14.11.2019,  18:54:27 | 0 comentarii | 1770 vizualizari
Vulcan / Noi precizări despre taxa de reabilitare
de Gheorghe OLTEANU

La ședința extraordinară de miercuri, s-a vorbit din nou despre reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe din Vulcan, numai că, de data asta, proiectul de hotărâre aflat la dosar avea o altă denumire.

I s-a spus proiect
de hotărâre „privind completarea HCL 124/2019 privind aprobarea mecanismului de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Vulcan, pentru asigurarea contribuției proprii a proprietarilor beneficiari ai lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin instituirea taxei de reabilitare termică”. Practic, un fel de Mărie cu pălăria un pic schimbată, dacă ținem seama că a fost vorba de completarea articolului 1 al vechii hotărâri de consiliu local. Prin urmare, noul conținut al acestuia spune că „ART.I Art1. Se aprobă mecanismul de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Vulcan, pentru asigurarea contribuției proprii a proprietarilor beneficiari ai lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin instituirea taxei de reabilitare termică în sarcina proprietarilor de apartament, conform procedurii prevăzute în Anexa (nu cumva anexele? - n.a) 1 și  2 care face (nu cumva fac? - n.a.) parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Modificări a suferit și
Art.4, alin.1) din HCL 124/2019 care se completează cu următorul cuprins: „Art.4, Alin.1). Se aprobă valoarea plafonului maxim în sumă de 2000 de lei, pentru acordarea de ajutoare de natură socială proprietarilor cu venituri situate sub această valoare, pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuință, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinație în bugetul instituției, conform metodologiei de aprobare a subvenției prevăzută (e-n.a.) în anexa 3, care face parte integrantă din prezenta hotărâre”. „Suntem în faza de licitație și trebuie să avem siguranța că constructorul va primi banii”, a precizat Gheorghe Ile, pentru a justifica instituirea taxei de reabilitare. Bani pe care-i pune din prima primăria, dar care urmează ca, în doi ani, să fie recuperați de la proprietarii de apartamente din blocurile reabilitate termic. O mică paranteză. La Uricani termenul de recuperare a banilor este de zece ani.

Răspunzând mai multor întrebări,
primarul nu crede că vor fi probleme cu cei plecați din țară, fiindcă „apartamentele sunt lăsate la rude care le plătesc dările. Asta înseamnă că e aici cineva de la care poate fi obținut avizul, chiar dacă nu semnează acordul. Nu ne vom opri nicidecum pentru doi-trei oameni care nu sunt aici”. Există soluții și în cazul în care nu se va putea discuta cu nimeni. În acest caz, dacă nu se va plăti taxa și, apoi, penalitățile, „se pune sechestru pe apartament”. Ulterior ședinței extraordinare de miercuri, o persoană din blocul D5 m-a sunat și mi-a spus că este nemulțumită de faptul că, deși are apartament cu două camere, taxa dumneaei este tot de 2.000 de lei, așa cum este a proprietarilor de apartamente cu 3 camere. Ce să-i fi răspuns? Doar că i-am reproșat că, deși știa de ea, nu a fost prezentă la ședință, unde putea să-și spună păsul. Așa că…


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter