04.06.2018,  11:01:52 | 0 comentarii | 3535 vizualizari
Pensionari, nu vă mai lăsați aburiți! Drepturile cuvenite pot fi obținute rapid doar prin forța legii. În caz contrar, nemernicii care v-au umilit și mințit riscă până la doi ani de bulău!
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

Recent am arătat, prin intermediul mai multor articole de presă, cum PSD întârzie în mod intenționat acordarea unor drepturi echitabile, prevăzute de lege, prin întârzierea recalculării pensiilor pentru foștii angajați din industria minieră. Deputații PSD de Hunedoara, al căror nume nici nu mai merită a fi menționat aici, s-au împotrivit chiar și unei excelente inițiative legislative, promovată de senatorul hunedorean Eleonora-Carmen Hărău (PNL), proiect menit să facă dreptate o dată pentru totdeauna celor care au trudit în măruntaiele pământului în diverse perioade de timp.

De o nemernicie fără de margini sunt însă actualii lideri ai PSD Hunedoara. Simțind pericolul de a fi efectiv linșați după ce au votat împotriva pensionarilor din Valea Jiului, împotriva Văii Jiului, acești indivizi fără scrupule au inventat încă o gogonată: îi mint pe oameni că vor face ei un alt proiect de lege, care să le rezolve problemele. Nimic mai fals, oameni buni. Legea este deja cât se poate de clară, iar recalcularea ar fi trebuit să se încheie o dată cu anul 2017. Drept urmare, astăzi, fiecare dintre dumneavoastră ar fi trebuit să beneficieze deja de o pensie recalculată, dar și de plata retroactivă a diferențelor de pensie de la 1 ianuarie 2016 și până în prezent. Nu este nevoie de încă o lege pentru ca legea deja aflată în vigoare să fie pusă în aplicare! Este la mintea cocoșului că aceste lichele vă mint de îngheață apele.

După cum deja am relatat în coloanele cotidianului nostru, mai mulți pensionari au pus piciorul în prag. Apelând la un avocat, au acționat în instanță Casa Județeană de Pensii și au cerut obligarea acesteia la recalcularea pensiilor cuvenite, plata retroactivă a diferențelor de la 1 ianuarie 2016 și a cheltuielilor de judecată. Din martie a.c., Tribunalul Hunedoara pronunță deja, pe bandă rulantă, decizii favorabile pensionarilor umiliți de PSD, puși inutil pe drumuri pentru pensiile care se cuvin.

Am studiat, prin amabilitatea avocatului Daniel Tomescu, care s-a ocupat de reprezentarea în instanță a mai multor pensionari din minerit, câteva soluții pronunțate de instanța deveană. Lucrurile sunt clare, oameni buni! Judecătorii de la tribunalul amintit i-au obligat pe angajații de la Casa Județeană de Pensii să aplice legea, așa cum a fost ea promulgată de Președintele României, și să recalculeze pensiile foștilor mineri.

Tot de la av. Tomescu, apărătorul mai multor pensionari, am aflat și faptul că nu mai este cale de întoarcere. “Suntem deja în posesia mai multor Sentințe civile favorabile pronunțate de magistrații Tribunalului Hunedoara. Sentințele sunt executorii de drept și, pe cale de consecință, Casa Județeană de Pensii are obligația de a le pune în aplicare în regim de urgență. Chiar zilele trecute am expediat către instituție mai multe notificări, solicitând în numele pensionarilor pe care îi reprezint ca, până la data de 7 iunie 2018, să le fie recalculate pensiile determinând punctajul mediu anual cu utilizarea stagiului complet de cotizare de 20 de ani, începând cu data de 01.01.2016, să le fie achitate diferențele de pensie astfel rezultate începând cu aceeași dată, dar să le fie plătite și cheltuielile de judecată”, arată sursa citată.

Ce se întâmplă dacă, nici cu sentința executorie pe masă, Casa Județeană de Pensii Hunedoara nu acordă drepturile cuvenite pensionarilor care s-au adresat instanței de judecată? E simplu: “nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor” constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter