15.12.2019,  16:35:44 | 9 comentarii | 6417 vizualizari
Feţele terorii, etapa pe municipii. Angajaţii neobedienţi, persecutaţi și torturaţi psihic de administraţia Ile
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

Două femei își caută dreptatea în sălile instanțelor de judecată după ce administrația Ile a pornit o adevărată avalanșă asupra lor. Totul pentru că nu s-au supus. Nu acceptă să joace așa cum primarul fredonează atât în Primăria municipiului Vulcan cât și în alte entități locale controlate. Drama acestor femei pare a fi desprinsă din povești incredibile, din scene nedemne de secolul în care trăim. Dar e o cruntă realitate.

Portalul instanțelor de judecată găzduiește, doar în dreptul Tribunalului Hunedoara, un număr de 6 (șase) dosare în care Rodica Mihu, angajată a administrației publice locale încă din 2001, încearcă să contracareze tirul de acte și fapte mârșave la care este supusă de primarul Gheorghe Ile și fidelii acestuia de ceva vreme.
Două dosare au fost deja soluționate în primă instanță în favoarea reclamantei, magistrații desființând (anulând) documentele prin care Ile se dă de ceasul morții să o elimine definitiv pe Mihu din rândul angajaților administrației publice locale vulcănene. Hotărârea nr. 1338 din 6.11.2019, pronunțată de Tribunalul Hunedoara (dar supusă recursului), conține elemente menite a ne lămuri pe deplin asupra motivelor (de pură răzbunare) ce stau la baza conflictului deschis dintre Rodica Mihu și Gheorghe Ile. Acesta din urmă având, din câte rezultă, o atitudine pur tiranică: cine nu e cu mine, e împotriva mea. Vorbim de acte și fapte ale unui primar în exercițiu, să ne înțelegem! Că dacă Gheorghe Ile ar face treburile acestea în intimitatea multiplelor sale proprietăți, printre ceasuri originale și scumpe, mai că nu ne-ar interesa.
Rodica Mihu a arătat instanței că a făcut parte din Comisia de evaluare pentru atribuirea de contracte cu finanțare nerambursabilă și, cu această ocazie, cităm „a avut sentimentul că anumite fonduri erau dirijate spre anumiți beneficiari fără o opoziție din partea membrilor comisiei”. Era șmen, cum se zice în popor.
Pe cale de consecință, Rodica Mihu a adus la cunoștința unui reprezentant al Serviciului Român de Informații datele pe care le cunoaște. Cu sau fără vreo legătură, la DNA Alba Iulia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu de către mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Vulcan. Și, ca urmare a declarațiilor date de Rodica Mihu în cadrul respectivului dosarul penal instrumentat la DNA, „au fost exercitate o serie de presiuni asupra sa”.
Mai pe șleau, pentru că Rodica Mihu a spus adevărul, anume că fondurile nerambursabile se dădeau pe criterii discreționare, Gheorghe Ile și cavaleria au demarat o serie de represalii asupra sa, acestea culminând cu măsluirea calificativelor acordate funcționarei amintite. Brusc, după ce a apus adevărul la SRI și DNA, Rodica Mihu a devenit un funcționar de nota 3,26. Din fericire, în primă instanță, magistrații hunedoreni s-au pronunțat în favoarea doamnei Mihu. Este doar o victorie de etapă pentru că, după cum spuneam, pe rol sunt mai multe procese. Iar Ile și ai lui chiar nu se lasă, dorind să se răzbune după ce (pe drept, pe nedrept… vom vedea) au fost dați pe mâna organelor de cercetare penală. Punând „pe primul loc oamenii”, Ile de la PSD și ai lui distrug viața și sănătatea unui om. De ce? Pentru că așa vor ei. Să se răzbune împotriva singurului om care și-a permis să vorbească în acest „templu al cinstei și corectitudinii”, formal cunoscut drept Primăria municipiului Vulcan.
Curios însă cum SRI și DNA permit o asemenea situație, respectiv persecutarea fățișă a unui om cinstit, avertizor de integritate. În ochii opiniei publice, un asemenea caz poate da sentimentul că e mai bine să nu spui adevărul, să nu răspunzi solicitărilor venite din partea unor entități ale statului, să stai în banca ta ca să îți fie bine. Prinși cu mâța în sac în chestiunea finanțărilor nerambursabile, Ile și ai lui dau de înțeles că joacă SRI și DNA pe degete, la micul dejun. Ceea ce chiar refuz să cred că ar fi adevărat.
Am discutat în urmă cu câteva luni cu doamna Mihu despre nemerniciile la care a fost supusă de Ile&Co. după ce a îndrăznit să spună adevărul la SRI și DNA. Mi-a promis că toate acestea vor putea deveni publice după ce toate procesele aflate pe rolul instanțelor de judecată se vor încheia. Îi respect decizia și, din acest motiv, ZVJ dezvăluie astăzi doar elemente la care am avut acces din surse publice de informare. Când va fi să dăm totul în vileag, de la cap la coadă, mulți copaci au să cadă sub dinții neiertători ai drujbelor pentru a ne oferi hârtia necesară. Iar în online, mulți giga de net vor fi poate insuficienți pentru ca oamenii din Vulcan să afle adevărul gol-goluț, necoafat.
Prin interpuși (angajați ai administrației publice locale, consilieri locali și diverși pesediști), Gheorghe Ile controlează de facto și Spitalul municipal Vulcan. Unde, tot așa, dacă ai comentat împotriva sistemului ești, pe repede înainte, persecutat. Până te ceri afară sau îți pierzi mințile. Altă cale nu este.
Încă din ianuarie 2018, Felicia Moga se luptă în instanță cu Spitalul municipal Vulcan pentru decizia unilaterală de modificare a contractului său de muncă. Cum spuneam, la spital tot ai lui Ile conduc. Că doar nu vreun Consiliu de Administrație format din oameni de bine, aleși de popor.
Un an de zile, procesul a fost suspendat pentru că, în directă legătură cu acțiunile de hăituire a Feliciei Moga, a fost depusă și o plângere penală (dosar 5253/P/2017, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani). Recent, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus reluarea judecății în litigiul de muncă, după ce a admis recursul doamnei Moga împotriva încheierii de suspendare, dată la Tribunalul Hunedoara.
Nu-i roman SF, se întâmplă la Spitalul municipal Vulcan:
„Mandatara recurentei depune la dosar un set de documente, solicitând încuviințarea acestora în probațiune pentru a dovedi situația actuală a doamnei Moga la locul de muncă, în sensul că s-a înrăutățit întrucât i s-a interzis efectiv să mai iasă din birou, i-a fost smuls telefonul personal din mână […]dată fiind situația de suportat de către reclamantă la locul de muncă, care este omenește imposibilă întrucât acesteia nu i se dau sarcini și nici nu i se dă efectiv de muncă, este izolată la termoterapie, în condițiile în care sunt puțin pacienți care au nevoie de o astfel de procedură, este bruscată, apostrofată și insultată zilnic…”.
În recursul soluționat la Alba Iulia se mai spune negru pe alb și că în dosarul nr. 5253/P/2017, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem”, dar de la 01.10.2018 și până la data formulării cererii de recurs – în iunie 2019 – „nu s-a mai efectuat nici un act de urmărire penală în dosarul menționat, tergiversându-se nejustificat soluționarea acestuia”.
Sunt două cazuri (izolate, așa am vrea să credem) în care cerem intervenția fermă a organelor în drept. Să ne știm cumva: ori se face dreptate, ori luăm cu toții Lumină de la Ile. Și aia e.


Comentarii articol (9 )

#1 Florin15.12.2019,  21:43:10
Pai ce riese din articolul de mai sus este ca o angajata a primariei a fost sau mai este informatoare adica turnatoare. Cine mai poate lucra cu asemnea caracter. Cum poti sa lucrezi cu asa oameni in birou cand stii ca ei sunt turnatori. Nu cumva intra in contradictie cu legea care spun ca ei trebuie sa dea declaratii la angajare ca nu sunt turnatori sau informatori la securitate. Si cum se stie turnatorii sunt tot turnatori. Adica niste mizerabili. O fi si Ile cum o fi dar cu turnatorii tot turnatori sunt niste jegosi mizerabili fara caracter.
#2 functionar din primarie15.12.2019,  22:13:34
Ar fi multe de spus domnule Docea, dar in primaria noastra toata lumea se teme.Si se teme tare. Sunt atat de multe pile aduse incat daca s ar face o verificare s ar descoperi ca mai bine de jumatate au o legatura de rudenie, intre ei. Exemplul cel mai elocvent este la politia locala unde o parte au fost adusi de Peter, baiatul ca fiind oamenii lui si jumatate sunt rude. Despre doamna Mihu am o parere buna, este profesionista si multe zile ramanea peste program , chiar si in weechend venea la munca ,dar, ceva sa intamplat. Sigur doamna a vazut multe nereguli si pe buna dreptate nu a dorit sa ajunga la puscarie.Se stie cat au umblat aproape jumatate din birouri pe la Deva, la procese, Peter si primarul aveau sechestru pe avere, dar fiind PSD la putere, au iesit bazma curata. Din pacate, la Vulcan situatia este alta cu oamenii onesti. Peter de la politia locala a lansat zvonul ca aceasta doamna este de la SRI si ne vaneaza pe toti , si alti subordonati, adusi de el l au sustinut pe baiatul doamnei, iar aceasta doamna Mihu a ajuns o sperietoare , fiind evitata de toata lumea. Politistii locali de la poarta care fac de paza au surprins o cand a fotografiat caietul in care se trecea cand iesea din institutie , si acestia au dus o in fata primarului. Stiu de la cei de la politia locala ca seful lor Peter si Mihaita lea tinut o sedinta in care au aflat ca tot ce fac ei este secret. Unii au ras de sefi altii au s au simtit mai importanti.de altfel cam tot ce este in primarie a devenit secret desi suntem institutie de interes public. Nu stiu daca la politia locala au ceva secrete mai deosebite fata de restul primariei.Pe unii dintre ei i am auzit vorbid ca in primarie ar mai fi oameni infiltrati de SRI dar ca vor fi gasiti si dati afara. Deci, domnule Docea, pana nu se schimba conducerea in primarie, lucrurile raman la fel. Interesati va cate rude lucreaza in primarie si ve ti avea surprize mari. SI la spital este la fel, doar ca acol o e mana primarului prin manager, directorul si care mai sunt pusi acol o tot de primar. Dar, sunt sanse mari, la alegerile de anul viitor , ca aceste clanuri sau grupari sa fie sparte. Sa vedeti adunci ce gauri si tunuri sau dat la primaria Vulcan !!! Deocamdata aflam multe magarii din primarie de contul de facebook al lui Marza iar din presa de la ZVJ !
#3 Pentru Florin15.12.2019,  23:24:05
Dormi linistit, nu ai inteles nimic. Femeia a spus adevarul atunci cand a fost întrebată de SRI și DNA. A fi om cinstit nu este o rusine!!!
#4 Costea15.12.2019,  23:35:30
Judecătoriile îşi fac treaba dar încet, un proces durează cam doi ani (până la o sentinţă definitivă). Aceste două doamne fiind supuse la un stres teribil sunt în mare pericol. Se pot îmbolnăvi grav la un moment dat. Într-un astfel de caz ar trebui să se autosesizeze şi să intervină instituţii ale statului, care să pună stop unui iresponsabil ca Ile, care prin modul cum acţionează este un fel de torţionar. Amintesc aici Prefectura, Procuratura, MAI, DNA, SRI, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, sindicatele funcţionarilor publici, ITM, etc.. Într-un fel sau altul, toate aceste instituţii ar trebuie să aibă în prim plan binele cetăţenilor acestei ţări.
#5 Tot pentru Florin15.12.2019,  23:53:14
Se vede cine eşti măi Florine. Adică dacă ai curajul să spui unei instituţii abilitate a statului despre acţiunile unui infractor înseamnă că eşti turnător ? De aia merge ţara asta tot în jos, pentru că cei ca tine sunt în cârdăşie cu cei care ne fură. Deci, se vede cine eşti: o slugă şi un complice a lui Ile. Citeşte în dicţionar ce înseamnă spirit civic, măi ăsta slab de minte !
#6 Tot pentru Florin16.12.2019,  00:12:25
Măi Florine, am spus anterior "slab de minte" şi pentru că baţi câmpii cu aberaţii de genul "declaraţii la angajare" şi "informatori la securitate". Ce declaraţii, care securitate măi Florine? Eşti jalnic.
#7 alt functionar16.12.2019,  15:49:32
Draga coleg ”functionar din primarie”, ne faci de rusine , te cam bate gramatica limba romane!
#8 Tot functionar22.12.2019,  19:50:01
Primaria Vulcan a ajuns un cuib de serpi veninosi cu mama Peter si tata Ile. Teoria conspiratiei e insuflata si propagata cu o viteza uluitoare. Cei doi masoni si-au pus amprenta asupra tuturor angajatilor, acestia din urma devenind practic niste zombi, care executa orice ordin primit cu adanca plecaciune si multumire. Rusine!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter