10.04.2019,  17:57:05 | 0 comentarii | 573 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Universitatea din Petroșani / Nou proiect pentru tineri din familii defavorizate
de Corneliu BRAN

În urmă cu ceva timp, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, ne-a informat că dorește să implementeze în parteneriat cu Universitatea din București un proiect ce va veni în sprijinul persoanelor defavorizate.

Ei bine, astăzi suntem în măsură să vă spunem că acest proiect a fost deja demarat pe POCU. Este vorba de proiectul „POCU/320/6/21/122772, DINAMIC – optimizarea ofertelor de studii din învățământul terțiar universitar și non-universitar tehnic în sprijinul angajabilității persoanelor defavorizate”. 
De la rectorul Radu Sorin Mihai am aflat, în această săptămână, că proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni, are o valoare totală de 5.652.394,98 lei și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
„Obiectivul general al proiectului vizează creșterea participării tinerilor la învățământul terțiar non-universitar, diversificarea și inovarea programelor educaționale adresate studenților și masteranzilor, respectiv îmbunătățirea competențelor transversale ale cadrelor didactice din învățământul terțiar universitar și non-universitar”, a subliniat rectorul petroșenean pentru ZVJ.
Alte informații legate de acest proiect, ce suntem convinși că va suscita un mare interes la universitatea de pe Dealul Institutului, le-am aflat de la același interlocutor. Astfel, grupul țintă este constituit din 40 de tineri, care au finalizat învățământul preuniversitar liceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat, și care vor urma cursurile programului de studii terțiar non-universitar tehnic, dezvoltat și înființat în cadrul proiectului. Acești tineri vor beneficia de burse în primul an de școlarizare, respectiv de servicii de consiliere și orientare profesională. 
Tot grupul țintă mai este constituit și din 50 de cadre didactice din cadrul Universității din Petroșani, care își vor îmbunătăți competențele de predare prin participarea la cel puțin un Program postuniversitar conceput pentru personalul didactic din învățământul terțiar universitar și non-universitar.
Ei bine, cel de-al treilea grup din grupul țintă, dacă putem spune așa, va fi cel format din 300 de studenți, 200 dintre aceștia din cadrul Universității din Petroșani, și 100 din cadrul Universității din București. Toți vor participa la cursurile complementare derulate cu suport on-line, respectiv la ateliere de formare antreprenorială, cu participarea unor operatori economici. 
390 de persoane vor face parte din grupul țintă, dintre care 290 vor fi din zona noastră. O cifră, să recunoaștem, deloc mică.
„Având în vedere includerea în grupul țintă a unor categorii dezavantajate de tineri, impactul proiectului asupra îmbunătățirii condițiilor de acces la programe de studii de calitate va fi semnificativ la nivel regional, deci nu doar la Petroșani”, mai menționează rectorul petroșenean.
În încheiere precizăm faptul că conferința de lansare a proiectului de mai sus va avea loc vineri, 12 aprilie, începând cu orele 12:00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani. La aceasta vor participa reprezentanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar, cadre didactice universitare, studenți, elevi și reprezentanți ai mass-media.
Cei ce doresc să afle mai multe detalii legate de proiect și despre conferința de lansare a proiectului de vineri o pot face sunându-l chiar pe managerul de proiect, doamna profesoară Codruța Dura, la numărul de telefon 0254-542.580, ori la adresa de e-mail codrutadura@upet.ro, sau chiar la sediul central al universității.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter