14.04.2019,  11:21:07 | 0 comentarii | 628 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Universitatea din Petroșani / Conferinţa de lansare a proiectului „DINAMIC - optimizarea ofertelor de studii din învăţământul terţiar universitar și non-universitar tehnic în sprijinul angajabilităţii persoanelor defavorizate” 
de Corneliu BRAN

Vineri, 12 aprilie, începând cu orele 12:00, la Biblioteca Universității din Petroșani a avut loc conferința de lansare a proiectului POCU/320/6/21/122773 DINAMIC - optimizarea ofertelor de studii din învățământul terțiar universitar și non-universitar tehnic în sprijinul angajabilității persoanelor defavorizate.

Cum  mai multe detalii despre acest proiect am publicat în ediția trecută a ziarului nostru, iar titlul acestuia e mai mult decât sugestiv, vă mai spunem azi, că el are o valoare totală de 5.652.394,98 lei și se va derula, în parteneriat cu Universitatea din București, pe o perioadă de 30 de luni, data de 26 august 2021 fiind data finalizării proiectului. 
AM/OI va acorda o finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 5.539.346,39 lei, echivalentă cu 98% din valoarea eligibilă aprobată, după cum s-a spus vineri în sală la prezentarea proiectului de către Codruța Dura, prorectorul universității și managerul de proiect.
La eveniment au participat alături de rectorul Radu Sorin, profesori din sistemul de învățământ preuniversitar, cadre didactice universitare, studenți și elevi. Cu siguranță, aceștia vor avea tangențe cu acest proiect, precum și reprezentanți ai mass-mediei.
„Proiectul se compune din 5 macroactivități: 1. mana­gementul proiectului; 2. dezvoltarea, autorizarea și pilotarea furnizării de programe de studii adresate cursanților din cadrul Colegiului pentru Învățământ Terțiar Non-Universitar (CITN) din Universitatea Petroșani, în vederea extinderii acestei forme de școlarizare adresate tinerilor care au finalizat studiile liceale, dar nu au obținut diploma de bacalaureat. Aici fac o paranteză și doresc să subliniez faptul că printre disciplinele care vor fi studiate în cadrul acestui program de studii terțiar non-universitar este și cea de tehnician transporturi auto interne și internaționale; 3. perfecționarea profesională prin frecventarea a cel puțin unui program de dezvoltare de competențe didactice în cadrul cursurilor postuniversitare pentru personalul didactic din învățământul terțiar universitar și non-universitar. La acest punct 3 de care am vorbit, cele mai importante subactivități care se vor derula în cadrul proiectului sunt: dezvoltarea a două programe postuniversitare de perfecționare profesională, planificarea și derularea de programe de schimb de experiență; sunt propuse 20 de schimburi de experiență, 20 de schimburi de bune practici - planificate și derulate la Universitatea din București; 4. dezvoltarea și pilotarea furnizării de cursuri complementare inovative (mai exact 6 cursuri complementare), cu o componentă aplicativă, toate adresate studenților din ciclul de studii de licență/master, cu scopul evident al creșterii angajabilității absolvenților; 5. inovare socială prin dezvoltarea de parteneriate în vederea creșterii angajabilității absolvenților și adaptabilității la cerințele pieței forței de muncă. Se va avea în vedere înființarea și operaționalizarea a două Centre Universitare de Inovare Socială și Parteneriate Comunitare – OPTIMAL, în cadrul cărora se vor desfășura mai multe activități. Dintre aceste activități se poate aminti acum de schimburile de experiență ce vor avea loc între cadrele didactice și angajatori, de atelierele de formare antreprenoriale periodice sau de proiectarea unei platforme online pentru monitorizarea și îmbunătățirea competențelor socio-emoționale și profesionale ale studenților. Una peste alta, un proiect foarte benefic pentru Universitatea din Petroșani și învățământul din Valea Jiului, pentru această categorie de tineri, care va angrena sute de studenți, cadre universitare și dascăli din cadrul liceelor”, ne-a declarat rectorul Radu Sorin.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter