06.02.2020,  20:25:59 | 0 comentarii | 1735 vizualizari
Prefectul Potecă a răspuns solicitărilor cetățenilor din Ilia / Garda de mediu a intervenit
de Ziarul Vaii Jiului

Aproape 400 de locuitori din comuna Ilia au semnat și au trimis autorităților o petiție prin care își exprimă indignarea că, in centrul comunei, a fost amenajat un depozit de agregate minerale, al firmei care execută lucrări la calea ferată de mare viteză, pe tronsonul Simeria – Gurasada.

În urma nemulțumirilor locuitorilor comunei Ilia, transmise Instituției Prefectului - Județul Hunedoara prin intermediul Primăriei, prefectul județului, Vasilică Potecă, a solicitat Gărzii de Mediu o verificare a situației existente în localitate. Ca răspuns la solicitarea prefectului județului Hunedoara, Comisarul șef al Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, doamna Angela-Maria Croitoru, face următoarele precizări: „Urmare a controlului în teren din data de 05.02.2020 pentru verificarea aspectelor sesizate de cetățeni ai localității Ilia, str. Libertății, prin sesizarea nr. 512/30.01.2020 transmisă de Primăria Comunei Ilia și redirecționată și de către Instituția Prefectului-Județul Hunedoara fiind înregistrată la GNM-CJ Hunedoara cu nr. 315/05.02.2020, vă comunicăm faptul că am constatat nerespectarea unor condiții impuse prin Acordul de mediu nr. 20/07.09.2012 revizuit și anume :
-  nu este precizat depozitul/ platforma temporară de depozitare agregate din Ilia, care face obiectul sesizării,
-  nu sunt amenajate puncte speciale pentru îndepărtarea manuală sau mecanizată de pe pneurile echipamentelor și utilajelor a reziduurilor la ieșirea din șantier.
Precizăm faptul că  Acordul de mediu nr. 20/07.09.2012, revizuit ultima dată prin Decizia Etapei de încadrare nr. 146/01.07.2019, fost emis către titularul COMPANIA NAȚIONALĂ DE CĂI FERATE  „C.F.R.” – S.A. cu sediul în București, în calitate de beneficiar al investiției - Lotul 2 „Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera-Curtici-Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan-European pentru circulația trenurilor de viteză maximă de 160km/h, Tronsonul 3: Gurasada –Simeria”  .
Comisarii Gărzii de Mediu au realizat controlul în teren din data de 05.02.2020 împreună cu reprezentanți ai antreprenorului lucrării, Asocierea FCC-Astaldi-Convensa și în prezența reprezentanților Primăriei Comunei Ilia. Au fost impuse măsuri pentru Asocierea FCC-Astaldi-Convensa, de amenajare a unor puncte speciale pentru îndepărtarea manuală sau mecanizată de pe pneurile echipamentelor și utilajelor a reziduurilor la ieșirea din șantiere, pe drumurile publice.GNM-CJ Hunedoara va avea, în cursul săptămânii următoare, o întâlnire cu reprezentanții oficiali ai COMPANIEI NAȚIONALE DE CĂI FERATE  „C.F.R.”– S.A, București pentru luarea măsurilor coercitive care se impun conform Legii nr. 292/2018, care prevede ca aceste măsuri să fie stabilite titularului de proiect (COMPANIEI NAȚIONALE DE CĂI FERATE  „C.F.R.” – S.A.)  pentru nerespectarea condițiilor din Acordul de mediu nr. 20/07.09.2012, revizuit.După finalizarea controlului vom reveni cu detalii, inclusiv cu precizarea sancțiunilor aplicate.” – se arată în informarea primită de Instituția Prefectului - Județul Hunedoara, din partea Comisariatului Județean al Garzii Naționale de Mediu.  
Mai mult, potrivit prevederilor OG 43/1997 privind siguranța pe drumurile publice, firmele care dețin mijloace de transport folosite în scop industrial, trebuie să dețină instalații de curățat exterior pentru autovehicule. Respectarea acestor prevederi este verificată de administratorul drumului și de poliția rutieră. 
Biroul de presă


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter