17.10.2019,  18:51:51 | 0 comentarii | 1977 vizualizari
Youth Leadership Academy
de Ziarul Vaii Jiului

2018-2-RO01KA105-049901

Mobilitățile din cadrul Erasmus+ sunt experiențe care cu siguranță trebuie încercate măcar o dată în viață. Sau cel puțin asta aflăm de la participanți, iar asta este de ajuns ca să ne valideze convingerile. Fiecare mobilitate a unui proiect Erasmus+ de tip Youth Exchange (sau schimb de tineri) presupune o deplasare într-o țară Europeană sau parteneră programului în care grupuri de tineri din țările participante se întâlnesc și iau parte la cursuri, workshop-uri și diverse activități facilitate prin metode de educație non-formală și de către ei. O mobilitate poate dura între 5 și 21 de zile, însă majoritatea se încadrează în jurul unei săptămâni.

O astfel de mobilitate s-a desfășurat la Timișoara între 16 și 24 Ianuarie 2019 în cadrul proiectului “Youth Leadership Academy”, unde 42 de tineri din 5 țări (România, Italia, Norvegia, Croația și Bulgaria) au dobândit timp de 9 zile diferite competențe, de unde și scopul proiectului: motivarea și pregătirea acestor tineri să devină liderii următoarei generații. Proiectul a avut loc în contextul unei Uniuni Europene care se află într-o criză de lideri și de conducere, unde vocile tinere sunt prea puțin auzite și integrate în procesul de luare de decizii.

Casa Tineretului din Timișoara este primul și singurul Centru de Tineret din România ce deține Certificatul de Calitate din partea Consiliului Europei, iar faptul că reprezintă organizația umbrelă pentru toate ONG-urile din Timișoara și județul Timiș ne-a determinat să ținem proiectul acolo. Având toate facilitățile necesare pentru desfășurarea atelierelor, tinerii au putut să se folosească de acestea cu iscusință pentru a maximiza rezultate proiectului și dobândirea de competențe.

Printre activitățile desfășurate, cei 42 de tineri au învățat despre instituțiile și liderii Uniunii Europene, cum să învețe să vorbească sau să se adreseze cuiva în timpul unei discuții oficiale sau a unei negocieri, cum să scrie și să implementeze un plan de acțiune și cum să se autoevalueze făcând aceasta.

Un foarte important aspect pe care s-a insistat a fost oferirea unei experiențe cât mai apropiată de realitate. Astfel participanții nu doar au teoretizat, dar au încercat să simuleze situații reale, prin simulări de negocieri sau prin discuții cu lideri reali de la care au putut să acumuleze o experiență autentică.

Tot în cadrul proiectului, participanții au vizitat INCUBOXX, Centrul Regional de Infrastructură pentru Business și Inovație din sectorul IT, pe scurt un incubator pentru StartUp-uri. Acolo s-au întâlnit cu Vlad Icleanu, o persoană cu o deosebită experiență de lider care le-a facilitat tinerilor un workshop prin care a explicat diferitele perspective ale conceptului de leadership și ce înseamnă să fii un lider în situații reale.

O mobilitate de tip Erasmus+ nu înseamnă doar muncă, ci și distracție, comunicare, interacțiune și interculturalitate. Astfel, participanții au avut timp să descopere în timpul liber Timișoara, un oraș cu o deosebită diversitate culturală, un oraș viitoare Capitală Culturală Europeană în 2021, să viziteze principalele obiective turistice, să stea la o terasă, să vorbească între ei și cel mai important, să se împrietenească!

Proiectul a fost organizat de către Centrul pentru Strategii de Dezvoltare a Tineretului, fiind finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter