05.05.2019,  13:17:20 | 0 comentarii | 5536 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Toți oamenii președintelui. / Finuţul deputatului Laurenţiu Nistor (PSD), mufat la bani publici. Remuneraţie grasă ca să taie frunze la câini
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

Zeci de mii de pensionari din Valea Jiului sunt aburiți periodic cu măriri de pensii, venituri pentru care oamenii au trudit în măruntaiele pământului. În tot acest timp, George-Cristian Matieș, cunoscut și prezentat de presa din județ drept fin al liderului PSD Hunedoara, a fost conectat de partid la conducta cu lovele, fiindu-i stabilită o remunerație de 3.000 de lei pe lună într-un post în care, și dacă ar vrea ori s-ar pricepe, n-ar prea avea mare lucru de prestat. Fără teama de a greși, putem spune că omul, în afara faptului că este cunoscut drept finul lui Nistor, n-are calități ori diplome care să-l recomande drept priceput pentru calitatea din care încasează la greu. Citiți și vă minunați!

Prin Hotărârea…
…nr. 64 din 31 martie 2017 a Consiliului Județean Hunedoara, administrația județeană a încheiat un Contract de mandat cu George–Cristian Matieș, desemnat administrator special al Drumuri și Poduri SA Deva, societate în faliment. Tot atunci, a fost stabilită și o remunerație lunară de 3.000 de lei, legislativul județean aprobând sumele necesare atât pentru banii pe care Matieș îi încasează efectiv, cât și pentru plata contibuțiilor aferente datorate Bugetului de Stat.

Cine-i finul cu noroc?
La finele anului 2013, inginerul mecanic Matieș (care a avut calitatea de angajat/ asociat/ administrator într-o încrengătură de firme în care este implicată și familia lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara) era condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare cu suspendare pentru părăsirea locului accidentului și refuzul conducătorului auto de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Victima accidentului auto provocat de Matieș, o femeie în vârstă de 80 de ani, a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale, decedând la mai puțin de două luni de la data evenimentului rutier. Finul președintelui s-a aflat, vreo 3 săptămâni, chiar și în arest preventiv.

Ce recomandări avea…
…finul președintelui pentru a fi desemnat administrator special al Drumuri și Poduri SA Deva? Greu de spus. Omul, inginer mecanic, a avut rezultate modeste în administrarea încrengăturii de firme în care este implicată și familia lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara. Unele s-au închis. Altele încă mai există, dar au cifre de afaceri de nivel de chioșc de colțul străzii. Nici în viața reală, personală, Matieș nu pare să fi fost vreun bun administrator. Pe website-ul Primăriei Șoimus, de unde se trage finul președintelui, acesta a figurat în mod constant cu datorii ce tindeau spre 20.000 de lei, bună parte fiind penalități pentru neplata la timp a taxelor și impozitelor.

Calitatea de administrator special…
…într-o societate de interes județean, fie ea și în faliment, presupune ceva cunoștințe de management, de administrare a afacerilor. Potrivit Contractului de mandat, personajul are rolul de a reprezenta interesele acționarului unic (județul Hunedoara) în procedura de faliment. Doar că, în cazul finuțului menționat, lucrurile au început exact pe dos.
A fost numit administrator special, după cum arătam, în 31 martie 2017. Abia câteva luni mai târziu, așa cum rezultă de pe website-ul Universității din Petroșani, Matieș s-a înscris la un master în Managementul Resurselor Umane (unde a fost admis cu media de licență 6,25), dar și la a doua facultate, la frecvență redusă, specializarea Administrație publică.
Deși reprezintă interesele unui județ ca administrator special, finul președintelui a fost notat modest (la master și la a doua facultate) la mai multe discipline: nota 5 (cinci) la Legistică formală, Contencios Administrativ, Econometrie și Statistică în administrația publică, Managementul Comunicării, Modelarea deciziilor în managementul resurselor umane, Politici publice, Economie și Informatică pentru administrația publică. Chiar și la Practică de specialitate, omul președintelui a luat tot 5 (cinci). A trecut de anul I la master cu o medie aritmetică modestă: 6,54.
În tot acest timp, finul președintelui are șansa de a fi omul județului, ca administrator special, în procedura de faliment a Drumuri și Poduri SA Deva.

Zbârnâie treaba la Drumuri și Poduri SA Deva?
Nicidecum. În raportul nr. 82/18.02.2019 al lichidatorului judiciar al Drumuri și Poduri SA regăsim o minunată mostră de grijă față de avutul public:
„Având în vedere faptul ca lichidatorul judiciar s-a deplasat cu un ofertant la Secția Mintia (fosta proprietate a societății Drumuri și Poduri SA - în faliment), situată în sat Mintia, comuna Vețel, Jud. Hunedoara, pentru vizionarea bunului mobil - utilaj tehnologic „stația de betoane”, ocazie cu care a constatat faptul ca aceasta nu se mai afla în locația respectivă, prin adresa nr. 76 din 15.02.2019 a solicitat societății Marini Trans Mixt SRL (adjudecatara secției) să ne indice unde este bunul mobil „stație de betoane”? Sau în posesia cărei persoane se află”.
Sub supravegherea vigilentă a administratorului special Matieș, stația de betoane s-a făcut la un moment dat nevăzută. Alte comentarii sunt, credem, de prisos. Vom reveni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter