29.10.2011,  15:45:17 | 0 comentarii | 1101 vizualizari
Sport. Ultima oră. Ce achiziţii a făcut Jiul! Gabriel Apetri şi Horaţiu Popa au revenit la Petroşani
de Loredana JUGLEA

Acuzaţi de adversarele din liga a IV- că Jiului îi lipseşte experienţa pentru a promova în Liga a III-a, ei bine oficialii nu au stat cu mâinile în sân şi i-au reactivat în competiţie pe mai cunoscuţii jucători, atacantul Gabriel Apetri şi fundaşul Horaţiu Popa, care în urmă cu ceva ani au cochetat cu Liga I. „Am tot fost acuzaţi că nu avem jucători cu experienţă, iată că acum avem şi aşa ceva. Să văd ce mai spune concurenţa acum”, a declarat antrenorul principal Daniel Huza.

Și-au luat şi un american

Pe lângă un nigerian şi un olandez care au fost legitimaţi la Jiul încă din tur, echipa petroşeneană şi-a asigurat serviciile şi unui jucător cu dublă cetăţenie. Andy Dimdy este un mijlocaş născut în România, dar care s-a stabilit în SUA, iar acum a ajuns tocmai în Valea Jiului. „Sunt mulţumit de achiziţiile pe care le-am făcut”, a mai spus Huza.

  

Una caldă, alta rece

Selecţionata Judeţului Hunedoara pregătită de antrenorul Ionuţ Stelescu a debutat anul acesta cu o înfrângere şi cu o victorie. Astfel Selecţionata noastră a pierdut în primul meci în faţa Selecţionatei Bihorului, scor 0-1, dar s-a reabilitat în cel de-al doilea joc pe care l-a câştigat în faţa Selecţionatei Mureşului, scor 1-0 „În mare sunt mulţumit de băieţi. Bobină, Costinaş, Tudorache, jucători de la care aştept mult s-au acomodat bine. Avem copii talentaţi”, a declarat Ionuţ Stelescu. 

  

Damian Miliatru „Nu voi mai juca, las tinerii”

Vestea că Damian Militaru va mai activa ca jucător sub culorile echipei Jiul a luat prin surprindere fanii grupării petroşenene. Din păcate însă vestea  a rămas doar la nivel de zvon pentru că Damian Militaru nu are de gând să mai revină pe teren. „Nici vorbă să mai joc la 43 de ani pentru că nu mai pot. Las loc tinerilor pentru că avem foarte mulţi tineri talentaţi”, a declarat antrenorul secund al Jiului, Damian Militaru.

A jucat 5 ani la Steaua si a reuşit să câştige mai multe trofee decât mulţi jucători care au jucat prin străinătate încă mai visează la aceste performanţe. Fostul mijlocaş a prins la Steaua cei mai buni ani ai carierei, între 1994-1999, a reuşit să strângă 139 de selecţii şi 21 de goluri.

 

Palmaresul lui Damian Militaru:

• Liga 1: 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98

• Cupa Romaniei: 1995–96, 1996–97, 1998–99

• Supercupa Romaniei: 1994–95, 1997–98

Militaru a mai jucat la Jiul Petrosani, Dinamo, Steaua, FC Shinnik Yaroslavl si Electro Bere Craiova.

 

Scuze către fani

Oficialii, antrenorii şi liderii jucătorilor de la clubul alb-albastru şi-au cerut scuze public în faţa suporterilor pentru înfrângerea din meciul de acasă cu Unirea Sînncicolau Mare, pierdut cu 3-2 după ce au condus cu 2-0.

 „Ne cerem scuze pentru rezultatul dezamăgitor din meciul de sâmbătă faţă de numeroşii suporteri care au fost la stadion. Transmitem publicului că ne doare şi că suferim pentru că i-am dezamăgit”, a spus în deschiderea conferinţei de presă de ieri Ionel Danciar, organizatorul de competiţii al hunedorenilor. „Suporterii merită explicaţii.Cred că în acest joc echipa a fost trădată de lipsa de maturitate şi experienţă şi a plătit tribut relaxării, nesincronizărilor şi impreciziilor la finalizare. Îmi asum greşeala alegerii portarului Moldovan, însă el a fost titular tocmai pentru că îl consideram mai experimentat. Netitularizarea lui Samoilă a fost provocată de îmbolnăvirea jucătorului, care în preziua partidei avea febră şi era dezidratat. Nimeni nu mi-a impus cum să fac echipa sau schimbările, deşi ţin cont şi de părerile celor din colectivul tehnic cu care lucrez. Altul ar fi fost rezultatul dacă marcam măcar la una din marile ocazii avute la 2-0 şi 2-1. Sper ca duşul rece să ne trezească la realitate şi să ne jucăm şansa până la capăt, pentru că orice echipă are dreptul să spere”, a spus antrenorul Ioan Petcu. „Suntem supăraţi şi suferim că nu am obţinut rezultatul dorit de suporteri. E un duş rece, dar trebuie să mergem înainte, pentru că am pierdut o bătălie, nu şi războiul”, a spus veteranul Marcel Șandor. „Ne pare rău de rezultat. Ne-am relaxat la 2-0 şi am plătit scump pentru asta. Nu renunţăm la luptă”, a precizat căpitanul echipei, Robert Cristian.  

 

A luat faţa la 500 de concurenţi în Maratonul de la Limassol

Atleta de 54 de ani din Valea Jiului, Violeta Munteanu a participat la Maratonul de la Limassol, Cipru. În cadrul acestei mari competiţii brava noastră atletă a luat startul la cursa de 10 km, ocupând în final locul 1 din 500 de participanţi. Timpul realizat de sportivă a fost unul excelent 43 min şi 3 secunde la categoria de vârstă 40-80 de ani. „Sunt mândră de această performanţă având în vedere faptul că am concurat cu atlete din toată lumea. Cred că am făcut cinste României şi clubului CS Vulcan pe care îl reprezint”, a declarat Violeta Munteanu. Următoarea competiţie la care atleta va concura şi care va fi ca o piatră de încercare este maratonul de la Paris de 42 de km, eveniment ce va avea loc  în luna aprilie.

De menţionat faptul că la Campionatul Naţional al României, de sală, Violeta Munteanu a participat la două probe, obţinând locul I atât la 60 m plat cât şi la 200 m. 

 

Valea Jiului urcă „dealul” fotbalului

inci dintre cele şase echipe din Valea Jiului care activează în Liga a IV-a au obţinut victorii în etapa din etapa trecută. Minerul Uricani, Jiul Petroşani şi Universitatea Petroşani ocupă podiumul campionatului, iar unica învinsă, Minerul Aninoasa, a pierdut tot cu o echipă din sudul judeţului.

Fără nici o echipă în ligile naţionale, după „îngenuncherea financiară” a Jiului Petroşani şi Minerului Lupeni,  fotbalul din Valea Jiului trage tare să scoată iar capul la lumina performanţei. Drept dovadă, podiumul Ligii a IV-a este sută la sută al echipelor din zona de sud a judeţului, iar acestea par hotărâte să ajungă la barajul pentru eşalonul trei.

Minerul Uricani şi-a păstrat fotoliul de lideră  prin victoria, scor 2-1, cu Minerul Aninoasa, iar Club Jiul Petroşani şi Universitatea Petroşani se menţin pe locurile doi şi trei, graţie victoriilor la limită cu Gloria Geoagiu şi Retezatul Haţeg. Celelalte două echipe din Valea Jiului, CS Vulcan şi Inter Petrila, şi-au spulberat adversarele, în etapa de sâmbătă, ambele învingând cu 4-0 pe Zarandul Crişcior şi FC Hunedoara II.

Pentru că pariul cu promovarea tinerilor a dat semne că scârţâie în ultimele jocuri, oficialii de la Club Jiul i-au reactivat pe mai cunoscuţii jucători, atacantul Gabriel Apetri şi fundaşul Horaţiu Popa, care în urmă cu ceva ani au cochetat cu Liga I. Pe lângă un nigerian şi un olandez care au fost legitimaţi la Club Jiul încă din tur, echipa petroşeneană şi-a asigurat, în această săptămână, şi serviciile unui jucător cu dublă cetăţenie, româno-ameicană. Andy Dimdy este un mijlocaş născut în România, dar care s-a stabilit în SUA, iar acum a ajuns tocmai în Valea Jiului. „Sunt mulţumit de achiziţiile pe care le-am făcut”, a spus antrenorul Daniel Huza.

Vestea că Damian Militaru va mai activa ca jucător sub culorile echipei Club Jiul, după reactivarea principalului Daniel Huza (41 ani), a luat a rămas doar la nivel de zvon pentru că actualul antrenor secund al alb-negrilor nu are de gând să revină pe teren. „Nici vorbă să mai joc la 43 de ani, pentru că nu mai pot. Las loc tinerilor, întrucât avem foarte mulţi tineri talentaţi”, a declarat Militaru care a  jucat cinci ani la Steaua şi a reuşit să câştige mai multe trofee cu roş-albaştri. Fostul mijlocaş a prins la Steaua cei mai buni ani ai carierei, între 1994-1999, a reuşit să strângă 139 de selecţii şi 21 de goluri.

 

Hunedorenii, cei mai tari la karate Eur&Ka

Cluburile hunedorene Dacicus Orăştie, Heian Deva şi Empi Brad  au fost în prim-plan la ediţia 2011 a Campionatului Naţional de karate Eur&Ka, desfăşurată la Timişoara, la finalul săptămânii.

Cu un lot format din 38 de sportivi, Dacicus Orăştie a strâns cele mai multe medalii dintre toate cluburile participante, fiind pe primul loc în ierarhia neoficială pe echipe. Karatiştii pregătiţi de sensei Nicolae Iordăchescu au cucerit  44 de medalii (21 de aur, 11 de argint şi 12 de bronz), scriind astfel în palmaresul clubului cel mai bun rezultat din cei 21 de ani de activitate oficială. „Campionatul a fost foarte puternic şi disputat, iar elevii mei s-au prezentat la un nivel foarte bun”, a spus Nicolae Iordăchescu

Karatiştii Clubului Heian Deva, antrenaţi de Marius Biji, şi cei de la Empi Brad, pregătiţi de Sorin Avram, au îmbogăţit şi ei palmaresul delegaţiei hunedorene. Devenii au obţinut şapte medalii de aur (individual şi echipe), şase de argint şi trei de bronz, iar brădenii au cucerit patru medalii de aur, şapte de argint şi şase de bronz. Cele mai multe medalii pentru Heian au fost obţinute în proba de kata (lupta cu un adversar imaginar), în vreme ce Empi a punctat mai bine la kumite (lupta cu un adversar real). „Sunt mulţumit de rezultatele, întrucât noi ne-am prezentat cu mulţi debutanţi. Rezultatele ne dau speranţe că vom fi pe podium şi la competiţia internaţională de la Subotica, Serbia, unde vom participa peste două săptămâni şi la Campionatul European din Italia care va avea loc în luna mai”, a spus Marius Biji. „Dintre cei 35 de sportivi cu care am participat, mai mult de jumătate s-au aflat la primul lor concurs oficial, astfel că rezultatele sunt peste aşteptări. Greul a fost dus de cei experimentaţi care au confirmat astfel că pot emite pretenţii la medalii şi la Campionatele Europene”, a spus Sorin Avram. La Naţionalele de la Timişoara, organizate de Federaţia Română de Arte Marţiale, Departamentul EUR&KA, au participat 327 de karateka, de la 34 de cluburi din România.

Medaliaţii  hunedoreni

Dacicus: Lorena Davidesc, Sonia Neagu, Bianca Orzescu, Claudia Stănuţ, Ioana Popescu, Mihaela Ocolişan, Vasilica Ocolişan, Aleona Tcaci, Eva Spanior, Alin Tcaci, Vlad Părăian, Robert Coleşar,  Bogdan Damian, Robert Ghena, Bogdan Andrieşanu, Vlad Damian, Paul Bucea, Gabriel Bozeşan,  Bogdan Iga, Bogdan Hriţcu, Horea Luca, Radu Mircea, Cătălin Curiman, Andrei Dăncescu,  Mihai Mureşan, Andrei Fuciu, Andrei Zvâncă, Gabriel Plop, Sănducu Grigore, Dan Negriciu , Mihail Plop, Victor Marian.

 

Heian Deva: Sabrina Groza, Denisa Pădureanu, Andra Daniliuc, Diana Deac, Ecaterina Sgondea, Luiza Ciubotariu, Mădălina Crăciun, Noemi Todea Gîga, Maria Feretti, Adrian Gabor, Mihai Sîrb, Atilla Szocs, Daniel Ciocan, Mircea Madrea, Mihai Sîrb, Darius Olar.

 

Empi Brad: Bogdan Marc, Marius Demian, Alexandru Mariş, Mihai Oprişa, Eduard Voina, Eliza Avram, Bianca Miha, Darius David, Răzvan Tomesc, Mihai Adam, Marco Lazăr, Alex Mariş, Eliza Filip, Dan Fer, Bianca Huştiuc.

 

Au evitat Cottbus-ul

Gimnastele din lotul olimpic al României, coordonat de Octavian Belu, nu s-au mai prezentat la a 35-a ediţie a Turneului Maeştrilor de la Cottbus, deşi erau anunţate pe lista de start. România s-a prezentat la competiţia care a deschis „2011 FIG Gymworld Challenger Cup” doar în concursul masculin, însă nici unul dintre cei patru gimnaşti tricolori nu s-a calificat în finale. ?ntrecerea s-a derulat doar pe aparate şi a aliniat la start gimnaşti şi gimnaste din peste 40  de ţări, între care campioni mondiali, continentali şi olimpici.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter