20.05.2018,  18:22:25 | 0 comentarii | 909 vizualizari
Pentru Departamentul de Ştiinţe Socio-umane, Eveniment cultural şi ştiinţific deosebit 
de Ziarul Vaii Jiului

Universitatea din Petroşani, CNASR–Hunedoara şi Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani au conlucrat împreună pentru organizarea unui eveniment deosebit din punct de vedere ştiinţific şi cultural. În data de 15 mai a.c., începând cu orele 16:00 a avut loc workshop-ul intitulat Issues Regarding Multiculturalism and Multi-ethnicity in Romania and the Czech Republic – Social Work Perspectives. 

În cadrul acestei manifestări au fost susţinute patru conferinţe. Invitatul de onoare a fost PhD Josef Kasal, Hradleh University, Czech Republic care a susţinut conferinţa Contemporary Social and Cultural Anthropology: Issues Regarding Multiculturalism and Multi-ethnicity (Antropologie socială şi culturală: problematica multietnicităţii şi multiculturalismului). 
Din partea Departamentului de Ştiinţe Socio-umane au susţinut conferinţe trei cadre didactice, astfel: Felicia Andrioni: The Intercultural Dialogue in the Jiu Valley. Past and Present (Dialog intercultural în Valea Jiului, România. Trecut şi prezent); Valentin Fulger: Nationality, Religion and Marriage (Naționalitate, religie şi căsătorie); Ion Hirghiduş: Identity and Alterity in the Cultural Romanian Space (Identitate şi alteritate în spaţiul cultural românesc).
Manifestarea s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de studenţi de la asistenţă socială şi sociologie, de prezenţa unor angajaţi şi oameni-cheie din cadrul sistemului de asistenţă socială la nivel de Valea Jiului.
Cele patru comunicări au stârnit interesul auditoriului pentru că au pus probleme stringente referitoare la aspectele vieţii socio-economice şi culturale din Cehia şi România. Conferinţa profesorului Josef Kasal a fost apreciată în mod deosebit deoarece multiculturalismul reprezintă o temă stringentă, dar şi o temă de interes larg. 
Această activitate remarcabilă nu ar fi fost posibilă fără implicarea deosebită a doamnei Felicia Andrioni. Este singura din cadrul departamentului care a organizat până în prezent manifestări cu caracter internaţional (singura dintre cadrele didactice ale departamentului care are această capacitate!). Am avut sprijinul universităţii prin doamna Oana Răvaş, care a realizat un afiş de excepţie pentru acest eveniment.
Am remarcat interesul studenţilor prezenţi la manifestare pentru problemele complexe ale fenomenelor dezbătute în cadrul conferinţelor, cât şi pentru articularea asistenţei sociale la această problematică.
Ion HIRGHIDUŞ


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter