12.04.2020,  13:11:04 | 1 comentariu | 2479 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan /​​​​​​​ Ile nici nu vrea să audă de demisie
de Gheorghe OLTEANU

În ultima ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Vulcan au existat două momente care au dat naștere la o oarecare ilaritate. Ambele create de către primarul Ile.

 

Cea dintâi

care, pentru câteva clipe, i-a lăsat fără grai nu pe câțiva, ci mai pe toți consilierii locali, cred eu, a fost aceea în care Ile a mărturisit că, deși știa despre înlocuirea din funcția de director medical a doamnei doctor Ingrid Darsy cu doctorul Minulescu, nu a vrut ca el să spună despre asta consiliului local! „De ce nu ne-ați zis nimic până acum? Când i-am pomenit numele doamnei doctor, puteați să spuneți!”, i-a reproșat liberalul Dănuț Anghel. La fel a fost cazul când aleșii locali au aflat despre demisia colegului lor care era membru al Consiliului de Administrație al Spitalului. „Ar fi trebuit să ne informați de ce v-ați dat demisia”, i-a replicat Angela Stoica, președinte de ședință.

 

Pesedistul Nelucu Lung

a mărturisit că a făcut acest pas, pentru că, fiind cel mai vehement  dintre membrii CA, a observat că este denigrat, iar numele-i este întinat. Ca atare, pentru ca lucrurile să fie complet lămurite, a dat citire demisiei înaintate în 30 martie. Am reținut din cele spuse de el că, deși, în ședințele CA din martie 2019 și ianuarie 2020, a cerut suspendarea plății stimulentelor financiare pentru cei trei mari și tari din conducerea spitalului, solicitarea lui nu a fost supusă votului. Motivul, a continuat Nelucu Lung, a fost acela că asta nu mai constituie problema consiliului de administrație, din moment ce atribuțiile în acest sens i-au fost delegate Consiliului Director al Spitalului municipal Vulcan. Adică, celor trei mari și tari, alimentați, pe lângă salariile pe care le au, cu stimulentele financiare respective.

 

Un alt motiv

al demisiei este poziția pe care a avut-o managerul Cătălin Popa atunci când, ca reprezentat al CA, Nelucu Lung i-a sugerat, în 18 martie 2020, să ceară ajutorul Ministerului Sănătății pentru dotarea spitalului cu ventilatoare și aparatura necesară dotării secției de boli infecțioase, precum și înființarea grabnică a unei secții ATI. Nelucu Lung a precizat că, în ce privește organizarea spitalului, nu-i poate reproșa ceva doctorului Cătălin Popa, numai că răspunsul managerului, la solicitarea lui din luna martie, l-a dat pe spate: în situația existentă (Covid-19) nu este momentul pentru asemenea intervenții!

„Având în vedere cele menționate, a spus în  încheiere Nelucu Lung, consider că prezența mea în CA-ul spitalului este inoportună”.

 

Numai că Gheorghe Ile

nu a fost deloc de acrod cu așa ceva. „Asta discutăm în consiliul de administrație, i-a replicat el demisionarului. Discutăm cu toți acolo. Demisia nu-i unilaterală, așa cum nici intrarea nu a fost unilaterală. Trebuie să cer și părerea altora, nu se poate unilateral, discutăm în CA și apoi spunem și în consiliul local”. Numai că demisionarul nu a făcut pasul în spate. A spus din nou că nu i se pare deloc normal ca anumite decizii, cum este și cea a acordării de stimulente financiare, să treacă din competența consiliului de administrație în cea a consiliului director al spitalului. „În plus, a menționat el, nu mi s-a părut corectă atitudinea care s-a luat vizavi de persoana mea!”.


Comentarii articol (1 )

#1 vulcanean13.04.2020,  00:44:10
Acest domn, consilier PSD , inainte de toate este o persoana capabila si, daca acerut renuntarea la ceste stimulente in bani si doctoruluk Popa ce sa faca, a facut CEVA NORMAL,doar ca LACOMIA unora este fara de masura ! Cred ca va pleca din Psd si pe buna dreptate, la spital au plecat in buzunarele unora multi bani. Banii nostri, din taxe si impozite. Daca aveam un asemenea om, ca primar, Vulcanul nu arata asa si nici conducera spitaluilui nu era asa lacoma.Dar,cum nu avem, ne meritam soarta cu actuala administratie. totusi, demisia acestui domn arata de fapt ca sunt multe chestii putrede in administatia de nota 10, cum se autointitulau odata. Trebuie oameni noi, de caracter , capabili, nu ce avem acum.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter