29.05.2018,  20:02:34 | 1 comentariu | 3282 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Somație pentru C.E.H. și S.N.I.M.V.J.! / Domnilor, chiar dacă închideţi mineritul Văii Jiului, păstraţi documentele care atestă munca minerilor!
de Ziarul Vaii Jiului

Am lucrat la E.M. Lonea 20 de ani, unde m-am format ca tehnician, unde pot spune că m-am desăvârșit ca om și unde am reușit rezultate profesionale extraordinare. 
În orice împrejurare mă aflam, cu atribuțiile de serviciu, mă mândream că fac parte din colectivul E.M. Lonea. Nu vreau să discut de oamenii care închid acum mina, pentru că printre ei sunt destui pentru care actul de conducere este o necunoscută și nerespectând „dealul” au ajuns aici.
În demersurile mele în cadrul Asociației Seniorilor 2016 Valea Jiului pentru rezolvarea inechităților privind pensiile colegilor mei și a mea, bineînțeles, la Legea 192/2015, ne pregătim pentru următoarea etapă: recalcularea pensiilor după câștigurile brute.
Veniturile brute lunare s-au luat în calculul pensiei, doar din anul 2001, iar până atunci s-a luat în calculul pensiei doar încadrarea și câteva sporuri. În acest sens, la asociație am realizat formulare pentru membrii noștri, pentru solicitarea de adeverințe, care să ateste veniturile brute, la unitățile miniere pentru cei din grupa I de muncă și la alte unități, pentru cei cu activitate în grupa a II-a de muncă. 
Și eu, ca și alți colegi, ne-am deplasat cu cererile la unitățile miniere, unde am lucrat. Trecem peste faptul că, la unele mine, personalul de la arhive se adresa jignitor membrilor asociației și își dădea cu părerea că degeaba solicităm aceste adeverințe, sau la alte unități privatizate între timp, dar se solicită o sumă de bani pentru acest serviciu. Este extraordinar de neplăcut să constați că, după ce ai lucrat o viaţă la o firmă, plătești dacă soliciți vreo adeverință! 
Când am primit adeverința, am constatat că pe 6 luni aveam mențiunea: lipsă state!
Am crezut că este o greșeală și m-am adresat celor responsabili. Răspunsul a fost halucinant: „Domnule Pascu, stați liniștit, pentru că dumneavoastră sunteți un caz fericit, vă lipsesc doar 6 luni! Sunt colegi de-ai dumneavoastră la care nu le-am găsit 4 sau 5 ani!”. Am rămas pur și simplu îngrozit. Statele de plată sunt documente complexe, care prin Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996, trebuie arhivate și păstrate timp de 50 de ani. Contravențiile pentru nerespectarea regimului de arhivare a documentelor, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 25.000 lei.
Sunt mâhnit, foarte mâhnit! Trag un semnal de alarmă pentru CEH și SNÎMVJ! 
Se pune gazon peste mine, însă, domnilor, păstrați arhivele și documentele celor care au lucrat în subteranele acestei Văi a Jiului!
Acum trimitem o petiție la Arhivele Naționale și la Serviciul Județean Hunedoara al Arhivei Naționale, pentru a controla cum se realizează activitatea de arhivare a documentelor la cele două companii și, de asemenea, ne vom adresa și instanței de judecată. 
Ing. Viorel PASCU 


Comentarii articol (1 )

#1 DG16.07.2018,  10:35:14
De pastrat se pastreaza dor "pilele", asa se face ca a fost adus de la MIntia (muncitor pompe..nu avea studi superioare pe in 2017) spre PASTRARE.. DL INGINER (a terminat facultatea 2018). Acest personaj se afla in timpul serviciului la plimbare prin oras (in parcare la mag.jiul) zi de zi.Inteleg ca este sustinut de RELATIILE care la are...si el isi permite sa plece din timpul programului, la o cafea. Adevarul este ca e mai buna cafeaua bauta la terasa Jiul.., decat statul la birou. Asadar se pastreaza....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter