29.05.2018,  20:23:50 | 0 comentarii | 1081 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Final de etapă şcolară... / Absolvenţii de liceu din Petrila au fost premiaţi 
Booking.com
de Corneliu BRAN

Vineri, 25 mai, ca peste tot în ţară şi în Valea Jiului liceele şi-au sărbătorit şi premiat absolvenţii. Noi, aflaţi cu treabă prin Petrila, am surprins ceremonia de absolvire tocmai în cea mai estică localitate din Vale, Petrila, la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”.

Sute de elevi împreună cu dascălii şi cu cei din conducerea instituţiei şcolare, dar şi părinţi şi prieteni ai tinerilor s-au aflat vineri alături de cele cinci clase de absolvenţi ai liceului petrilean. Emoţii, lacrimi, veselie şi o atmosferă incendiară au cuprins curtea liceului încă de la orele 10:00, iar cei peste 100 de absolvenţi, îmbrăcaţi cu celebrele robe negre şi toci pe cap, au fost vedetele manifestării, la final cei mai buni dintre ei fiind premiaţi. Din partea administraţiei locale au fost prezenţi primarul Vasile Jurca şi viceprimarul Dorin Curtean, ambii oficiali intrând la rândul lor în atmosfera tinerească şi amicală dată de astfel de prilejuri care se repetă an de an.
După intonarea Imnului de Stat, cuvântul doamnei director al liceului, Cecilia Mitran, a deschis ceremonia. 
„Ne aflăm, ca în fiecare an, într-o zi frumoasă şi aproape de vară pentru a sărbătorii absolvenţii. Elevi care au petrecut patru ani în şcoala noastră, cu bune şi cu rele, cu momente frumoase sau mai puţin frumoase şi pe care şi le vor reaminti cu drag peste ani şi ani deoarece aceasta a fost o etapă importantă din viaţa lor, o etapă în care au pus bazele unei viitoare cariere sau profesii. Astăzi e ziua voastră şi voi trebuie să vorbiţi, iar eu v-aş ruga doar să vă amintiţi peste ani cu recunoştinţă de cadrele didactice care au clădit ceva bun în voi, cu recunoştinţă pentru părinţi deoarece v-au sprijinit şi ne-au sprijinit şi pe noi, fapt pentru care le mulţumesc şi eu chiar acum. Vă doresc tot binele din lume şi să vă meargă bine de-acum înainte, să puteţi să vă realizaţi tot ce v-aţi propus, să fiţi cel puţin la fel de veseli şi peste ani când ne vom revedea. Vă mulţumesc şi baftă în tot ceea ce faceţi!”, s-a adresat  dascălul şi directorul liceului absolvenţilor.
Primarul Vasile Jurca a fost scurt în cuvântare, dar a ţinut să adreseze spre final îndemnuri celor care din această vară păşesc într-o nouă etapă a vieţii: 
„Aş vrea şi eu să vă felicit, în primul rând pe dumneavoastră domnilor şi doamnelor profesori pentru efortul pe care l-aţi depus cu aceşti tineri, astfel ca noi, astăzi, să avem la Petrila o nouă generaţie de elevi absolvenţi ai Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi. Vă apreciem, dragi dascăli, şi vă respectăm pentru tot ceea ce faceţi pentru copiii noştri. Stimaţi părinţi, şi dumneavoastră vreau să vă adresez mulţumiri pentru faptul că aţi sprijinit acţiunile şcolii şi ale primăriei în care au fost implicaţi copiii dumneavoastră. Iar vouă, tinerii absolvenţi ai acestui liceu, vă doresc multă baftă la toate examenele pe care le veţi susţine şi mult succes în viaţă! Vreau să vă spun că cel mai important pe lângă învăţătură este caracterul. De aceea vă rog să încercaţi să fiţi oameni cinstiţi şi oameni corecţi în tot ceea ce faceţi şi atunci fiţi siguri că veţi reuşi în viaţă. Mult succes şi multă sănătate tuturor!”.
Au urmat apoi câteva momente emoţionante, aşa cum se întâmplă în fiecare an pe vremea aceasta când clasele a XII-a predau ştafeta celor de a XI-a. Este vorba de mesajul adresat de cei din clasele a XI-a, prin vocea elevei Andreea Paraschiv (clasa a XI-a B) celor din clasele a XII-a, apoi de mesajul adresat de absolvenţi prin vocea şefei de promoţie Ana Maria Dros din clasa a XII-a C, seria încheindu-se cu predarea „Cheii Succesului” şi cu aplauze frenetice şi chiuituri ale tuturor elevilor prezenţi. 
Ultima parte a manifestării de final de an pentru clasele a XII-a a constat în înmânarea premiilor de către diriginţi. Astfel, doamnele profesoare Diana Lucaci, Anca Cocolean, Monica Bîca, Camelia Mutică (premiată la rându-i de elevii clasei printr-un gest emoţionant ce s-a lăsat cu lacrimi!) şi Elena Mihalache i-au strigat rând pe rând pe premianţi, înmânându-le diplomele în uralele tinerilor şi în aplauzele celorlalţi profesori şi a invitaţilor. De partea cealaltă, tinerii şi-au luat cu modestie şi vie emoţie diploma din mâna dirigintelui, cei mai mulţi neuitând să ofere dascălului câte un superb buchet de flori.
Apoi, unii profesori au ţinut să acorde câteva premii anumitor elevi merituoşi. Aşa cum face de vreo şapte încoace la liceu, profesorul de matematică Gheorghe Boantă a oferit şi anul acesta premiul„Ghiţă Boantă” celui mai bun elev din promoţie, după media notelor obţinute în cei patru ani. Eleva Ana-Maria Dros din clasa a XII-a C, secţia „Filologie”, căci ea a fost aleasa, a primit din partea dascălului un premiu constând în cărţi şi bani în valoare de 200 lei. „Petrileanca noastră este o fiică de electrician şi de funcţionară la Mina Petrila (până la închidere), doi oameni simpli, dar muncitori şi oneşti ai oraşului nostru, care s-au ocupat de această fată ca nimeni alţii, ajunsă, iată, şefă de promoţie, cu media generală pe patru ani de zile de aproape 10. Felicitări încă o dată ei şi părinţilor şi succes în viaţă”, a declarat pentru ZVJ profesorul Boantă. Din câte am mai aflat, Ana-Maria va pleca după Bac să studieze în Anglia „Istoria mondială”, această materie fiind una dintre preferatele acestei eleve eminente a liceului petrilean. 
După acest moment ce nu putea să lipsească de pe „ordinea de zi” a manifestării, fiindcă totuşi vorbim de elevii cu rezultate bune la învăţătură care au trudit destul patru ani şi şi-au respectat statutul de elev pentru a obţine aceste rezultate şcolare remarcabile (foarte multe medii peste 9,00 din câte am aflat), fiecare elev din cele cinci clase terminale au primit din partea conducerii liceului diplomele de absolvenţi, urmând ca apoi, examenul de Bacalaureat ce urmează să le încununeze munca de patru ani pe băncile liceului şi astfel ei să poată păşi fie într-o treaptă superioară de învăţământ, fie spre un loc de muncă şi o viitoare carieră. Baftă la Bac şi la admitere tuturor absolvenţilor acestui liceu, dar şi al tuturor liceelor din Vale şi din partea noastră!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter