26.08.2018,  19:56:17 | 0 comentarii | 5362 vizualizari
Avem confirmarea. Primăria Vulcan și-a cam dat silinţa să piardă procesul pentru prejudiciul de 57.500 de lei. În cauză nu s-a formulat recurs. Ăștia chiar nu mai au frică de nimeni, de nimic?!
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

În loc să mergem la defilare, joi – 23 august 2018 – ne-am putut minuna împreună aflând din coloanele Ziarului Văii Jiului cum, în urma unui prejudiciu constatat de Camera de Conturi Hunedoara, reprezentanții Primăriei municipiului Vulcan n-au dat dovadă de prea multă preocupare pentru a recupera la bugetul local sumele încasate necuvenit de către I.I. Cândea Ioan Marcel (click aici dacă nu ați citit articolul). Reluăm ideile principale, pe cât de scurt posibil, deoarece detalii găsiți în arhiva online a cotidianului nostru. Mai apoi, aducem în fața dumneavoastră elementele noi, ajunse în posesia noastră de la data articolului anterior și până astăzi. Informații care reconfirmă atât concluziile articolului anterior, cât și titlul celui de față.

I.I. Cândea Ioan Marcel, pe bază de contract, a prestat în interesul administrației vulcănene “servicii de consultanță în domeniul relațiilor publice, comunicării și managementului”. La controlul auditorilor publici externi din cadrul Camerei de Conturi Hunedoara, s-a constatat însă că în contract nu erau concret prevăzute consultațiile de specialitate și standardul performant al acestora, și nici modul de recepționare a serviciilor efectuate, iar facturile lunare de decontare erau însoțite de referate de activitate aprobate doar de primar.

Un proces intentat. Doar ca să fie.

Strânsă cu ușa, administrația a fost nevoită să se adreseze instanței de judecată pentru recuperarea sumei de 57.500 de lei, inclusiv a penalităților aferente.  Tribunalul Hunedoara a respins (cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare) acțiunea formulată de Primăria municipiului Vulcan pentru recuperarea prejudiciului în sumă de 57.500 de lei și a penalităților aferente. Asta deoarece, în fața instanței, persoana fizică Ioan Marcel Cândea a invocat excepția lipsei calității procesuale active, în sensul că relațiile contractuale nu au fost încheiate de administrația vulcăneană cu persoana fizică Cândea, ci cu I.I. Cândea Ioan Marcel, entitate deja radiată la momentul promovării acțiunii în instanță. Imediat după raportul Camerei de Conturi, Cândea și-a radiat I.I.-ul. Consultând dosarul cauzei, orice om cu scaun la cap poate constata că, prin atitudine și prin concluziile sale, jurista administrației locale nu s-a prea putut poziționa de partea potrivită a baricadei.

Recurs? Da' de ce?

Potrivit legii, administrația locală are OBLIGAȚIA de a epuiza toate căile legale în vederea recuperării la bugetul local a oricăror prejudicii constatate de Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Hunedoara.  Există dovada că Sentinţa civilă nr. 550/CA/03.05.2018 a Tribunalului Hunedoara, document la care am făcut anterior referire, a fost comunicată părţilor. Atât reclamantei, Unitatea Administrativ Teritorială - Municipiul Vulcan, reprezentată prin Primar, cât şi pârâtului Cândea Ioan Marcel. Termenul în care părțile puteau formula recurs a expirat la data de 13.06.2018. După cum Tribunalul Hunedoara ne-a comunicat oficial la data de 24 august 2018, Primăria municipiului Vulcan NU A FORMULAT RECURS. Teoretic, orice posibilitate legală de a mai recupera suma de 57.500 de lei și penalitățile aferente de la Cândea Ioan Marcel este, la acest moment, exclusă.

Pe cale de consecință, deoarece sumele au fost achitate doar în baza referatelor pe care personal le-a aprobat, unica posibilitate pe care am identificat-o este aceea ca administrația publică locală vulcăneană să-l acționeze în judecată pe primar în încercarea de a recupera sumele cuvenite bugetului local. Care, dacă pierde procesul, poate vinde niște “ciasuri” și, astfel, îi va fi lesne să pună banul jos. Chestiune posibilă cam pe când va zbura porcul. 

La Vulcan, aparatul administrativ (uneori chiar opresiv, din câte veți afla curând) coordonat de primarul Gheorghe Ile pare să nu mai aibă frică de  nimeni, de nimic.  Fapt ce ne duce cu gândul cu ceva ani în urmă, la un caz similar, poate nu la fel de grav, tot din Vestul Văii Jiului. Personal (deși poate n-are vreo importanță), nu-l mai recunosc în Gheorghe Ile de astăzi pe omul care, în urma cu deja multă vreme, câștiga pentru prima oară încrederea alegătorului vulcănean. Vom reveni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter