23.05.2018,  19:30:37 | 0 comentarii | 913 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Teatrul „I.D. Sîrbu” / Am întâlnit și absolvenţi fericiţi. Cei de la Colegiul Economic „Hermes”
Booking.com
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

După parada absolvenţilor de liceu de la Petroşani organizată miercuri de primărie, unele dintre cele patru licee ale municipiului au organizat, ca să-i zicem aşa, „petrecerea finală”. Noi am fost invitați de Colegiul „Economic” Hermes.

„Petrecerea” n-a fost cu lăutari sau cu atmosferă de club ori de bal, astea urmează, dar a fost o una într-un cadru intim, cu discursuri frumoase, cu emoţie în glas şi priviri, atât din partea elevilor, cât şi din partea profesorilor, presărată pe alocuri cu programe artistice ori cu alte acţiuni, unele chiar hazlii, legate de finalul liceului. Cadrul ales de fiecare liceu a fost diferit. Unii au ales ca întâlnirea să se desfăşoare la universitate, alt liceu a ales chiar propria-i clădire, în timp ce unii au preferat teatrul ca loc de desfăşurare a evenimentului. Noi am ales teatrul, astfel că la 12:00 fix eram prezenţi acolo. Împreună cu noi şi cei peste 100 de absolvenţi ai celor cinci clase de-a XII-a, alături de diriginţii lor şi de doamnele din conducerea liceului, colegi din anii mai mici, dar şi părinţi, bunici, cunoştiinţe şi prieteni, astfel că sala de spectacole s-a umplut din nou până la refuz.
După intrarea emoţionantă a tinerilor absolvenţi în sală pe sub o boltă de flori, însoţiţi de diriginţii lor, a urmat cuvântul doamnei director Florentina Petrescu: „Ne aflăm într-un moment deosebit, un moment plin de emoţie, pentru că o nouă promoţie de absolvenţi ai Colegiului Economic Hermes Petroşani finalizează astăzi studiile liceale. Ei sunt promoţia 2018! Astăzi se încheie o etapă din viaţa voastră, dar trebuie să vă îndreptaţi cu încredere spre următoarea. Trebuie să fiţi optimişti, dar responsabili, trebuie să vă bucuraţi de tinereţea voastră şi să o valorificaţi pentru că este cel mai mare atu al vostru. Sunt bucuroasă pentru că împreună cu colegii mei am reuşit să conducem şi să deschidem drumul spre maturitate unei noi promoţii de tineri absolvenţi, pregătiţi să-şi ia destinul în mâini dar şi să ducă cu ei mai departe renumele Colegiului Economic Hermes din Petroşani. Aţi avut parte de profesori de excepţie, care sunt mândri că munca lor nu este în zadar, pentru că voi, aceşti copii frumoşi îmbrăcaţi astăzi în robe de absolvenţi, sunteţi şi rodul muncii noastre, a dăruirii, a efortului, a bucăţii de suflet pe care o lăsăm în inima fiecărui tânăr pe care încercăm să-l formăm. Sper ca şcoala să-şi fi lăsat amprenta asupra voastră. Sper să deveniţi acei tineri verticali şi puternici în momentele grele. Secretul reuşitei constă în voinţă şi foarte multă muncă! Astăzi voi vă pregătiţi să plecaţi dar noi vă aşteptăm peste zece ani, sau mai curând, să spuneţi că aici aţi petrecut cele mai frumoase momente. Vreau să vă respectaţi statutul la care aţi ajuns, să vă respectaţi pe voi ca oameni şi atunci cu siguranţă îi veţi respecta şi pe cei din jurul vostru. Vă doresc să treceţi cu bine peste examenele ce urmează, vă doresc să fiţi fericiţi în viaţă prin lucruri simple şi normale. La revedere, promoţia 2018, şi mult succes!”.
A urmat apoi la cuvânt, din partea Universităţii din Petroşani, doamna conf.univ.dr. Claudia Isac. Mesajul doamnei profesoare a fost scurt, dar elocvent. Printre altele şi printre urări, vorbitorul a scos în evidenţă faptul că Universitatea din Petroşani are porţile deschise pentru absolvenţii din Valea Jiului, deci şi pentru elevii acestui liceu.
Ceremonia de transmitere a „Cheii Succesului” a fost făcută de către şefa de promoţie, eleva absolventă Bianca Cibu, către eleva Emanuela Petcu, din a XI-a, în prezenţa doamnei director adjunct Rodica Pascal. La acest moment pe scena teatrului au fost vii emoţii, s-au spus vorbe frumoase, emoţionante, au apărut lacrimi în ochii vorbitorilor, dar şi al celor din sală. Nodurile în gât au împiedicat vorbele şi transmiterea mesajelor, dar, cu toate acestea, „cheia” a fost în cele din urmă predată, ştafeta fiind astfel preluată de cei de-a XI-a.
Evenimentul a decurs într-un ritm alert: un scurt program de cântece susţinut de „boboaca” Denisa Lupa, apoi un moment umoristic intitulat sugestiv „Dacă nu iau Bacu’ am sfeclit-o!”, un moment de premiere a tuturor claselor absolvente, cinci la număr, un moment de dans în cinstea absolvenţilor şi momentul hazliu de aruncarea a togelor intitulat „Ura, ura, ura” şi aşteptat evident de toţi absolvenţii.
Un eveniment deosebit la care am participat şi noi cu multă plăcere şi care ne-a adus în prim-plan, pentru câteva zeci de minute, amintirile cu colegii noştri de liceu.
Încheie prin a reda o scurtă declaraţie făcută de o doamnă dirigintă, prof.  Irina Boboc: „Mă bucur că am reuşit să fiu alături până la absolvire cu o nouă clasă de elevi. Trăiesc cu speranţa că fiecare dintre ei, care mi-au fost în aceşti ani ca nişte copii nu doar ca nişte elevi, îşi va găsi drumul corect în viaţă şi se vor întoarce întotdeauna la liceul care i-a format ca la un reper existenţial esenţial. A fost o generaţie de tineri veseli, frumoşi şi inteligenţi, în pas cu tehnologia şi cu vremurile actuale. Şi pe această cale le doresc mult succes la exame­ne şi în viaţă!”.


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter