24.04.2018,  18:35:09 | 0 comentarii | 948 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Un colegiu căutat, în trend cu viitorul Văii: Colegiul Economic „Hermes” Petroşani
Booking.com
de Corneliu BRAN

• Oferta educațională pentru anul şcolar 2018-2019

„Şcoală Europeană” din 2011
Colegiul Economic „Hermes” Petroşani este atestat ca fiind „Şcoală Europeană” încă din anul 2011. A obţinut în trei perioade consecutive acest statut onorant: 2011-2014, 2014-2017 şi 2017-2020. Cu această certitudine în buzunar datorată preocupării conducerilor şcolii ce s-au succedat, administraţiei publice locale, cadrelor didactice şi, fireşte, rezultatele elevilor, cu alte foarte multe realizări pe plan educaţional, Colegiul Economic „Hermes” se poate mândri azi ca fiind unul dintre cele mai bune licee din judeţul Hunedoara. Cei peste 900 de elevi au în acest moment cele mai bune condiţii de învăţătură. De aceasta ne-am convins încă o dată la începutul acestei săptămâni când am vizitat liceul.

Un parc exemplar
Cine intră în curtea liceului dinspre stradă şi supermarketul din apropiere ca punct de reper, urcând pe scările abrupte, dă imediat de un minunat parc, foarte bine întreţinut, plin de pomi şi verdeaţă, de bănci pentru relaxare şi de alei îngrijite. Este exact ce şi-ar dori probabil fiecare instituţie de învăţământ. La Petroşani doar Universitatea din Petroşani s-ar mai putea mândri cu o asemenea oază de relaxare şi aer curat. Păsărelele prin trilul lor neobosit întreţin o atmosferă plăcută şi parcă nici nu-ţi vine să crezi că ai trecut de la zumzetul şi foiala străzii la o zonă atât de liniştită. Când am ajuns, se derulau ore de curs, astfel că în parc nu se auzea nici măcar o voce de elev, cum se mai întâmplă în pauze.

Pregătirea ofertei educaţionale 
Odată ajunşi în secretariat şi apoi în biroul conducerii liceului, am dorit să purtăm discuţia despre liceu şi oferta educaţională la care se lucrează în aceste zile pentru anul şcolar 2018-2019 cu doamna director Florentina Petrescu. N-a fost să fie, dumneaei era la ore. Dar un bun interlocutor, care ne-a oferit toate amănuntele, a fost doamna profesor Rodica Pascal, directorul adjunct al liceului, cadru didactic cu îndelungată experienţă. De altfel, atât dumneaei, cât şi doamna profesor Margareta Trif tocmai la această ofertă lucrau, astfel că lucrurile s-au aşezat în direcţia dorită de noi şi pentru care am păşit pragul acestei instituţii.
„În mare, oferta educaţională pentru anul viitor e cam tot aceeaşi. Pentru clasa a IX-a avem la învăţământul profesional calificări pentru meseriile de bucătar/ospătar (chelner), vânzător în unităţile alimentare – o clasă şi o altă clasă pentru calificarea în meseriile de lucrător hotelier/cofetar/patiser. Aici se acordă şi o bursă de 200 lei.
La liceul tehnologic, clasa a IX-a, va exista o clasă pe domeniul Turism şi alimentaţie, cu calificare pentru meseria tehnician în turism – intensiv limba engleză. O altă clasă va fi pe domeniul Economic, unde elevii vor fi pregătiţi pentru meseria de tehnician în activităţi economice. Pentru cei de la seral va fi pregătită o clasă pe domeniul Turism şi alimentaţie, unde cei înscrişi se vor putea pregăti pentru meseria de tehnician în gastronomie.
În fine, la Şcoala Postliceală, anul I, vom avea două clase. Într-una, elevii vor fi specializaţi pentru meseria de agent de turism şi pentru asistent manager în unităţi hoteliere, iar în cealaltă clasă, pentru meseria de organizator de conferinţe, congrese, târguri şi expoziţii. Sunt exact meseriile care au o mare căutare în prezent pe piaţa muncii, iar tinerii din Petroşani şi din Valea Jiului, interesaţi de aceste domenii şi meserii, iată că au de unde alege, fiind mai multe forme de învăţământ puse la dispoziţie şi anul viitor”, ne-a declarat doamna profesor Rodica Pascal.

Stagii de practică în străinătate 
Nu trebuie uitat că în anii trecuţi, cam din 2013 încoace, liceul a derulat mai multe proiecte europene prin care o parte dintre elevi au putut susţine diverse stadii de practică de mai multe luni s-au săptămâni în Italia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Portugalia sau Spania. Şi acestea pot atrage în continuare tineri, pentru că, suntem convinşi, linia aceasta va continua şi în anii ce vine.

Sală modern de sport 
Am plecat din biroul conducerii pe partea cealaltă, am vrut să ieşim pe cealaltă intrare, dinspre spital, pe unde circulă elevii. Aceeaşi ordine şi curăţenie prin toată curtea, iarba fiind îngrijită, la fel şi cei câţiva copaci. Ce mai iese în evidenţă este faptul că liceul are şi o sală de sport serioasă, un loc unde se pot ţine liniştit competiţii sportive de sală nu doar orele de sport. Pe vremea când am făcut eu şcoala nici nu îmi imaginam a fi posibilă o ditamai sală de sport, orele de sport, iarna, fiind ţinute într-o sală normală de clasă, cu nişte saltele pe jos şi vreo câteva aparate de gimnastică. Doar şi pentru atât, azi, tinerii, ar trebui să aprecieze mai mult ceea ce au şi, în exemplul de faţă, să facă sport cât mai mult. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter