30.09.2011,  01:10:31 | 0 comentarii | 826 vizualizari
„…un scriitor de o singularitate indiscutabilă…”
de Alina BREJE
Valeriu Butulescu este un scriitor de o singularitate indiscutabilă, cu un stil original, concis şi incisiv, rapid şi decisiv. Cu o uimitoare măiestrie de limbaj ştie să alterneze ironia şi sarcasmul cu melancolia unei fraze pline de poezie. Autorul scrie: “Pot sǎ cred în idei contradictorii, dacâ au suficientǎ poezie”. Sau un alt aforism: “Poezia e rouă sclipind in soare. Când aceastǎ rouǎ îţi udǎ încǎlţǎrile, începe proza vieţii“. „Oaze de nisip” este o carte de o mare profunzime care strânge minunate bijuterii ale intelectului. Autorul a contribuit cu gândul sǎu original la crearea unei opere capabile să ofere suficiente argumente pentru a ne ajuta pe noi toţi să privim în profund, dincolo de măştile noastre. Autorul scrie: „La ce bun am mai ieşit din peşteră, dacă trebuie să umblăm cu ochii închişi?”. Cred cǎ este uluitoare aceastǎ capacitate de a concentra în doar câteva cuvinte atât de mult. Aforismele lui Valeriu Butulescu reuşesc sǎ exprime, în cuvinte simple şi concise, concepte imense de viaţă, reusesc să facă o imagine reală a condiţiei umane, sǎ capteze şi sǎ redea realitatea vieţii în toate aspectele sale. Autorul scrie: “Nu poţi pune în pagini mai mult decât ai în inimă şi-n cuget”. Frazele sale arată cu candoare acel tip de sinceritate de care sunt capabili doar cei care sunt aşa şi în realitatea lor interioară, acele persoane care ştiu sǎ fie credincioase vocii lor interioare, într-o totalǎ libertate de a fi ei înşişi. Autorul scrie: “Adesea, pentru a-ţi umple buzunarele, trebuie sǎ-ţi goleşti sufletul”. Aforismele lui Valeriu Butulescu conţin între rândurile lor o lume intreagǎ, ne ajutǎ sǎ ne modelǎm opiniile şi convingerile noastre, ne fac să devenim mai bogaţi spiritual. Sunt capabile să cǎlǎtoreascǎ pe paginile timpului pentru a ajunge la izvoarele luminoase ale unor minţi sclipitoare. Autorul scrie: “O frază sclipitoare nu poate electriza decât o minte luminoasă“. Autorul este un maestru şi un virtuoz al limbajului, care surprinde cu dialectica şi cu caracterul imprevizibil al mesajului său direct şi accesibil. Gǎsim în cuvintele sale ceea ce nici gândurile noastre nu vor să recunoască: banalitatea tragică şi absurdă a sensului contingent al existenţei, inevitabilitatea morţii, frumuseţea şi neantul condiţiei umane. Autorul scrie: “În fiecare an trecem nepăsători prin ziua morţii noastre”. Valeriu Butulescu este un descoperitor de frumuseţi neaşteptate în locuri obscure, acolo unde alţii nu le pot vedea, este un cǎutǎtor care în mod constant tinde spre inefabil. Un scriitor care ştie sǎ demonstreze cu coerenţǎ valoarea cuvintelor sale, care sunt în măsură să trezească în cei care le citesc emoţii noi sau latente, este un om care ştie sǎ dezvăluie pe deplin starea lui de spirit, prin crearea de cuvinte libere sǎ devinǎ expresie şi sentiment. Autorul scrie: “De frica morţii mă ascund într-o carte”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter