18.10.2018,  19:14:34 | 0 comentarii | 4003 vizualizari
Până la semnarea contractului de furnizare a agentului termic:  Cam 100 de zile și nopţi (de frig)
de Marian BOBOC

„Deci, clar, noi asigurăm termoficarea în Valea Jiului. Fără doar şi poate, va fi termoficare centralizată la Petroşani iarna aceasta! Petroşenenii abonaţi la termoficare să stea liniştiţi, vor avea termoficare, deoarece CEH va participa la licitaţie. Cu cărbunele pentru termoficare ne descurcăm, o să fie, veţi vedea. Vom lua şi din import, va fi şi din producţia din Valea Jiului... Vor fi stocuri de cărbune la iarnă şi pentru Deva-Mintia şi pentru Paroşeni. Deci, în concluzie, în funcţie de temperaturile de-afară, termoficarea va porni la Petroşani. Şi nu în decembrie, cum m-aţi întrebat, ci mai repede cu mult, în noiembrie”, declara cotidianului nostru Samuel Dioane, directorul general al CEH. Consiliul local Petroșani a luat miercuri, o hotărâre pentru delegarea serviciului de alimentare cu energie termică. Petroșenenii cred că de mâine se va da căldură… Nici pe departe... Am încercat să vedem care sunt pașii care trebuie făcuți până când termoficarea va funcționa. Am numărat și zilele, ies cam 100 de zile. Adică, ne vedem cu căldura cam la anul, la gerul Bobotezei (cei care mai scapă după frigul din noiembrie/ decembrie). Bineînțeles că am vrea ca Dioane să dea căldură din noiembrie, așa cum declara, că doar nu suntem în contra poporului. Dar dacă nu va da căldură în noiembrie, așa cum se lăuda, îi vom putea spune lui Dioane să cânte la altă masă?

1. Încărcarea și postarea documentației de atribuire pentru delegarea serviciului de alimentare cu energie termică în Petroșani în Sistemul informatic colaborativ pentru mediul performant de desfășurare al achizițiilor publice (SICAP) și verificarea documentației de către Agenția Națională a Achizițiilor Publice (ANAP) – termen de verificare: maxim 10 zile. (la care se mai pot adăuga încă 3 zile în cazul în care documentația este respinsă de ANAP);
2. După aprobarea de ANAP urmează publicare anunțului de participare (în SICAP și Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - JOUE) la licitație publică deschisă și a documentației de atribuire; după care devine vizibilă pentru operatorii economici. (3 zile)
3. Termenul de depunere al ofertelor este de minim 35 de zile de la publicarea în SICAP. 
4. După deschiderea ofertelor urmează o perioadă de evaluare a ofertelor de către Comisia de evaluare de maxim 25 de zile. În funcție de complexitatea ofertelor, la cererea comisiei de evaluare, conducătorul autorității contractante poate prelungi termenul de evaluare a ofertelor o singură.
5. Evaluarea de către comisie a ofertelor presupune: a. evaluarea documentelor de calificare; evaluarea propunerii tehnice; b. evaluarea propunerii financiare.
6. După evaluarea ofertelor și stabilirea câștigătorului se supune aprobării conducătorului autorității contractante raportul procedurii. 
7. După aprobarea raportului procedurii se transmit comunicări către toți participanții la procedura de achiziție publică. (o zi)
8. De la primirea comunicărilor, participanții la procedura de achiziție publică în termen de 10 zile pot contesta rezultatul procedurii de achiziție publică.
9. În cazul în care nu se formulează contestații, se solicită ofertantului câștigător documentele de calificare în original, pe care trebuie să le prezinte autorității contractante în 3 zile de la solicitare. După prezentarea documentelor în original, urmează semnarea contractului de concesiune.
10. După semnarea contractului de concesiune, concesionarul are obligația să prezinte garanția de bună execuție în maxim 5 zile.
11. După constituirea garanției de bună execuție, urmează perioada de mobilizare (preluare puncte și rețele termice, semnare contracte individuale cu miile de beneficiari).
12. În paralel, câștigătorul licitației are obligația de a obține licența de operare de la Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), fără de care nu poate opera, termenul maxim fiind de vreo două luni;
13. Înainte de livrarea agentului termic, autoritatea locală are obligația de a stabili prețul local al energiei termice (și parcă ar mai trebui avizată de ANRE). După care, în sfârșit, se poate distribui agentul termic la abonați.
14. În cazul în care se formulează contestații, Consiliul național de soluționare a contestațiilor (CNSC) va formula o decizie în maxim 10 zile. Dacă operatorul economic nu este de acord, se poate adresa instanțelor. Aici poate dura și… ani… Teoretic, autoritatea contractantă poate semna contractul cu operatorul economic câștigător și în cazul formulării contestației, însă dacă instanța dă dreptate firmei contestatoare, autoritatea contractantă ar putea plăti despăgubiri consistente. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter