10.06.2018,  12:23:48 | 0 comentarii | 739 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În anul când profesorul agață catalogul în cui / Premiile „Ghiţă Boantă” - ediţia 2018
de Corneliu BRAN

Anul acesta au fost acordate de către stimabilul profesor de matematică petrilean şi fost director de şcoală, domnul Gheorghe Boantă, ultimele premii „Ghiţă Boantă” din perioada cât dascălul a fost activ după o activitate de peste patru decenii.

Dar lucrurile nu se opresc aici, premiile pentru cei mai eminenţi tineri de la Şcoala Gimnazială nr. 5, acolo unde Gheorghe Boantă a fost director vreme îndelungată şi de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, acolo unde a predat până la ieşirea la pensie de anul acesta, vor continua a fi acordate „cât voi trăi pe acest pământ”, după cum ne-a spus chiar profesorul, „ca să se ştie bine de toată lumea...”.
Anul acesta v-am redat deja faptul că la manifestările legate de absolvirea elevilor de clasa a XII-a la liceul din localitate, din luna mai, profesorul Boantă a acordat premiul elevei Ana Maria Dros, din clasa a XII-a C (clasa de filologie ce a avut-o diriginte pe doamna profesoară Monica Bâcă), şefa de promoţie după notele obţinute. „O tânără extraordinară la învăţătură, isteaţă şi cuminte care vrea să studieze istoria mondială în Anglia, după cum mi-a spus şi ea şi mama ei, doamna Lidia Dros. De altfel doamna şi eleva mi-au mulţumit pentru premiul acordat şi eu le-am urat multă baftă în tot ceea ce fac, iar Anei Maria i-am spus să continue tot aşa cu cartea că va ajunge departe!”, ne-a spus profesorul de matematică, proaspăt pensionat.
Ceea ce nu v-am spus încă, dar o facem acum este căror elevi absolvenţi de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 5 le-a acordat profesorul anul acesta premiile sale. O va spune chiar profesorul petrilean: „Mă bucur că anul acesta special pentru mine, când mi-am încetat activitatea de profesor şi am intrat într-o nouă etapă a vieţii, l-am putut premia, absolut pe merit, pe nepotul meu, Petru Dragoş Boantă, elev al clasei a VIII-a B, dirigintele clasei fiind doamna profesor Mariana Dragoş, care a încheiat cu media 10,00! Şi pe această cale îl felicit şi îi urez tot binele din lume. Sper să continue tot la acest nivel şi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Petroşani, unul dintre cele mai bune licee din judeţ! După câte mi-a spus el, dar şi părinţii săi, ambii funcţionari în cadrul Primăriei Petrila, vrea să urmeze matematica-informatica cu predare engleză intensiv. Şi-a ales ce-i place şi mă bucur că-i place matematica, o disciplină pe care eu am iubit-o toată viaţa şi care-ţi pune mintea în mişcare. Bravo, Dragoş Petru şi mult succes în viaţă! Al doilea premiat şi tot cu media 10,00 la general este o fată minunată, pe nume Petronela Ionela Papariga, colegă de clasă cu nepotul meu. Din câte mi-a spus această elevă eminentă, dar şi părinţii ei, doi stimabili cetăţeni ai oraşului care lucrează ca şofer, tatăl, domnul Ion, şi ca vânzătoare la un magazin din localitate, mama fetei, doamna Lenuţa, vrea să urmeze liceul militar din Alba-Iulia, după care doreşte să ajungă poliţistă. La cum învaţă această tânără şi la cât e de isteaţă, dacă o va ţine tot aşa, sunt convins că va reuşi negreşit, iar Poliţia Română se va alege cu un angajat super inteligent şi foarte ambiţios. Felicitări Petronela şi pe această cale şi mult succes în tot ceea ce faci. Cum, încă o dată le doresc numai împliniri şi realizări tuturor elevilor absolvenţi ai Petrilei”.
Un ultim cuvânt la acest material l-am lăsat doamnei director adjunct Ana Doda. Care a avut numai cuvinte de laudă faţă de cei doi elevi amintiţi, dar şi faţă de profesorul Gheorghe Boantă, ţinând să-i adreseze câteva felicitări şi mulţumiri şi pe această cale, în numele domniei sale dar şi al profesorilor şcolii: „E o serie de absolvenţi cu rezultate foarte bune în ciclul gimnazial, cu rezultate foarte bune şi la olimpiadele şcolare, unde cei doi premiaţi de domnul profesor s-au remarcat în mod special. Le doresc tuturor absolvenţilor şcolii noastre mult succes la evaluarea naţională care începe chiar lunea care vine şi să obţină rezultate cât mai bune care să-i ajute pe fiecare să-şi împlinească visul. Mult succes şi multă putere de învăţătură tuturor, iar celor doi elevi de zece le spun doar atât: continuaţi ceea ce aţi început în şcoală, ţineţi motoarele turate la maxim şi veţi reuşi în tot ceea ce v-aţi propus! Referitor la profesorul de matematică Gheorghe Boantă, vreau să vă spun că dumnealui, pe lângă activitatea de profesor, a avut şi funcţia de director timp de 13 ani la şcoala noastră. Este un om deosebit, cu care am colaborat bine şi mi se pare normal ca acum, când dumnealui a ieşit la pensie, după peste patru decenii de muncă cu copiii, noi, cadrele didactice, colegii dumnealui, să-i urăm să aibă parte de o pensie cât mai lungă, de linişte sufletească şi multă sănătate”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter