06.08.2018,  18:52:48 | 0 comentarii | 646 vizualizari
Cu o medalie de argint și una de bronz / Denisa Golgotă, de la CNS Cetate Deva, păstrează România pe harta europeană a gimnasticii


de Loredana JUGLEA

La Glasgow, în Marea Britanie, s-a desfășurat o nouă ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică, cea de-a XXXII-a.

La nivel de echipe, gimnastica românească este, din păcate, departe de ce a fost, și asta nu cu mult timp în urmă. Fără hunedoreanca Ana Maria Ocolișan, care s-a accidentat chiar la Glasgow, înainte de concurs, România nu a avut o evoluție bună. Fetele pregătite la CNS Cetate Deva de colectivul tehnic condus de profesorul Nicolae Forminte au avut mari probleme la paralele, unde toate cele trei gimnaste care au evoluat au avut ratări. Singurul aparat la care, în concursul pe echipe, România a avut un rezultat cât de cât meritoriu au fost săriturile, unde țara noastră a avut al cincilea punctaj din concurs. Cu toate acestea, când s-a întocmit clasamentul final pentru stabilirea primelor opt clasate, care urmau să evolueze în finala pe echipe, România a fost doar pe poziția a XII-a și, astfel, nu a fost prezentă în ultimul act al competiției, titlul european revenind Rusiei, în vreme ce medaliile de argint și de bronz au ajuns în Franța și Olanda, iar pe următoarele locuri s-au clasat, în ordine, Marea Britanie, Ucraina, Italia, Spania și Ungaria. În concursul junioarelor, fetele noastre au ratat podiumului, terminând pe patru, după Italia, Rusia și Marea Britanie, dar întrecând Franța, Belgia, Germania și Ucraina.
La junioare, unde s-a întocmit un clasament și la individual compus, cele mai bune rezultate pentru România le-au obținut Ioana Stănciulescu (locul 7) și Silviana Sfiringu (locul 8), iar înaintea lor s-au clasat, în ordine, Giorgia Villa (Italia), Amelie Morgan (Marea Britanie), Ksenia Klimenko (Rusia), Asia D’Amato (Italia), Phoebe Jakubczyk (Marea Britanie) și Olga Astafyeva (Rusia).
Și au venit finalele pe aparate, unde, la senioare, a obținut calificarea doar Denisa Golgotă, sportivă de la CNS Cetate Deva, care a fost a cincea în calificări atât la sărituri, cât și la sol. În ordine cronologică, prima finală a fost cea de la sărituri. Denisa, care a împlinit în acest an vârsta de 16 ani și s-a aflat la primul ei concurs major ca senioară, a intrat a șasea în finala de la sărituri și a obținut pentru prima evoluție 14,500, iar pentru a doua - 13,833. Cu o medie de 14,166, Denisa a urcat în acel moment al finalei pe poziția a doua, în spatele unguroaicei Boglarka Devai, care avea o medie de 14,349. Până la finalul concursului, gimnasta tricoloră a mai fost depășită doar de rusoaica Angelina Melnikova care a avut o medie de 14,233. Astfel, deveanca Denisa Golgotă a obținut o medalie de bronz la sărituri, după Boglarka Devai (Ungaria) și Angelina Melnikova (Rusia), depășindu-le pe Sarah Voss (Germania), Lilia Akhaimova (Rusia), Coline Devillard (Franța) Tisha Volleman (Olanda) și Teja Belak (Slovenia). Răzbunarea Denisei a continuat și în finala de la sol, unde Denisa Golgotă, cu o evoluție de senzație punctată cu 13,600, a condus până aproape de sfârșit, fiind depășită doar de ultima concurentă intrată în concurs, Melanie de Jesus (Franța), care, cu 13,766, a cucerit titlul continental. Astfel, Denisa Golgotă a cucerit medalia europeană de argint la sol, devansându-le, în ordine, pe Axelle Klinkaert (Belgia), Celine van Gerner (Olanda), Martina Basile (Italia), Angelina Melnikova (Rusia), Jessica Castels (Suedia) și Georgia Fenton (Marea Britanie). În urma acestor rezultate, România s-a numărat printre cele șapte țări europene care au cucerit medalii în întrecerea senioarelor, fiind pe locul al șaselea, după Belgia, Franța și Rusia (cu câte o medalie de fiecare culoare), Olanda (cu un aur și un bronz) și Ungaria (cu un titlu continental), dar înaintea Suediei (cu un argint). 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter