23.02.2020,  17:18:30 | 0 comentarii | 2471 vizualizari GALERIE:     FOTO    
„Pro România”, / Prezentarea candidaţilor pentru Primăria Petroșani și de președinte al CJ Hunedoara
de Corneliu BRAN

Vineri, 21 februarie 2020, la sediul Partidului Pro România, organizația din Petroșani, a avut loc o conferință de presă. N-a fost genul de conferință de presă pe un subiect oarecare, sau cine știe ce alte discuții, ci a fost chiar conferința de lansare a candidatului Partidului „Pro România” - filiala Petroșani, pentru funcția de primar al municipiului Petroșani la alegerile locale ce vor avea loc la începutul verii care urmează. Este vorba de petroșeneanul Francisc Gerschner.

Cu ocazia acestei „lansări de candidat”, căci acesta e termenul corect în detrimentul termenului „conferințe de presă”, pentru Valea Jiului s-a făcut practic și lansarea candidatului „Pro România” la președinția Consiliului Județean Hunedoara a tânărului politician Dacian Ciodaru, ex-PSD, și el, de asemenea, o mai veche cunoștință a celor din Valea Jiului, în plan politic și în plan universitar, pe când activa la Universitatea din Petroșani, ale căror cursuri le-a absolvit, de altfel ca și celălalt candidat propus, Francisc Gerschner.
La eveniment a fost prezentă cam toată „crema” județeană a acestui partid, în frunte cu cei trei președinți coordonatori - Dorin Gligor, Emil Rișteiu și Sorin Marica -, alături echipa de echipa de conducere și coordonare de la Petroșani, dintre care îi amintim pe președinta organizației - Mariana Ghioc, Adrian Zvâncă - prim-vicepreședinte,  Ștefan Crăciunescu - vicepreședinte, Daniel Drăghici - vicepreședinte, Cristian Dorotan - secretar și Monica Boko – președinta organizației de femei.
Redăm câteva dintre cele mai importante declarații ale celor care au luat cuvântul.   

Sorin Marica
După prezentarea făcută pe scurt de către doamna Mariana Ghioc, președintele „Pro România” Petroșani, viitorului candidat la funcția de primar, Francisc Gerschner, a urmat la cuvânt deputatul Sorin Marica. Optimist, deputatul „Pro România” hunedorean a ținut, printre altele, să comunice faptul că partidul „Pro România” va avea candidați la primărie și la consiliile locale în toate primăriile din județ, dar și speranța că rezultatele vor fi foarte bune. Mai mult, deputatul a atras atenția, foarte clar, că organizația județeană „Pro România” Hunedoara va candida fără alianță sau coaliție la aceste alegeri locale în județul Hunedoara, menționând și apăsând expresia „așa, singuri, cum am pornit la drum…”. Spre finalul conferinței de presă, deputatul a reluat această idee, menționând cu subiect și predicat faptul că „Pro România” va candida fără nicio alianță, „nici măcar cu PSD cum se tot vehiculează de către unii sau alții”. Interesante sunt ițele politicii și un nou exemplu că uneori - și nu de puține ori – ce se discută pe la centru nu-i întotdeauna valabil și în teritoriu, asta deși Sorin Marica, când l-am întrebat de această alianță cu social-democrații a negat că este valabilă ideea aceasta și de la centru, menționând că ar fi simple intoxicări… Interesant. 
„(…) În toate cele 69 de UAT-uri ale județului Hunedoara avem cei mai buni candidați pe care noi i-am găsit la ora actuală. Am avut multe tatonări peste tot, dar cei care ne vor reprezenta în consiliile locale și pentru primării sunt oameni care au făcut ceva pentru comunitățile unde candidează. Sunt convins că, așa cum am avut rezultate bune la cele două alegeri, europarlamentare și prezidențiale, de anul trecut, așa va fi și la alegerile locale din luna iunie sau de la sfârșitul lunii mai care bat la ușă. Așa, singuri, cum am pornit noi la drum, o să avem rezultate foarte bune!”, a menționat încrezător Sorin Marica - deputatul și unul dintre președinții coordonatori ai „Pro România” din județul Hunedoara.

Dorin Gligor
O mai veche cunoștință din sfera politicului a celor din Valea Jiului, Dorin Gligor, a fost categoric în privința șanselor acestui partid la alegerile locale din Petroșani, dar, mai ales al candidatului propus de „Pro România” la Petroșani, vorbitorul subliniind că „echipa care-l susține” pe candidatul Francisc Gerschner va fi „motorul” care îl va împinge din spate, iar petroșenenii vor aprecia asta și îl vor propulsa prin voturi la funcția de primar :
„Sunt aici pentru a-mi arăta tot sprijinul pentru candidatul Pro România la Primăria Petroșani, Feri Gerschner. Îl califică pentru candidatură activitatea sa profesională, activitatea sa politică, modul în care a demonstrat că poate să facă o campanie. Campania astăzi în România trebuie să însemne un concurs de soluții și eu spun că Feri așa va face, iar garanția supremă a candidaturii sale este echipa. Echipa de pe plan local de aici de la Petroșani și echipa de la nivel județean. Amprenta candidaturii și amprenta administrativă și-o pune candidatul, dar motorul candidaturii, motorul realizărilor este constituit de echipă. Cred că asta e principala garanție a lui Feri Gerschner, echipa care îi stă astăzi și îi va sta alături, atât în timpul candidaturii, cât și ulterior și, sigur, noi ne dorim aici la Petroșani ca proverbul unde doi se bat, al treilea să câștige, să fie la el acasă! (…) Acest tip de politică ne-o propunem să o facem, asta de fapt a fost și modul care m-a făcut în urmă cu doi ani să ader la construcția unui nou partid numit Pro România, care să aducă un pic mai bine în viețile noastre, ale hunedorenilor și ale românilor, un partid condus de Victor Ponta”.

Emil Rișteiu
Primarul Simeriei, Emil Rișteiu, care a deținut și „funcția” de „moderator” al discuțiilor, de asemenea unul dintre președinții coordonatori județeni ai „Pro România”, a continuat pe tot parcursul orei cu vorbe frumoase la adresa celor doi candidați. De exemplu, în legătură cu candidatul propus la Petroșani pentru funcția de primar, Emil Rișteiu a menționat printre altele la un moment dat: „(…) Cu siguranță, cel mai important pentru Valea Jiului, municipiul Petroșani, această localitate fiind capitala sau centrul Văii Jiului, acest lucru fiind recunoscut de toată lumea, va avea câștigător la funcția de primar pe Feri Gerschner, candidatul pe care noi azi am venit aici să-l susținem, un om onest, bine pregătit profesional, un politician la nivel local care a demonstrat atât la alegerile trecute, dar și prin activitatea sa la alte partide, că poate fi un exemplu și pentru ceilalți, că poate reuși dacă e bine susținut de organizația de partid din care face parte și de către simpatizanți. Pe scurt, un candidat potrivit la locul potrivit, un om și pe care lumea cu siguranță îl apreciază, mulți petroșeneni având încredere și speranțe în acest candidat propus de Pro România”.

Dacian Ciodaru
Propus în ianuarie 2020 de către biroul județean candidatul „Pro România” Hunedoara la funcția de președinte al consiliului județean, Dacian Ciodaru a ținut să le transmită celor din Valea Jiului, următoarele: „Îmi este foarte ușor să spun câteva lucruri despre mine aici, fiind din Petroșani și ținând seama că aici am activat o bună perioadă de timp din viața mea, aproximativ jumătate din viața mea. În această conferință de presă eu am venit ca să-l susțin pe Feri și îmi permit să-i spun Feri deoarece ne cunoaștem de o foarte lungă perioadă de timp, am activat în trecut împreună la același partid, PSD, unde am avut rezultate remarcabile la momentul respectiv. Ca să fiu scurt, am să vă spun de ce am ales să candidez la președinția consiliului județean: pentru că eu cred că de 20 de ani mi-am pus încrederea în alții și ne-au cam dezamăgit… De fapt nu cam ci ne-au dezamăgit! Analizând foarte bine în urmă, ne dăm seama cu toții că n-am găsit ceea ce am așteptat. Așteptările pe care le aveam de la ei, azi, noi, le putem face certitudine, noi putem găsi soluții la problemele așteptate să se rezolve de toată lumea. Asta este decizia. Cred că este nevoie ca generația din care fac parte, cea care s-a pregătit și la Universitatea din Petroșani, cea care a făcut administrație și la Universitatea din Petroșani, cea care a făcut administrație și la Primăria Simeria, tinerii care au făcut aceste lucruri, care au mai și predat la Universitatea din Petroșani ca și cadre asociate, să-și pună un punct de vedere. Cred că este momentul ca noi, cei care i-am ajutat pe alții până acum, să ieșim în față. Eu cred că Pro România va da dovadă în această campanie - și până să înceapă ea – că o nouă generație de tineri intră în politică. Oameni care nu au făcut politică și care vor fi de-acum în prim-planul vieții politice hunedorene și din țară (…)”.

Francisc Gerschner
„(…) Mă cunoașteți cu toții pentru că am mai colaborat de-a lungul timpului și cum spuneau antevorbitorii mei am activat cu unii împreună în PSD, am fost vicepreședintele acestui partid la nivelul organizației locale. Nu mi-am mai regăsit locul acolo, asta a fost. Nu enumer greșelile care s-au făcut în cadrul acestui mega-partid care se numește PSD, pentru că am învățat foarte multe în politică și am căpătat experiență alături de cei mai buni politicieni la un moment dat din țară – bine, aș putea să-i număr pe degete pe cei mai buni și mă refer la nivel național. Greșeli la PSD s-au făcut în ultimul timp și la nivel de județ și la nivel de organizații locale. După experiența ulterioară de la ALDE, unde am candidat și unde zic eu că am primit la alegerile locale trecute destule voturi și destulă încredere din partea multor cetățeni ai Petroșaniului, am decis să fac pasul alături de o echipă mică. Pro România este o echipă mică, dar poate să fie o echipă care face multe lucruri mari. După cum știți, lucrurile mici cresc prin unire și lucrurile mari se prăbușesc prin dezbinare. Încercăm să facem ceva pentru acest oraș și pentru oamenii care trăiesc aici! Nu are voie Petroșaniul să moară, și pentru asta vom elabora o strategie pe termen mediu și lung (…) Noi suntem o echipă formată nu din personalități de seamă, nu din oameni de afaceri. Suntem oameni simpli, dar oameni inteligenți, oameni profesioniști, oameni care știu ce înseamnă o politică la nivel local și, atenție, când am folosit denumirea de oameni, n-am folosit termenul de membru de partid. De ce? Pentru că este mai corect să spui de colegii noștri că sunt oameni, decât membri de partid.
Cât despre mine… Sunt născut crescut în Petroșani, fac parte dintr-o generație care a trecut prin multe și sunt descendentul unei familii de austrieci care au deschis minele din Valea Jiului. Din cauza asta un ochi îmi râde și un ochi îmi plânge, pentru că, când mă gândesc că ai mei au fost printe cei care au deschis minele din Valea Jiului, mă uit acum în jur și văd că totul moare în jurul meu! De ce ne aruncăm în luptă? Pentru simplul fapt, cu toții știți, că acest oraș are nevoie de o schimbare, de o schimbare majoră atât în management cât și în mentalitate. Lupta nu va fi ușoară, dar cu cât lupta e mai grea, știți bine, succesul este mai mare! Vrem să facem ceva pentru Petroșani, putem să facem și avem cu ce să facem! Avem resursele umane de care acest oraș are nevoie și vă garantez, pentru că am demonstrat de-a lungul timpului unde am lucrat sau unde am activat politic, dar nu-mi place să vorbesc eu despre mine. Despre mine au vorbit probabil faptele, deviza mea fiind întotdeauna: vreau să ajut, vreau să sprijin! (...)”.
Firește că ar mai fi multe de spus sau de scris de la această conferință, dar azi ne oprim aici. Vom încheia totuși cu ceea ce ne-a răspuns doamna Mariana Ghioc, președintele organizației „Pro România” Petroșani, la întrebarea câți consilieri locali și-a propus organizația să aibe în Consiliul Local Petroșani, după rezultatele alegerilor locale? „Nu mai puțin de cinci, a fost răspunsul, plus, firește, funcția de primar!”. Un răspuns super optimist, ținând cont că consiliul local petroșenean există este format din 19 consilieri. Rămâne de văzut și chiar dacă personal sunt oarecum sceptic că acest „target” e greu de atins, cum le-am spus și celor de față, le-am urat succes, cum o fac de altfel tuturor candidaților și partidelor, indiferent de culoarea politică. Cetățenii vor decide într-un final ce și cum, asta e clar!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter