04.07.2018,  15:00:22 | 0 comentarii | 1891 vizualizari
Vocea străzii s-a făcut auzită la întâlnirea de la Primăria Petroșani
de Loredana JUGLEA

Consilieri, suporteri ai fotbalului, oameni de fotbal, ziariști au fost prezenți la întâlnirea dintre Primăria Petroșani și investitorul Nicolae Sarcină pentru a negocierea rămânerea echipei ACS Șirineasa pe baza de la Petroșani.

Investitorul echipei de fotbal ACS Șirineasa, Nicolae Sarcină, spune că vrea să joace pe stadionul de la Jiul, sub culorile echipei ce împlinește anul viitor 100 de ani, dar în anumite condiții. Nu poate plăti mai mulți bani pe chirie și a cerut Consiliului Local al municipiului Petroșani să ia în calcul că Valea Jiului va avea echipă în liga a doua. „Am convingerea că se va găsi înțelegere între Consiliul Local Petroșani și conducerea clubului și anul viitor vom juca în Liga I. Noi ne dorim ca baza să ni se dea cu 500 de lei chirie și să avem cât mai mulți suporteri alături de echipă. Vor găsi o soluție legală, așa încât să nu încălcăm legea și sunt convins că echipa va rămâne aici 100%”, a spus Nicolae Sarcină.

După discuții îndelungi în care au luat cuvântul consilieri, oameni de rând, primarul, investitorul, concluzia a fost că echipa trebuie să rămână la Petroșani. Zilele acestea va fi o ședință extraordinară a Consiliului Local Petroșani în care se vor discuta termenii legali dintre cele două părți și se va vota.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi spune că așteaptă să fie studiate toate doleanțele celor din staff, iar apoi le va supune atenției juriștilor. Abia apoi va decide cum va elabora o hotărâre de consiliu și va convoca apoi forul legislativ. „Toată lumea își dorește ca echipa să joace la Petroșani. Rămâne să vedem în ce condiții și tot ce va hotărî consiliul Local se va pune în aplicare. Rămâne un singur amendament: trebuie să respectăm legea. O să notez toate propunerile lor, o să discut cu departamentul juridic, cer un punct de vedere juriștilor și în cel mai scurt timp convoc CL”, a adăugat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

„Managerul nostru, Dănuț Perjă, rămâne să găsească o soluție legală să nu încălcăm legea. Echipa rămâne aici. Vrem ca primarul să respecte legea. Noi ne dorim să jucăm pe baza de la Petroșani, să ne antrenăm aici, să dormim la hotelul din bază. Să găsim repede o modalitate ca echipa să se numească Jiul. Putem împrumuta sigla de la CSM. Nu vrem niciun ban de la primărie. Vrem să jucăm tot pentru o chirie de 500 de lei. Banii din bilete, abonamente să meargă la primărie “, a spus investitorul Nicolae Sarcină.

 

Gălăgie, discuții în contradictoriu, toate cu un singur scop: fotbalul de liga a doua

De toate a avut ședința publică de la primărie, una cu ușile deschise pentru iubitorii de fotbal. „Din start am spus că și eu și consiliul ne dorim ca echipa să continue, aici, la Petroșani. În primă fază Șirineasa și-a exprimat dorința de a juca meciurile oficiale la stadionul de la Petroșani. 3000 de lei noi am cerut pe 24 de ore. Nu se poate da baza gratuit pentru că legislația s-a modificat și atunci trebuie plătită o taxă. E adevărat că cei de la Șirineasa au venit și au întreținut baza sportivă, nu s-au făcut investiții ci numai niște lucrări de întreținere pe cheltuiala celor de la Șirineasa. Au plătit 70 la sută din costul utilităților lunare pentru că noi mai avem echipă și avem juniori, așa am funcționat până acum. Eu sunt convins că ne dorim să avem echipă în liga a doua să joace la Petroșani. Suntem deschiși să acordăm acest credit Șirinesei”, a fost cuvântul de deschidere al primarului Tiberiu Iacob-Ridzi”.

„Am promovat aici când nimeni nu ne-a dat nicio șansă. Am onorat invitația primăriei de a veni la discuție și am rămas total surprins când am văzut impactul pe care îl are fotbalul aici. Am pus taxă de intrare la ultimul meci și nimeni nu a comentat nimic. Am pus acea taxă pentru a ne plăti datoria pe care am avut-o față de primar. Sunt aici suporteri, iubitori de fotbal cărora le-am promis că vom juca aici. În calitate de finanțator nu vă pot promite că promovăm, dar avem șanse pentru că anul acesta promovează patru echipe, dar nu de unii singuri, nici Messi nu a putut de unul singur la Mondiale. Să lăsăm deoparte orice orgoliu, jucăm aici cu echipa. Nu am venit să luăm banii primăriei. Cum au găsit alții temeiul legal, putem găsi și noi. Cerem baza la dispoziție, stabilim de la început cine bagă banii în bază, care trebuie să obțină licență. Trebuie să aducem jucători, dar ne trebuie bani. Eu nu pot singur dacă nu sunt ajutat măcar cu baza. Vă rog din suflet, dorim ca echipa să se numească Jiul Petroșani. Să fie un reprezentat din partea primăriei să vadă cum se cheltuiesc banii. Pentru liga a doua plătim arbitraj, jandarmi, pompieri, salvare. Sunt o grămadă de cheltuieli, baza arată cum arată. Nu am mai întreținut-o. Trebuie să vină o companie specializată să pună terenul la punct”.

 

Cum s-au pierdut 100.000 de euro

Sarcină a vorbit despre investițiile serioase care trebuie făcute în terenurile de la Petroșani. „Un jucător a jucat 30 de minute dar pentru că terenul a fost prost s-a accident și m-a costat 100.000 de euro acest jucător pe care am vrut să-l dau la o echipa de top din Europa. Îl avem pe Damian Militaru, prezent aici, care știe ce înseamnă să joci fotbal. A jucat la Steaua. (…) A fost o conductă spartă care a cauzat multe daune. Tot noi am plătit-o că nu era să ne judecăm cu cei de la apă. Oamenii din celelalte orașe ale țării trebuie să știe că în Vale nu este minerul ăla rău așa cum spun ăia cu gel în păr de la București. Trebuie să le schimbăm unora mentalitatea despre Valea Jiului și prin fotbal putem face asta. Vor veni în liga a doua echipe din toate colțurile țării, se va vorbi despre Vale”, a punctat Sarcină.

 

Despre viitorul copiilor din Vale

Antrenorul echipei CSM Jiul Petroșani, Horațiu Popa, prezent la întâlnire a pus în discuție problema echipei de liga a patra, dar și a juniorilor. „Este bine pusă această problemă. Ce se întâmplă cu acești copii, pentru că după ce termină junioratul nu au unde să meargă să joace?! Copiii din Vale pleacă în toate colțurile țării numai aici nu rămân. Am adus la Șirineasa un jucător Cârlig. Este de aici din Vale. L-am luat de la Craiova cu 10.000 de euro să joace din nou acasă la el. În situația lui sunt foarte mulți. E greu să aduci jucători la Petroșani care mai degrabă ar pleca în orașe mari precum București. L-am adus pe Mansour, credeți că el știa ceva de Petroșani?! Și-a luat banii, a mai tras și cu ochiul la fele noastre frumoase și a plecat. Sunt pentru jucătorii de aici care trebuie să aibă continuitate”,a explicat Sarcină.

 

Angajament pentru Liga 1

Impresionat de susținerea de care s-a bucurat la Petroșani, Nicolae Sarcină a vorbit despre o promovarea în prima ligă în cazul rămânerii echipei aici. „Vreau din tot sufletul ca echipa să joace aici. Ginerele meu e născut și crescut aici la Petroșani (n.red. - Alin Zgripcea, președintele clubului). Vrem să ne luăm angajamentul că vom fi în Liga 1. Nu cum a terminat CFR cu un punct, ci la mai multe puncte distanță, dar și comunitatea trebuie să aibă o responsabilitate. Să găsim o cale să luăm sigla cu Jiul Petroșani”.

„La Petroșani nu avem decât teatru și fotbal. Echipa trebuie să rămână aici la Petroșani”, a strigat consilierul Milu Vladislav, acompaniat de Mihai Barbu. „Vocea străzii s-a făcut auzită și mă bucur că oamenii au venit să susțină fotbalul”, a spus Mihai Barbu.

 

Banii din abonamente și bilete, spre primărie

Câțiva pensionari prezenți în grupul susținătorilor fotbalului au spus că sunt gata să plătească pentru fotbal. Să se facă abonamente și atunci se va vedea dragostea celor din Vale pentru fotbal. „Este impresionant ce spuneți. Dar nu putem accepta bani de la pensionari, elevi și studenți. Ei trebuie să intre gratis la fotbal. Și da, sunt pentru abonamente și bilete, iar banii să meargă la primărie. Primăria să pună un om care să se ocupe de asta și de gestionarea banilor. Nu ne trebuie niciun ban”, a spus Sarcină.

Intervenția consilierului Cornea, care i-a atenționat că trebuie respectată legea altfel se poate lăsa cu drumuri nedorite la DNA, a stârnit rumoare în sală, iar la presiunea celor prezenți acesta a părăsit incinta în care s-a ținut ședința.

S-a mai amintit apoi că în 2013 Jiul a fost scoasă din campionat de către fostul ei finanțator, arestat mai apoi, liber acum. S-a punctat că aceasta este poate unica șansă a municipiului de a mai avea fotbal de performanță la nivelul ligii a doua, mai ales că la anul vom sărbători 100 de ani.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a mai punctat faptul că la Severin s-au cerut prețuri mai mari, dar în replică investitorul a spus că acolo e nocturnă, iar baza nu necesită investiții, fiind nou-nouță.

O altă intervenție la obiect a fost cea a unui profesor, absolvent al Teologiei. „Vă rog să cădeți de comun acord pentru că noi, comunitatea, vom avea de pierdut. Să fim serioși! În Petroșani se face fotbal la liga a patra, unde părinții plătesc tot. Am și eu elevi care joacă acolo. Să nu mai vorbim de cutia milei. Fotbalul este mort. Echipa trebuie să rămână aici, a spus răspicat acesta.

Consilierul Mihai Barbu a mai cerut ca fostele glorii ale Jiului să aibă acces la terenul numărul trei, iar propunerea a fost acceptată pe loc de către investitorul Nicolae Sarcină. „Cum se întoarce echipa din cantonament o aduc la Petroșani, dar totul să fie în termeni legali și lumea să fie mulțumită. Nu vrem să-i facem probleme primarului, vrem să facem fotbal de performanță. Eu sunt dispus să dau pe un euro echipa primăriei să facă ce vrea. Dar e greu să faci fotbal de performanță. Am convingerea că vom găsi soluția pentru a rămâne aici, alături de oamenii minunați din Vale”, a conchis omul de afaceri.

Speranța Văii de a avea fotbal de performanță există încă. Să privim acest lucru ca pe o Angelina Jolie, care mâine ar veni la noi și am avea unica șansă de a da mâna cu ea. Mai ridată, mai cu ani mulți, dar e Angelina. Cam așa ar trebui privită și partea cu fotbalul. Fotbalul de performanță ne bate la ușă. Trebuie doar să-i deschidem și să-l primi cu brațele deschise. Ar putea fi ultima șansă.

 

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter