02.05.2018,  18:46:29 | 2 comentarii | 4525 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Încă un apel la obrazul gros al pesediștilor hunedoreni: Alo, PSD? Nu mai batjocoriţi pensionarii din minerit! Nu-i mai plimbaţi prin instanţe! Solicităm destituirea lui Cătălin Florin Olar, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, pentru prelungirea “travaliului” pensionarilor din minerit prin instanţe.
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

După cum recent arătam în coloanele cotidianului nostru, Partidul Social Democrat – această veritabilă ciumă roșie a României contemporane – îi umilește într-un mod inimaginabil pe foștii angajați din industria minieră. LEGEA a consfințit ca, până la 31 decembrie 2017, toate pensiile să fie recalculate, iar acești oameni - care au trudit cel puțin 20 de ani în subteranele Văii - să primească, inclusiv retroactiv - de la 1 ianuarie 2016 - pensii mai mari, decente în raport cu munca prestată.
Pentru că nu se simt bine dacă nu dau cu țapțarapu’ prin buzunarul omului de rând, monumentele de incompetență care conduc această țară au făcut în așa fel încât, nici la această oră, pensiile să nu fie recalculate. Abia ce-au trecut de jumătatea numărului de dosare, deși termenul LEGAL s-a împlinit de vreo patru luni.

Citând cazuri de care s-a ocupat avocatul Daniel Tomescu, am arătat că pensionarii și-au luat inima-n dinți și, prin acțiuni introduse pe rolul Tribunalului Hunedoara, au obținut soluții de obligare a Casei Județene de Pensii Hunedoara, în urma cărora să li se recalculeze de îndată pensiile. Soluțiile astfel pronunțate sunt executorii, iar nepunerea lor rapidă în aplicare constituie infracțiune.
Avem așadar o situație cât se poate de clară: legea impune recalcularea pensiilor, iar pensionarii din minerit au deja câte o primă soluție favorabilă (care, în fapt, reconfirmă ceea ce spune legea). Numai că, parcă pentru a-i umili și mai tare pe acești oameni plimbându-i prin instanțe și obligându-i la noi și noi cheltuieli, Casa Județeană de Pensii Hunedoara formulează apeluri împotriva hotărârilor Tribunalului Hunedoara, apeluri care vor fi analizate la Curtea de Apel Alba Iulia. Alte drumuri, alte cheltuieli. Ăștia, până nu pică lat vreun fost miner pe la Alba, nici că se lasă!
Ne aflăm într-o situație oarecum similară celei cu taxa auto. Când a priceput că oricum litigiile sunt pierdute în instanțele de judecată, conducerea  ANAF a dispus evitarea cheltuielilor inutile de judecată (căci și acelea tot din buzunarul nostru se achitau), începând returnarea taxelor către proprietari. Ignorând însă faptul că va avea astfel cheltuieli, de 1.500 de lei (în medie) pentru fiecare dosar în instanță, Casa Județeană de Pensii Hunedoara preferă să-i târască pe foștii mineri prin instanțe cât mai mult posibil. Să întârzie cât mai mult plata la nivel corect a drepturilor ce se cuvin acestor oameni după o viață de muncă!
Instituția, al cărei director executiv - membru PSD -este Cătălin Florin Olar, își dă astfel arama pe față. Pe de o parte, n-a fost în stare să recalculeze pensiile până la 31 decembrie 2017, așa cum IMPUNEA legea. Pe de altă parte, continuă să îi umilească pe părinții și bunicii noștri, plimbându-i prin instanțe. Motive suficiente, credem, pentru conducerea Casei Naționale de Pensii Publice să caute în rândul alianței de guvernare, PSD–ALDE, o persoană ceva mai dedicată protejării intereselor pensionarului de rând. Conducerea Casei Județene de Pensii Hunedoara, oameni buni, n-ar trebui să uite că se află acolo pentru a face viața pensionarilor mai ușoară, nicidecum un calvar.
Să nu plângeți, dragi pensionari umiliți, soarta pesedistului Olar de la Casa Județeană de Pensii Hunedoara. Pe modelul șefului PSD Hunedoara (Nistor, cel care, alături de deputații hunedoreni Intotero, Marica și Toma, a votat împotriva pensilor dvs.!), domnul Olar vede viața ceva mai confortabil, fiind titularul unor depozite bancare care se ridicau, potrivit celei mai recente declarații disponibile de avere, la peste 1,8 miliarde de lei vechi, peste 56.000 de euro și aproape 52.000 de dolari americani. După o viață de muncă, dvs. câți bani aveți la bancă?


Comentarii articol (2 )

#1 Vasile02.05.2018,  19:01:53
Uni pensionari mineri au murit si nu sau mai bucurat de marirea pensiei pe care o astepta , sunt multi pensionari mineri bolnavi in speciali de silicoza , viata de pensionar miner este scurta si bolnavicioasa .
#2 Un pensionar 03.05.2018,  08:17:46
Acest slujbaș CF Olar prin valetii lui Hortopan (gen David ...)prostește pensionarii cu decizii de recalculare a pensiei în care se folosește stagiului de cotizare de 30 de ani sa nu conteste în termen legal ci sa meargă la audientele de la CLPP PETROȘANI! Astfel încearcă sa împiedice tovarășul pe pensionari sa-și ceara drepturile la Tribunalul Hunedoara!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter