18.03.2018,  12:05:39 | 0 comentarii | 728 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Clubul Copiilor Petrila / Centrul metodic de educaţie non-formală
de Corneliu BRAN

Toți profesorii care activează în învățământul non-formal din județul Hunedoara s-au întâlnit joi, 15 martie 2018, la Clubul Copiilor Petrila pentru a căuta soluții de diversificare a acestui tip de învățământ. 

„Non-formal înseamnă tot ceea ce nu se învață în școală, dar este absolut necesar pentru dezvoltarea ca buni cetățeni a copiilor din județul nostru. Orice tânăr are nevoie de dobândirea unei încrederi în forțele proprii și de creștere a stimei de sine pentru a reuși în viață. Este dovedit faptul că nu doar bagajul de cunoștințe achiziționat în școală te ajută să reușești în viață. Pentru acest deziderat avem nevoie de o bună comunicare, de creativitate și de inițiativă”, s-a subliniat de către unii participanţi. Urmărind această idee, cei care au susținut deschiderea activităților au fost tocmai copiii. Ideea a fost excelentă deoarece, în fond, învăţământul are la bază tocmai tinerii şi copiii, ei fiind întotdeauna subiectul principal în acest domeniu şi viitorul unei comunităţi sau unei ţări. Ca atare, câte doi reprezentanți ai fiecărui cerc petrilean s-au prezentat în primul rând pe ei însişi în faţa asistenţei, după care au prezentat cercul şcolar la care sunt înscriși. Copiii au depus prin acest mod un efort deosebit şi au avut destule emoţii, dar pozitive. Într-un final, cu toţii au reuşit să le comunice celor din jur mesajul propus, în mod lăudabil, creând totodată şi o bună imagine instituției şi dascălilor care-i coordonează cu atâta pasiune şi devotament.
Toate aceste aspecte au fost dezbătute joia trecută la „Cercul metodic pentru educația non-formală”, într-o atmosferă caldă, destinsă, unde invitaţii s-au simţit foarte bine vreme de câteva ceasuri. Ceea ce s-a evidenţiat cel mai bine din toată acţiunea şi este o certitudine demonstrată încă o dată este faptul că avem în față o generație de copii inteligenți, foarte bine informați și extrem de maleabili în ceea ce privește tehnologia. „Niciodată însă nu va fi definitivată educația unui elev dacă există carențe în cele trei aspecte amintite şi azi: comunicare, creativitate și inițiativă”, după cum a subliniat pentru ziarul nostru directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Petrila, profesorul Radu Chinţa, de altfel şi „sufletul” organizării acestei acţiuni.
Ca o concluzie subliniată de mai mulţi participanţi, cluburile copiilor sunt locuri la care fiecare copil școlarizat în județ ar trebui să ajungă fără rezerve. Părinții trebuie să știe că aici tinerii beneficiază în primul rând de educație de calitate, în mod gratuit, în domenii diverse precum arta, sportul sau tehnica.
Încheiem prin a spune că acţiunea a fost o reuşită din mai multe puncte de vedere. La ea au participat ceilalți directori de cluburi ale copiilor din județ, dintre care îi amintim aici pe profesorul Cosmin Kiss de la Clubul Copiilor Petroșani şi Clubul Copiilor Vulcan, precum și pe doamna profesor Petronela Murariu de la Clubul Copiilor Hunedoara. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a ajuns la Petrila doamna inspector școlar pentru activități extrașcolare, profesorul Carmen Buzatu. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter