 euro”.
După contestație, retrageri și retransmiteri de acte, a venit și bomba: SDL Petrila a fost respinsă definitiv de la finanțare pentru că bugetul solicitat, chiar și după contestație, depășea cu 25.000 de euro valoarea maxim admisă, de 7.000.000 de euro. Dacă ar fi să lecturați, spre propria informare, motivele detaliate de respingere a SDL Petrila, v-ați lua cu mâinile de cap.
Potrivit Rezultatului final al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală, din județul Hunedoara au fost admise la finanțare strategiile depuse de GAL Vulcan (9,30 puncte din 10 posibile) și GAL Urban Corvinia Hunedoara (8,45 puncte din 10 posibile), fiind definitiv respinse, pentru neîndeplinirea criteriilor de eligibilitate, cele depuse de GAL Petrila și GAL Lupeni.


Comentarii articol (1 )

#1 cetatean14.03.2018,  18:28:57
Daca tot au pierdut 7 mil.euro si mai au sa dea la buget 2 mil. lei incasati necuvenit, la ce mai lucreaza aceste persoane intr-un asemenea loc? Sa-si dea demisia. Asemenea greseli nu pot fi acceptate. Ca cetatean imi exprim indignarea ca avem un astfel de primar care ascunde cu nepasare astfel de fapte.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter